Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[D2 ALL ] Tablet zamiast radia

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
Awatar użytkownika
devro
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: devro » 29 paź 2013, 15:29

A co z ogólnodostępnymi stacjami FM ?? :)

JanekS13
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: JanekS13 » 29 paź 2013, 21:55

Powiem mmm podoba mi sie pomysł :)

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 29 paź 2013, 23:12

Ja tam jednak wole w aucie ori przyciski swiecace w nocy na czerwono ;) Ale jednak taki kombajn oferuje sporo mozliwosci ;)

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 02 lis 2013, 20:05

taki tablecik przydał by się jako dodatek na desce podszybia zamocowany jak górna pokrywa lapka tylko jak to wszystko zesparowac nie mam pojęcia ale chyba tez co za duzo to nie zdrowo
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 24 sty 2015, 00:20

odgrzewam :D

dzisiaj tak na szybko przymierzyłem sobie tablet 10' w mojej audi, nie mam navi wiec ramka jest mniejsza i tablet zajmuje ładnie całą wnękę (klimatronik trzeba by przenieś po spód w miejsce popielniczki).
ObrazekObrazek
nawet mi sie to podoba :) ale zastanawia mnie:
1. jak np robi się głośniej/ciszej ? czy trzeba zawsze tylko na tablecie czy w kierownicy też działa?
2. jak rozwiązać problem z radiem fm ? internetowe to porażka... trzeba by zawsze łączyć tel z tabletem.
3. czy można jakoś podłączyć gps z klapy do tabletu ? czy muszę kupić jakiś zewnętrzny na usb? w moim tego nie ma...

btuner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: btuner » 24 sty 2015, 09:31

nie ma takiej opcji żebyś mógl sterować glosnoscią z poziomu kierownicy....

skoro przykryłeś przyciski fizyczne zostaje ci tylko widget od volume na tapecie

radio fm jeżeli nie masz tunera w tablecie to zapomnij, zostaje aero2 i radio internetowe

anteny gps tez nie podlączysz.... zostaje gps na bluetooth

Lakier

Post autor: Lakier » 24 sty 2015, 09:48

Moim zdaniem, takie cos pasuje w D2 jak piesc do nosa. Jest to na poziomie ledow w kratkach zderzaka ;).

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 24 sty 2015, 10:38

też myślałem nad tabletem, poźniej nad jakimś kombajnem 2DIN, a skończyło się, że odżałowałem i kupiłem Pioneer DEH-80PRS i jest tyle ile wystarczy i piękny dźwięk :D
taki tablet fajny na postoju jak czekasz na kobiete na zakupach, w nocy daje po oczach jak chcesz cokolwiek przełączyć, zrobić... także doszedłem do wniosku, że to bardziej bajer by był niż radio i zrezygnowałem na rzecz porządnego radia :)
tableta z resztą do domu jak kupiłem to też przez 3 miesiące był super, teraz od czasu do czasu się użyje bo wygodniej i tak na kompie cokolwiek robić :P

r4q
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: r4q » 24 sty 2015, 11:01

btuner pisze:nie ma takiej opcji żebyś mógl sterować glosnoscią z poziomu kierownicy....

skoro przykryłeś przyciski fizyczne zostaje ci tylko widget od volume na tapecie

radio fm jeżeli nie masz tunera w tablecie to zapomnij, zostaje aero2 i radio internetowe

anteny gps tez nie podlączysz.... zostaje gps na bluetooth
nie jestem pewien swojej teorii ale bardzo ogolnie rzecz biorąc to może i dało by radę sterować głośnością... czasem są przyciski do sterowania głośnością w słuchawkach podłączanych do np. telefonów czy tabletów właśnie i może jakiś magik by to podpiął pod przyciski na kierze ale samo poprowadzenie kabli pewnie przysporzyło by sporo roboty :P

Jak na moje szkoda zachodu, ale jak ktoś lubi się w takie rzeczy bawić i próbować to upchać to można kombinować :D

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 24 sty 2015, 20:17

Lakier pisze:Moim zdaniem, takie cos pasuje w D2 jak piesc do nosa. Jest to na poziomie ledow w kratkach zderzaka ;).
powiem Ci, że jak sobie na to dłużej popatrzę to muszę się z Tobą zgodzić...
jednak kokpit rodem z samolotu, gdzie świeci się mnóstwo czerwonych żaróweczek jest piękny :D

rezygnuje :P

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 24 sty 2015, 20:30

Lakier pisze:Jest to na poziomie ledow w kratkach zderzaka ;) .
a ja tam mam ledy w kratkach... <hehe> ;)
to nie jest zwykły napęd...to

Gość

Post autor: Gość » 24 sty 2015, 20:32

Heh juz widze że ledy w kratkach wchodza w modę,co najmniej 4 klubowiczów sie do nich przyznaje :P
A mi tak odradzano i musiałem się napracować :D

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 24 sty 2015, 20:52

Temat nie jest nowy, już Tesla coś takiego montuje seryjnie http://www.motortrend.com/oftheyear/car ... to_04.html , ale wykonanie w A8 to przedni pomysł. Praktycznie wszystko da się ogarnąć - to kwestia wyboru odpowiedniego tabletu oraz zabawy z elektroniką. Zbyt duża jasność - przecież soft w tablecie koryguje poziom oświetlenia, regulacja głośności - połączenia do przycisków można wyprowadzić na konsolę a nawet do kierownicy. Pozostałe sygnały po prostu po kablach ewentualnie BT. Mina pasażerów widzących takie cudo w audiczce bezcenna. Brawo.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, 20:53 przez pebo, łącznie zmieniany 1 raz.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 24 sty 2015, 20:59

A jak się podpinacie na głośniki? Da się kupić przejście? Czy trzeba ciąć kable?. Bo mnie ten tablet chodzi po głowie odkąd pierwszy raz to widziałem. Tylko jakoś samozaparcia brak na wykonanie.

btuner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: btuner » 24 sty 2015, 22:26

Da się ogarnąć przejšciówkami by w finale dojść do mini iso.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl