[D2 01 4.2PB ] Problem z wyjęciem kluczyka
[D2 01 4.2PB ] Problem z wyjęciem kluczyka
Co może być przyczyną, kluczyk mimo że dźwignia na P nie chce się cofnąć w stacyjce tak żeby go można było wyjąć ?
Ostatnio zmieniony 10 sie 2013, 23:29 przez audik, łącznie zmieniany 1 raz.
no i "ni mom" A8
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Koledzy , wina leży po stronie przycisku na dzwigni zmiany biegów a, a raczej mechanizmu który uruchamiamy przyciskając ten przycisk . zaobserwuj że w momencie gdy kluczyk nie chce wyjść przycisk jest lużny tak jak gdyby nie odbił .Zostaw kluczyk na jakiś czas a gdy przycisk odbije wyciągniesz kluczyk bez problemu . Mam podobny objaw ale porą zimową jak auto jest zimne i nie rozgrzane.
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Witam
Odświeżam temat
W mojej adi od wczoraj nie mogę wyciągnąć kluczyka. Stacyjka nie wraca do pozycji zero.
Przeczytałem sporo postów i informacji na forum i w necie. Nie znalazłem w sumie jasnej odpowiedzi jak rozwiązać ten problem. Jest info o lince, są informacje o czujniku ale nic w sumie konkretnego.
Czego mam szukać i co i jak rozebrać aby dostać się do odpowiedzialnego za awarię elementu.
Stacyjka w mojej adi jest w kolumnie kierownicy i nawet nie mogę zlokalizować tej dziurki do awaryjnego wyjęcia kluczyka.
Na wyświetlaczu "kontrolka" wraca na "P". Wajchowałem i dopychałem dźwignie wybieraka wiele razy ale efektu nie ma.
Proszę o porady i wskazówki
Audi A8 D2 4.2 PB, rok 2000
[ Dodano: 2022-01-21, 22:12 ]
Znalazłem instrukcje zamieszczone przez gtfan.
Widzę, że faktycznie wychodzi na to, że jest tam linka.
Tylko, że u mnie jest troszkę inaczej ponieważ między oczkiem linki a samą linką jest coś w rodxaju czujnika.
Nie mam przyrządu do regulacji.
cóż to za czujnik i jak to wyregulować
Temat ogarnięty
Od strony pasażera, po zdjęciu boczka tunelu mamy dostęp do linki. Trzeba poluzować śrubę i można regulować. Bez przyrządu też da radę.
Do wspominanej śruby można się dostać oo wyjęciu popielniczki. Wtedy regulacja totalnie na oko ale nie trzeba ruszać tunelu.
Odświeżam temat
W mojej adi od wczoraj nie mogę wyciągnąć kluczyka. Stacyjka nie wraca do pozycji zero.
Przeczytałem sporo postów i informacji na forum i w necie. Nie znalazłem w sumie jasnej odpowiedzi jak rozwiązać ten problem. Jest info o lince, są informacje o czujniku ale nic w sumie konkretnego.
Czego mam szukać i co i jak rozebrać aby dostać się do odpowiedzialnego za awarię elementu.
Stacyjka w mojej adi jest w kolumnie kierownicy i nawet nie mogę zlokalizować tej dziurki do awaryjnego wyjęcia kluczyka.
Na wyświetlaczu "kontrolka" wraca na "P". Wajchowałem i dopychałem dźwignie wybieraka wiele razy ale efektu nie ma.
Proszę o porady i wskazówki
Audi A8 D2 4.2 PB, rok 2000
[ Dodano: 2022-01-21, 22:12 ]
Znalazłem instrukcje zamieszczone przez gtfan.
Widzę, że faktycznie wychodzi na to, że jest tam linka.
Tylko, że u mnie jest troszkę inaczej ponieważ między oczkiem linki a samą linką jest coś w rodxaju czujnika.
Nie mam przyrządu do regulacji.
cóż to za czujnik i jak to wyregulować
Temat ogarnięty
Od strony pasażera, po zdjęciu boczka tunelu mamy dostęp do linki. Trzeba poluzować śrubę i można regulować. Bez przyrządu też da radę.
Do wspominanej śruby można się dostać oo wyjęciu popielniczki. Wtedy regulacja totalnie na oko ale nie trzeba ruszać tunelu.