części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 All] Wlew gazu.

Awatar użytkownika
audik
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: audik » 06 gru 2012, 09:19

scenic_17 pisze: nalezy tez nadmienic ze przy butli wielkosci 90l do polowy wypelnionej LPG czasmi przy serii zakretow potrafi zarzucic tylem (sam mam ten problem) butla w kole to nizszy srodek ciezkosci i nie ma takich problemow......)
sugeruje sprawdzenie amortyzatorów 8-)

Butla w kole jest OK, tylko dość denerwujące jest częste odwiedzanie stacji :-/ Ale dla mnie nie ma alternatywy bo po pierwsze tak już kupiłem :mrgreen: po drugie w innym wypadku narty się nie zmieszczą. 8-)
no i "ni mom" A8 :/

yasio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: yasio » 06 gru 2012, 10:31

koledzy ja mam butelkę w kole 70 litrów robię 300km i tankowanie zawsze coś zostaje ale wydaje mi się ze i tak to nie jest częsta wizyta na cpnikach raz na tydzień mi wystarcza :-) wlew obok wlewu paliwa w górnym lewym rogu nic nie widać kaleczyć zderzaka nie trzeba i wydaj mi się ze to najbardziej rozsądne miejsce do montażu

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 06 gru 2012, 11:36

Nie wyobrażam sobie A8 z wlewem w zderzaku :-P
Przełącznik proponuję gdzieś na widoku. Z doświadczenia wiem że tak łatwiej. Kiedy zaśniedział mi bezpiecznik i czasami widać było jak przy mocnym bucie tylko mignie raz czy dwa i znów jest na gazie. Długo tak jezdziłem bo nie zauważałem (umiejscowienie W "kaczej dupie") Teraz mam to z przodu w popielniczce. Wszystko działa już ok ale czasami sobie zerknę na światełka i mam spokój psychiczny.
Szwagier w Opel Vectra zamontował taki śmieszny baniak w bagażniku wzdłuż lewej krawędzi. nie za długi bo mocno owalny. Wydaje mi się to świetną opcją. Ma bardzo dużo bagażnika, koło na miejscu i w naszym przypadku nie przeszkadzało by do baku z pompą paliwa (ewentualnie) dostać się. A i narty wejdą bo w zimę często śmigamy. Z tego co pamiętam to koło 55l tankuje.

yasio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: yasio » 06 gru 2012, 11:41

ja mam przełącznik z lewej strony konsoli przy nawiewie była tam jakaś zaślepka ładnie pasowało i na widoku jak miga pika bzyczy :lol:

hipcio
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: hipcio » 06 gru 2012, 13:28

Wlew w zderzaku to porażka jak dla Mnie. W wnęce wlewu paliwa mieści sie cały bezproblemu bez żadnych dodatkowych wkrętek. Ja tak mam, ma i Maciu.

gazownik idzie na łatwizne i tyle. Ja bym odrazu podziękował za taki montaż.

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 06 gru 2012, 14:05

Prosze bardzo o to zdjęcia poglądowe :

yasio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: yasio » 06 gru 2012, 14:22

DRUSS jak dla mnie to ten wlew gazu lipnie wygląda wieczorkiem zrobię fotkę to jutro wstawię jak ja mam wykombinowane :-)

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 06 gru 2012, 14:43

Lipnie bo ?

yasio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: yasio » 06 gru 2012, 14:49

może dlatego że mam to zrobione bardziej estetycznie :-P sorki jak jak cie uraziłem wiem że wlew gazu to tylko mały szczegół

Awatar użytkownika
scenic_17
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: scenic_17 » 06 gru 2012, 15:37

audik pisze:
scenic_17 pisze: nalezy tez nadmienic ze przy butli wielkosci 90l do polowy wypelnionej LPG czasmi przy serii zakretow potrafi zarzucic tylem (sam mam ten problem) butla w kole to nizszy srodek ciezkosci i nie ma takich problemow......)
sugeruje sprawdzenie amortyzatorów 8-)

Butla w kole jest OK, tylko dość denerwujące jest częste odwiedzanie stacji :-/ Ale dla mnie nie ma alternatywy bo po pierwsze tak już kupiłem :mrgreen: po drugie w innym wypadku narty się nie zmieszczą. 8-)
sprawdzone i profilaktycznie zmienione juz cale zawieszenie.. zero poprawy, dzieje sie tak tylko jak jest ok polowy zbiornika LPG
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć DIESLEM !!

yasio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: yasio » 06 gru 2012, 15:54

kolego z tego co pamiętam mój znajomy miał to samo ( za małe ciśnienie w butli ) wstawili mu w zbiornik zawór dodatkowy do pompowania jak masz w kołach i dobijał sobie ciśnienie powietrzem nie pytaj co i jak bo dokładnie nie wiem ale na pw mogę ci dać numer do niego i się wszystkiego dowiesz

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 06 gru 2012, 16:23

Yasio mój też jest estetycznie zrobiony, jest na tyle wyciągnięty od klapy że nie można uszkodzić lakieru przy napełnianiu, nie rusza się, mi pasuje :->

Gość

Post autor: Gość » 06 gru 2012, 16:53

Druss, Wg mnie jest wlew ok-spelnia zadanie i nie wadzi niczemu i jest niewidoczny ;)

yasio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: yasio » 07 gru 2012, 09:06

widzę że nie warto pisać co się myśli ale już taki jestem 8-) ale i tak mam to ładniej wykombinowane :mrgreen:

jdz1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: jdz1 » 07 gru 2012, 10:45

yasio pisze:widzę że nie warto pisać co się myśli ale już taki jestem 8-) ale i tak mam to ładniej wykombinowane :mrgreen:
Przy tankowaniu musisz sie bawić we wkręcanie i wykręcanie końcówki. Troche lipne bo trzeba pamiętac o samej końcówce żeby jej nie zgubić albo gdzieś nie zostawić. Coś o tym wiem bo takie rozwiązanie miałem kiedyś w BMW 528. Teraz w A8 mam pod klapką wlew i nie musze końcówki wkręcać i wykręcać bo wszystko się mieści, klapka od wlewu paliwa się zamyka. Niestety zdjęciami nie dysponuję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl