![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 ] Radio Gamma - problem
- sokolasty
- Forum Audi A8
[D2 97 ] Radio Gamma - problem
cześć, mam mały problem z radiem (Audi Gamma) tak jest napisane na nim pierwsza sprawa to ze nie mogę zapisać stacji radiowych raz znajduje mi rmf fm raz zet zależy od dnia czasami złote przeboje i czwórkę , druga sprawa jak słucham ze zmieniarki to raz chodzi wszystko bez problemu a czasami co kilka chwil włącza się pipanie. Ogólnie mam radio które wyciągnąłem z poprzedniego samochodu,i tak myślę nad włożeniem go do ósemki, kolorystycznie będzie pasować i usb jest, ale czy bose będzie działać tak jak teraz działa nie chciałbym żeby jakość się pogorszyła. a oto radio które mogę wlozyc http://www.audiopioneer.pl/pioneer-mvh-150ui.html
Ostatnio zmieniony 10 mar 2013, 23:37 przez sokolasty, łącznie zmieniany 1 raz.
- sokolasty
- Forum Audi A8
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Myślę że radyjko za tą cenę nie jest dobrą alternatywą , 4 X 50W to nie wszystko. Swego czasu kupiłem Pioneera za 1290 zł . Funkcje które posiadał powalały nie mówiąc o brzmieniu ale był to odtwarzacz CD AUDIO i możliwości całkowitego podświetlenia w kolorze rubinowym co w innych modelach było nie dostępne . Niestety moc tego odtwarzacza była przeogromna zamontowane seryjne Nokie w Audi C4 paliły się jak świeczki, tylko dymek z nich szedł I skończyło się na zakupie nowych oryginalnych głośników a odtwarzacz sprzedałem jeszcze za nie złą cenę czego trochę żałuję.
- sokolasty
- Forum Audi A8
wiem że radio jest tanie, ale miałem je w omedze w półce siedziało Bose plus na przodzie standardowe oplowskie i w bagażniku altusa 110 mimo że nie był to zestaw za 3tys ale grało naprawdę fajnie i każdy kto jechał ze mna pytał co to za audio mam ze tak masuje plecy, wydaje mi sie ze radio z 97roku nie bedzie lepsze od radia z 2012 pod względem ustawień dźwięku jakości itp sam plus tego ze jest usb.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Powiem tak jest pewna różnica, na przykładzie samochodu zabawki jaki mam czyli vw polo było w nim fabryczne radio kasetonowe alpine tdm-7543m łącznie z wszystkimi głośnikami alpiny i zamieniając go na blaupunkta CD za 500zł (modelu już nie pamiętam) jak i kenwooda kdc-5047u (kosztował mnie wtedy prawie 700zł) żadne nie zagrało tak jak stara alpina :!: Pozostałem przy kenwoodzie ze względu na CD MP3 i USB jednak powrócę znowu do starej poczciwej alpiny. Nowsze radia mają w chu chu opcji konfiguracyjnych, w powyższym kenwoodzie to można było się w nich pogubić. U wujka w a4 94/95r jest radio grouding (kasetonowiec),i jest w nim tylko regulacja małym pokrętłem bass-sopran i powiem tak, że byłem bardzo zaskoczony jak to potrafi zagrać :-o Jednak nowe gadżety to fajnie tylko wyglądają, a te starsze wynalazki pomimo wieku potrafią budą zatelepać. To coś jak z amplitunerami Radmora, nic nie jest w stanie dorównać modelowi 5102te, 5412 i 5512. Wiem bo takie mam i jestem bardzo zadowolony z tych staroci :mrgreen:sokolasty pisze:wydaje mi sie ze radio z 97roku nie bedzie lepsze od radia z 2012 pod względem ustawień dźwięku jakości itp sam plus tego ze jest usb.
- sokolasty
- Forum Audi A8
odgrzewam, radia nie zmieniałem ponieważ żona woli fabryczne ze wszystko ładnie wygląda itd w sumie to ma rację, pytanie :-D dlaczego radio normalnie gra w lublinie ale jak wyjadę poza granice miasta co jakies 30sekund włącza sie pipanie i muszę je wyłączyć i włączyć w miescie zdarza sie to bardzo rzadko, nie wiem czy może jest wpisany zły kod, zastanawiam sie tez nad zmianą na audi concert, czym te radia sie różnią?
- Marecki
- Super Klubowicz
- sokolasty
- Forum Audi A8
ma ktoś z Was może włożone radio nie seryjne, jak tak prosiłbym o jakieś foto, mam duży dylemat czy zmieniać w końcu to radio czy zostawić to, bardzo chciałbym mieć mp3 w samochodzie a nie chce jakichś kaset z kabelkami itp myślałem może o nokii n8 ona ma transmiter ale podobno słaba jakość dźwięku, a może ktoś ma jakiś sposób na mp3 na seryjnym radiu i zmieniarce 

- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz