[D2 ALL ] Jakie zimówki w rosądnej cenie ?
Panowie ale jak co wam powiem.... :evil:
bylem ostatnio w delegacji w szwecji w jedej z filii firmy w ktorej pracuje i zaraz obok byla tam kiedys potezna fabryka CONTINENTALa (miasteczko apropo to Gislaved). Zamkneli ta fabryke ale zostala taka przechowalnia opon nowych oraz testowych....i tu wlasnie trafialy opony FUNKIEL NOWIKI, ktore mialy jakies skazy typu:
*zapomnieli nalozyc kolcow
*bieznik nalozony w 80% (czyli zamiast 10mm to 8mm)
*zle zalozone okole i wiekszosc powypadala
* i jakies tam inne pierdy pierdy
fakt jest taki ze nie wazne w jakim stanie byly by te opony to oni musza je zutylizowac
Mowie do goscia " Panie daje Ci 100 euro i daj mi Pan w ten kontener zanurkowac i juz" a on "NIE DA RADY" i sam mi mowi ze by wzial dla siebie takie, ale takie tam ewidencje i protokoly prowadzo ze nic nie da rady... :shock:
i sie przez tydzien czasu wkur...ialem jak patrzylem na te opony tak tam lezace letnie i zimowe, w roznych rozmiarach i tu nic nie zrobisz...
bylem ostatnio w delegacji w szwecji w jedej z filii firmy w ktorej pracuje i zaraz obok byla tam kiedys potezna fabryka CONTINENTALa (miasteczko apropo to Gislaved). Zamkneli ta fabryke ale zostala taka przechowalnia opon nowych oraz testowych....i tu wlasnie trafialy opony FUNKIEL NOWIKI, ktore mialy jakies skazy typu:
*zapomnieli nalozyc kolcow
*bieznik nalozony w 80% (czyli zamiast 10mm to 8mm)
*zle zalozone okole i wiekszosc powypadala
* i jakies tam inne pierdy pierdy
fakt jest taki ze nie wazne w jakim stanie byly by te opony to oni musza je zutylizowac
Mowie do goscia " Panie daje Ci 100 euro i daj mi Pan w ten kontener zanurkowac i juz" a on "NIE DA RADY" i sam mi mowi ze by wzial dla siebie takie, ale takie tam ewidencje i protokoly prowadzo ze nic nie da rady... :shock:
i sie przez tydzien czasu wkur...ialem jak patrzylem na te opony tak tam lezace letnie i zimowe, w roznych rozmiarach i tu nic nie zrobisz...
to nie jest zwykły napęd...to
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
fakt...pamietam ze potem rozmawialem z jakim pracownikiem naszej firmy tam i mowie mu ze szkoda kurcze i co ciekawe tam nie ma monitoringu :roll: :idea: mysle kurde przyje wieczorem i sobie wybiore....ale jednak odwagi mi nie starczylo... :-P
natomiast mowi ze raz przyjechal do nich transport od nas z firmy i jak kierowca to zobaczyl to od razu tam polecial... Facet mu po angielsku tlumaczy ze ni dy rydy na to polak "no problem" i na drugi dzien juz polowy nie bylo
natomiast mowi ze raz przyjechal do nich transport od nas z firmy i jak kierowca to zobaczyl to od razu tam polecial... Facet mu po angielsku tlumaczy ze ni dy rydy na to polak "no problem" i na drugi dzien juz polowy nie bylo
to nie jest zwykły napęd...to
http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ w przypadkach dobierania innego ogumienia ta strona jest dobra. Wybiera alternatywne. Przelicza czy są straty itd ;-)
sokolasty pisze:235/60/18 można takie założyć czy ten profil będzie dużo za duży.
<jezu> ja myśle, ze nie ma takiej opcji żeby weszlo jak widziałem profil 55 na aucie obok to nie dało by rady a taki profil to montują np. w VW touregu a 60 to hoho na pewno nie do ósemek tylko do suva
dare to be great