części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[S8 D4 14 ] Jaka opona zimowa 21 ....(275/35R21) ?

walus30

Post autor: walus30 » 28 lis 2018, 10:18

maciu pisze:tydzień temu za 980

czy to najdroższy sklep... nie wiem nie wydaje takich opinii jak ty na podstawie jednego
zakupu ale wiem że w danej chwili tam miałem absolutnie najlepsze warunki łącznie
z umówieniem gwarantowanego terminu w warsztacie koło mnie na 2 dni naprzód
i dostawą praktycznie na drugi dzień w cenie
Następnym razem sprawdź w innych miejscach również ,bo jak sam widzisz na oponeo bardzo mocna zmiana cen.
Dla przykładu w zeszłym roku kupiłem P7 w necie za 980 zł a oni oferują za 1400

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 28 lis 2018, 10:19

Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 28 lis 2018, 11:05

FachurMirek pisze:
panton pisze:Wracają na chwilkę do tematu dyskusji... ;)

FachurMirek, Pirelli SOTTOZERO SERIE III 275/35 R21 103 W XL RO1
oczywiście DOT 2018 i opona musi mieć homologację RO1 (homologacja Audi do modeli serii R i S)
cena i termin dostawy ;)
Pytania ofertowe musisz kierować bezpośrednio do działu obsługi klienta.
poleciało zapytanie na @

[ Dodano: 2018-11-28, 11:05 ]
Rok produkcji: Brak danych

spoko poleciało zapytanie....czekam na odpowiedź / ofertę ;)

Unseen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Unseen » 28 lis 2018, 11:31

Az sprawdzilam swoje opony i zostaly wyprodukowane w polowie 2016 roku. Ja kupilam je jako roczne uzywki w 2017. Ktokolwiek je mial na swoim RS6 wczesniej, kupil/dostal swieze opony.

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 28 lis 2018, 15:47

walus30 pisze:
maciu pisze:tydzień temu za 980

czy to najdroższy sklep... nie wiem nie wydaje takich opinii jak ty na podstawie jednego
zakupu ale wiem że w danej chwili tam miałem absolutnie najlepsze warunki łącznie
z umówieniem gwarantowanego terminu w warsztacie koło mnie na 2 dni naprzód
i dostawą praktycznie na drugi dzień w cenie
Następnym razem sprawdź w innych miejscach również ,bo jak sam widzisz na oponeo bardzo mocna zmiana cen.
Dla przykładu w zeszłym roku kupiłem P7 w necie za 980 zł a oni oferują za 1400
oczywiscie ze sprawdzałem, ich oferta była jedną z najniższych, różnice były symboliczne
a dostawa do mojego warsztatu też się dla mnie liczyła
Ostatnio zmieniony 28 lis 2018, 23:17 przez maciu, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 28 lis 2018, 19:42

nie cwaniakuj tylko powiedź ile u was trwa procesowanie zapytania....? <hmm> wysłałem rano @ i cisza do tej pory.... <niechce>

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 28 lis 2018, 23:21

[center]posprzątałem i edytowałem posty nie na temat, bądź nic do niego nie wnoszące...

"wojenki" prowadźcie sobie poza forum lub na PW

pozdrawiam :)
[/center]
to nie jest zwykły napęd...to

walus30

Post autor: walus30 » 29 lis 2018, 18:24

panton pisze:nie cwaniakuj tylko powiedź ile u was trwa procesowanie zapytania....? <hmm> wysłałem rano @ i cisza do tej pory.... <niechce>
I jak tam dostałeś ofertę ?

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 29 lis 2018, 23:22

tak tak dostałem dzisiaj ofertę a dokładnie odpowiedź, że "nie możemy zagwarantować na 100% produkcji 2018" <boisie>
Dunlop SP WINTER SPORT 3D 275/35 R21 103 W - brak <bezradny>
Pirelli SOTTOZERO SERIE III 275/35 R21 103 W XL RO1 - brak <bezradny>

więc kolega FachurMirek fajnie się rozpisu ale jak przychodzi do konkretów jak powyżej to pupa <blee>

działam na rynku DE... jutro może będę miał jakieś info <amasz>

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 01 gru 2018, 09:22

FachurMirek - Wy tam odbieracie telefony ? Próbowałem dwa tygodnie temu kilka razy , tydzień temu też . Konkurencja odebrała i zarobiła .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

FachurMirek

Post autor: FachurMirek » 03 gru 2018, 08:46

Piotrze, na Fachurlinie zapraszamy od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-16:00

walus30

Post autor: walus30 » 03 gru 2018, 12:04

połowa opon zimowych jest bez homologacji, lub z inna... ja np mam przy zimówkach od porsche homologacje.
czy z tą homologacją to bajer czy sztywno na to patrzycie?

A najlepsze , że oryginalnie z salonu wyjechało na oponach z homolacją NO ;)

FachurMirek

Post autor: FachurMirek » 03 gru 2018, 12:16

Homologacja na oponach, wymagana jest, jeśli jest określona w warunkach gwarancyjnych pojazdu. Więc jeśli ktoś ma nowe Porsche z salonu i w warunkach gwarancji ma zapis o oponach w konkretnym rozmiarze i konkretną homologacją - to jest to mus. Natomiast w pozostałych przypadkach, możną śmiało montować opony homologowane lub nie. Wiec spokojnie możesz zamontować do Audi opony z homologacją do Porsche. Reasumując temat, jest to tylko informacja, że w danym pojeździe, producent homologował jakiś model opony i zaleca stosowanie go.

Ważne jeszcze, że jeśli już zdecydujesz się na takie opony, to w przyszłości (do pary) musisz dokupić dokładnie taką samą oponę, gdyż często producenci w homologowanych bieżnikach stosują pewne zmiany (np. delikatnie inny wzór bieżnika) vs. oryginalny model.

walus30

Post autor: walus30 » 03 gru 2018, 12:37

FachurMirek pisze:Homologacja na oponach, wymagana jest, jeśli jest określona w warunkach gwarancyjnych pojazdu. Więc jeśli ktoś ma nowe Porsche z salonu i w warunkach gwarancji ma zapis o oponach w konkretnym rozmiarze i konkretną homologacją - to jest to mus. Natomiast w pozostałych przypadkach, możną śmiało montować opony homologowane lub nie. Wiec spokojnie możesz zamontować do Audi opony z homologacją do Porsche. Reasumując temat, jest to tylko informacja, że w danym pojeździe, producent homologował jakiś model opony i zaleca stosowanie go.

Ważne jeszcze, że jeśli już zdecydujesz się na takie opony, to w przyszłości (do pary) musisz dokupić dokładnie taką samą oponę, gdyż często producenci w homologowanych bieżnikach stosują pewne zmiany (np. delikatnie inny wzór bieżnika) vs. oryginalny model.
DZięki tak myślałem, problem właśnie polegał na tym, że miałem już 2 sztuki z homologacją Porsche więc wypada dokupić takie same..
Co do samej Homologacji myślę, że masz prawdziwe podejście inne niż np OPONEO, które prawie mnie "opieprzyło", że nie mogę używać opon z homologacją NO w Audi, bo ? Gość powiedział , że nie bo nie, bo to do Porsche i można uszkodzić auto :)

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 03 gru 2018, 14:02

FachurMirek pisze:często producenci w homologowanych bieżnikach stosują pewne zmiany (np. delikatnie inny wzór bieżnika)
Opona homologowana różni się nie tylko wzorem bieżnika ale też składem mieszanki i konstrukcją wewnętrzną.
Szczególnie dla aut sportowych dobiera się tak parametry opony by uzyskać maksymalny performance.
Podsumowując opona tego samego producenta homologowana dla N0 (Porsche) vs RO1 (homologacja Audi do modeli serii R i S) to dwie różne opony.
Oczywiście polski rynek jest taki jak każdy widzi (FachurMirek) - dlatego sprzedawca wciśnie opony z homologacją do NO do mocnego Audi zamiast dobrać taką jaka powinna być i uzasadni to bzdurami takimi jak wyżej możemy przeczytać. <okok>

pomijam już aspekty prawne w przypadku kolizji czy wypadku

Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 gru 2018, 14:24 przez panton, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D4 (2009 - 2017)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl