[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
majkaistefan pisze:Witam!
-a wiec na wyrazna prosbe "swiece"Stefan oświeć nas!
Uruchamiamy silnik.Pierwszy bardzo "paliwozerny" odcinek (nie wnikam ile kto) jedziemy/stoimy na benzynie.Jesli wiec na 100 km mam powiedzmy 20 uruchomien (sredni odcinek 5 km co i tak jest duzo) to silnik zbyt duzo na gazie nie jedzie.Idac ta droga (skracajac odcinek) mozna dojsc do bardzo ciekawych spostrzezen.
Stefan.
To co Stefan pisze ma sens... aale tylko licząc km po mieście, natomiast w trasie masz tylko jedno uruchomienie silnika, wiec wartość pomiarowa jest jak najbardziej prawidłowa....mi się nawet poniżej 12L LPG udało zejść
A po mieści doliczając PB na rozruch i czasem same przejażdżki, to średnio licząc:
* LPG ok. 17-18L/100km
* PB ok. 2-3L/100km
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Super Klubowicz
U mnie w trasie (zawsze około 1000km) cruise control ustawiony na 3 tyś obrotów(troche ponad 160km/h)-spalanie 14-15.
Miasto ponad 20-nie sprawdzam bo 90% jeżdze w trasie ale jak juz jeżdzę to nie oszczędzam
Oczywiście mowa o LPG
Miasto ponad 20-nie sprawdzam bo 90% jeżdze w trasie ale jak juz jeżdzę to nie oszczędzam
Oczywiście mowa o LPG
Ostatnio zmieniony 22 lut 2015, 11:10 przez kryhawrc, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy ty jezdzisz czesto z NL do PL ?? Bo czesto widze ogloszenia na niedzieli.nl i fotke a8 i własnie do gorzowa hehekryhawrc pisze:U mnie w trasie (zawsze około 1000km) cruise control ustawiony na 3 tyś obrotów(troche ponad 160km/h)-spalanie 14-15.
dare to be great
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8