![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Tablet zamiast radia
-
- Super Klubowicz
- robertas
- Super Klubowicz
- Preston81
- Super Klubowicz
- koziolek
- Super Klubowicz
odgrzewam 
dzisiaj tak na szybko przymierzyłem sobie tablet 10' w mojej audi, nie mam navi wiec ramka jest mniejsza i tablet zajmuje ładnie całą wnękę (klimatronik trzeba by przenieś po spód w miejsce popielniczki).
![Obrazek]()
![Obrazek]()
nawet mi sie to podoba
ale zastanawia mnie:
1. jak np robi się głośniej/ciszej ? czy trzeba zawsze tylko na tablecie czy w kierownicy też działa?
2. jak rozwiązać problem z radiem fm ? internetowe to porażka... trzeba by zawsze łączyć tel z tabletem.
3. czy można jakoś podłączyć gps z klapy do tabletu ? czy muszę kupić jakiś zewnętrzny na usb? w moim tego nie ma...

dzisiaj tak na szybko przymierzyłem sobie tablet 10' w mojej audi, nie mam navi wiec ramka jest mniejsza i tablet zajmuje ładnie całą wnękę (klimatronik trzeba by przenieś po spód w miejsce popielniczki).
nawet mi sie to podoba

1. jak np robi się głośniej/ciszej ? czy trzeba zawsze tylko na tablecie czy w kierownicy też działa?
2. jak rozwiązać problem z radiem fm ? internetowe to porażka... trzeba by zawsze łączyć tel z tabletem.
3. czy można jakoś podłączyć gps z klapy do tabletu ? czy muszę kupić jakiś zewnętrzny na usb? w moim tego nie ma...
-
- Forum Audi A8
nie ma takiej opcji żebyś mógl sterować glosnoscią z poziomu kierownicy....
skoro przykryłeś przyciski fizyczne zostaje ci tylko widget od volume na tapecie
radio fm jeżeli nie masz tunera w tablecie to zapomnij, zostaje aero2 i radio internetowe
anteny gps tez nie podlączysz.... zostaje gps na bluetooth
skoro przykryłeś przyciski fizyczne zostaje ci tylko widget od volume na tapecie
radio fm jeżeli nie masz tunera w tablecie to zapomnij, zostaje aero2 i radio internetowe
- pytlar
- Super Klubowicz
też myślałem nad tabletem, poźniej nad jakimś kombajnem 2DIN, a skończyło się, że odżałowałem i kupiłem Pioneer DEH-80PRS i jest tyle ile wystarczy i piękny dźwięk
taki tablet fajny na postoju jak czekasz na kobiete na zakupach, w nocy daje po oczach jak chcesz cokolwiek przełączyć, zrobić... także doszedłem do wniosku, że to bardziej bajer by był niż radio i zrezygnowałem na rzecz porządnego radia
tableta z resztą do domu jak kupiłem to też przez 3 miesiące był super, teraz od czasu do czasu się użyje bo wygodniej i tak na kompie cokolwiek robić

taki tablet fajny na postoju jak czekasz na kobiete na zakupach, w nocy daje po oczach jak chcesz cokolwiek przełączyć, zrobić... także doszedłem do wniosku, że to bardziej bajer by był niż radio i zrezygnowałem na rzecz porządnego radia

tableta z resztą do domu jak kupiłem to też przez 3 miesiące był super, teraz od czasu do czasu się użyje bo wygodniej i tak na kompie cokolwiek robić

-
- Forum Audi A8
nie jestem pewien swojej teorii ale bardzo ogolnie rzecz biorąc to może i dało by radę sterować głośnością... czasem są przyciski do sterowania głośnością w słuchawkach podłączanych do np. telefonów czy tabletów właśnie i może jakiś magik by to podpiął pod przyciski na kierze ale samo poprowadzenie kabli pewnie przysporzyło by sporo robotybtuner pisze:nie ma takiej opcji żebyś mógl sterować glosnoscią z poziomu kierownicy....

Jak na moje szkoda zachodu, ale jak ktoś lubi się w takie rzeczy bawić i próbować to upchać to można kombinować

- koziolek
- Super Klubowicz
- pebo
- Super Klubowicz
Temat nie jest nowy, już Tesla coś takiego montuje seryjnie http://www.motortrend.com/oftheyear/car ... to_04.html , ale wykonanie w A8 to przedni pomysł. Praktycznie wszystko da się ogarnąć - to kwestia wyboru odpowiedniego tabletu oraz zabawy z elektroniką. Zbyt duża jasność - przecież soft w tablecie koryguje poziom oświetlenia, regulacja głośności - połączenia do przycisków można wyprowadzić na konsolę a nawet do kierownicy. Pozostałe sygnały po prostu po kablach ewentualnie BT. Mina pasażerów widzących takie cudo w audiczce bezcenna. Brawo.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, 20:53 przez pebo, łącznie zmieniany 1 raz.
Bądź dobry jak chleb.