[D2 ALL ] Oslona zbiorniczków wspomagania i chlodzacego
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
[D2 ALL ] Oslona zbiorniczków wspomagania i chlodzacego
Black Cars Matters
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
faktycznie tylko 3.3tdi to mialo ciekawe tylko dlaczego. tutaj to znalazlem http://allegro.pl/audi-a8-d2-3-3-tdi-os ... 64655.html tylko ta ccena......
No cena trochę wysoka jak za kawałek plastiku. Z drugiej strony ja od tego pana nic już nie kupię. Kupiłem jakiś czas temu licznik - u mnie już na tych małych wyświetlaczach zaczynają znikać piksele. Jak kupowałem to dogadałem się, że właśnie będzie ściągał jakieś auto do rozebrania na części, zatem będzie mógł zweryfikować czy wyświetlacze ładnie świecą. No i tak powiedział, że autem jechał ponad 1000 km i wyświetlacze świecą idealnie. Kupiłem, ale nie śpieszyłem sie z założeniem, jak został podłączony to jeden wyświetlacz prawie nieczytelny. Chciałem wymienić, zwrócić itp ale gość mnie olał. Trochę w tym mojej winy bo mogłem od razu sprawdzić, ale gościowi zaufałem bo na 1000% zapewniał, że sprzedawany licznik sprawny.Pawulon_90 pisze:faktycznie tylko 3.3tdi to mialo ciekawe tylko dlaczego. tutaj to znalazlem http://allegro.pl/audi-a8-d2-3-3-tdi-os ... 64655.html tylko ta ccena......
To juz kolejna zla opinia o panu ze wschowy-auta ma ulepy,czesci w astronomicznych kwotach i niepewnej jakości jak i pochodzenia tez zapewne...sylwekr pisze:No cena trochę wysoka jak za kawałek plastiku. Z drugiej strony ja od tego pana nic już nie kupię. Kupiłem jakiś czas temu licznik - u mnie już na tych małych wyświetlaczach zaczynają znikać piksele. Jak kupowałem to dogadałem się, że właśnie będzie ściągał jakieś auto do rozebrania na części, zatem będzie mógł zweryfikować czy wyświetlacze ładnie świecą. No i tak powiedział, że autem jechał ponad 1000 km i wyświetlacze świecą idealnie. Kupiłem, ale nie śpieszyłem sie z założeniem, jak został podłączony to jeden wyświetlacz prawie nieczytelny. Chciałem wymienić, zwrócić itp ale gość mnie olał. Trochę w tym mojej winy bo mogłem od razu sprawdzić, ale gościowi zaufałem bo na 1000% zapewniał, że sprzedawany licznik sprawny.Pawulon_90 pisze:faktycznie tylko 3.3tdi to mialo ciekawe tylko dlaczego. tutaj to znalazlem http://allegro.pl/audi-a8-d2-3-3-tdi-os ... 64655.html tylko ta ccena......
Ja za licznikiem to sie długo nie rozglaałem-kupiłem od FOSSa bo to najpewniejsza osoba
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
No właśnie jest sporo informacji, że jedyną skuteczną metodą naprawy jest wymiana całego licznika. Kiedyś obdzwoniłem i pomailowałem ze specami co zajmują się podobnymi naprawami i nikt nie chciał się podjąć naprawy. Wyświetlacze z taśmą są do wymiany i niestety nieosiągalne jest ich kupno.krzychu22.p1i pisze:Super wygląda ta osłona ;-) Sam bym taką przygarnął za rozsądną cenę. Odnośnie licznika, to czy samemu nie da się naprawić tych pixeli lub oddać do wygrzania? Jest sporo info w internecie w tym temacie.
Tylko u mnie FIS jest O.K. Problem jest z małymi wyświetlaczami: godziny i przebiegu to one gubią pikseleApophis pisze:Mozna wymienic wyswietlacz ale z jakiegos nowszego rocznika gdzie fis jest juz na bocznej tasmie. Tyle mi tłumaczył elektryk co sie tu tym zajmuje. Moj jest stary na gornej tasmie i nie ma opcji by dostac do niego cześci.
Nie zgodzę się o tym co piszesz. Poznałem Daniela osobiście, nigdy nie robił problemu z wymianą części jeśli było coś nie tak lub chciało się po prostu zwrócić. Skąd wiesz, że nie pewne części. Nie oczerniaj człowieka jeśli nie jesteś pewien na 100%? Auto nie jedno jego widziałem i nie można było się przyczepić. Daniel ma naprawdę duże pojęcie o a8 i nie jeden raz telefonicznie udzielił mi porady zresztą trafnej. Zna a8 jak własną kieszeń.sylwekr pisze:No cena trochę wysoka jak za kawałek plastiku. Z drugiej strony ja od tego pana nic już nie kupię. Kupiłem jakiś czas temu licznik - u mnie już na tych małych wyświetlaczach zaczynają znikać piksele. Jak kupowałem to dogadałem się, że właśnie będzie ściągał jakieś auto do rozebrania na części, zatem będzie mógł zweryfikować czy wyświetlacze ładnie świecą. No i tak powiedział, że autem jechał ponad 1000 km i wyświetlacze świecą idealnie. Kupiłem, ale nie śpieszyłem sie z założeniem, jak został podłączony to jeden wyświetlacz prawie nieczytelny. Chciałem wymienić, zwrócić itp ale gość mnie olał. Trochę w tym mojej winy bo mogłem od razu sprawdzić, ale gościowi zaufałem bo na 1000% zapewniał, że sprzedawany licznik sprawny.
A z tym licznikiem to pewnie przypadek albo się uszkodził w czasie transportu.
Sylwekr dzwoniłeś do niego i co Ci powiedział? po jakim czasie dzwoniłeś?
Ostatnio zmieniony 07 paź 2012, 11:34 przez Szopen, łącznie zmieniany 1 raz.
No quattro no fun
Szopen, Wprawdzie głownie opieram sie na opiniach innych kolegów z forum ktore sa daleko inne z tym co piszesz to i mam z nim takie doświadczenie że jak pytałem o kilka części to usłyszałem oprócz astronomicznych cen odpowiedź na pytanie skąd pochodzą części-prosze nie tracic mojego cennego czasu Więc jesteś jak jeden do 10 drogi kolego. Pewnie obrót na swym szrocie ma taki że nasze złe opinie mu zwisają-bywa sylwekr, Chodziło mi o to że liczniki z fisem na górnej taśmie już praktycznie nie da sie naprawić,nieważne ktory wyswietlacz padł.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
U mnie ten mały od godziny ma 2 martwe paski pionowe. Pojawiają się tylko w upalne dni (zaobserwowałem to w okresie letnim). Teraz jak jest chłodno nic się nie dzieje, idealnie wyświetla cyfry, nawet gdy jadę w trasie i grzeję wnętrze auta.sylwekr pisze: Tylko u mnie FIS jest O.K. Problem jest z małymi wyświetlaczami: godziny i przebiegu to one gubią piksele