![]() |
![]() |
![]() |
Komputer w naszych A8 ??
- eloallxp
- Forum Audi A8
Komputer w naszych A8 ??
co koledzy na to powiedzą ?? czy to możliwe coś takiego zamontowac ??
Moja A8 3.3 TDI Quattro ;D
- grabson89
- Forum Audi A8
- Prorok
- Forum Audi A8
znalazłem wiele mozliwosci ktore wydaja sie byc niesamowicie proste bo wystarczy zakupic zwykły takzwany terminal jak np: http://allegro.pl/terminal-hp-t5700-t50 ... 82491.html pozostaje kwestia podłączenia tego napewno w tym przykładzie znalazł by sie odpowiednik zasilacza wzietego od laptopa w wersji samochodowej problem były tylko podłączenia z Navi plus (przerobienia VGA tak aby działał ekran dotykowy) ale mysle ze jest to do ogarniecia przy niewielkich kosztach
- Prorok
- Forum Audi A8
najtańszy terminal jaki znalazłem to 200zł podpiecie tego i montaż to raczej własna robota zasilacz mysle ze max 100zł problem z przerobienieniem tylko kabelka VGA metoda prób i błedów lub na podstawie jakiegos schematu oczywiscie tylko po to aby działał ekran dotykowy bo tak to wystarczy zwykła przejściówka i obraz z terminala mamy ale czym zastapic wtedy myszke??? wiec jedynym wyjsciem jest ten dotykowy ekran
W sumie fajna zabawka moze z tego byc oczywiscie nie tylko jako zwykły otwarzacz do wszystkiego ale i na stałe podpiete kabelkiem z kompem auta i wieloma programami w sumie do tego wtedy mozna podpiac dosłownie wszystko od wielu podpietych lcd do głupiego telefony łączocego sie z naszym terminalem po przez bluetooth i wtedy nawet internet mamy w aucie mozliwosci wtedy jest wiele ale czy tego naprawde oczekujemy od naszego wymarzonego auta :?:
W sumie fajna zabawka moze z tego byc oczywiscie nie tylko jako zwykły otwarzacz do wszystkiego ale i na stałe podpiete kabelkiem z kompem auta i wieloma programami w sumie do tego wtedy mozna podpiac dosłownie wszystko od wielu podpietych lcd do głupiego telefony łączocego sie z naszym terminalem po przez bluetooth i wtedy nawet internet mamy w aucie mozliwosci wtedy jest wiele ale czy tego naprawde oczekujemy od naszego wymarzonego auta :?:
-
- Super Klubowicz
- Lechu
- Super Klubowicz
Serrgiusz, stałę podpięcie pod obd i logi masz z pierwszej ręki
Po pierwsze takie terminale nie są przystosowane do takich różnic temp. jakie występują w aucie.
Po drugie trochę elektrykę Ci obciąży w samochodzie
Po trzecie moim zdaniem szkoda pracy i kasy , miejsca na taki bajer, który ciężko jest wykorzystać.

Po pierwsze takie terminale nie są przystosowane do takich różnic temp. jakie występują w aucie.
Po drugie trochę elektrykę Ci obciąży w samochodzie
Po trzecie moim zdaniem szkoda pracy i kasy , miejsca na taki bajer, który ciężko jest wykorzystać.
- FOSS
- Super Klubowicz
Potrzebujesz kupić DVD + okablowanie i wszystko podłączasz pod Bose...Masa pisze:no to spytam o co innego (jak nie wolno to prosze przeniesć ) a mianowicie chodzi ze ja chciałbym DVD w swoim audi co potrzebuje kupic i jak to podłączyc ??
o ile masz TV to na pewno masz też wejścia AV... prościzna, w swoim S8 miałem jakiegoś Alpina i śmigało wszystko... na postoju, podczas jazdy.... DVD w bagażniku a wszystko sterowane pilotem ;-)
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- Masa
- Super Klubowicz
Guru FOSS jak bys miał chwilke czasu i ochoty to czy mogłbyś mi znaleśc cały osprzęt jaki mam kupic i troszeczke pomocy jak to zamontowac bo dla mnie to nie takie proste poprostu nie mam cierpliwosci do kabelków wole miec czarno na białym co kupic to wtyknąc a to włozyc tu i tu (sorki ze ide na łatwizne)ale mam dwoje dzieci i zrobie wszystko zeby siedziały cicho jak jade a nie słuchac tataaa jedż dwa szesc zero !!!!