Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

Komputer w naszych A8 ??

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eloallxp
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Komputer w naszych A8 ??

Post autor: eloallxp » 11 lut 2012, 20:26

co koledzy na to powiedzą ?? czy to możliwe coś takiego zamontowac ??
Moja A8 3.3 TDI Quattro ;D

Awatar użytkownika
grabson89
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grabson89 » 11 lut 2012, 22:35

Kolego widziałem kiedyś gdzieś w necie jak gościu uzbroił swojego Saaba w podobny komputer. Tylko on miał go trochę rozbudowanego. Naciskał guzik i pytał np co to za piosenka albo wydawał jakieś komendy. Wszystko było opisane i zdjęcia porobione dla potomnych :mrgreen:

Awatar użytkownika
Prorok
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Prorok » 12 lut 2012, 01:45

kiedys nawet był taki na allegro do kupienia dokładnie to samo co jest na tym filmiku procesor był tam jakis P4 i 512 ramu i niekosztowało to wiecej niz 400zł

Awatar użytkownika
eloallxp
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: eloallxp » 12 lut 2012, 07:26

ciekawa sprawa posiadac coś takiego w aucie
Moja A8 3.3 TDI Quattro ;D

Awatar użytkownika
Prorok
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Prorok » 13 lut 2012, 09:51

znalazłem wiele mozliwosci ktore wydaja sie byc niesamowicie proste bo wystarczy zakupic zwykły takzwany terminal jak np: http://allegro.pl/terminal-hp-t5700-t50 ... 82491.html pozostaje kwestia podłączenia tego napewno w tym przykładzie znalazł by sie odpowiednik zasilacza wzietego od laptopa w wersji samochodowej problem były tylko podłączenia z Navi plus (przerobienia VGA tak aby działał ekran dotykowy) ale mysle ze jest to do ogarniecia przy niewielkich kosztach

Awatar użytkownika
grabson89
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grabson89 » 13 lut 2012, 15:16

Terminal ciekawy, ciekawe jakie były wszystkie koszty żeby mieć Windowsa w samochodzie :-P

Awatar użytkownika
Prorok
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Prorok » 13 lut 2012, 20:51

najtańszy terminal jaki znalazłem to 200zł podpiecie tego i montaż to raczej własna robota zasilacz mysle ze max 100zł problem z przerobienieniem tylko kabelka VGA metoda prób i błedów lub na podstawie jakiegos schematu oczywiscie tylko po to aby działał ekran dotykowy bo tak to wystarczy zwykła przejściówka i obraz z terminala mamy ale czym zastapic wtedy myszke??? wiec jedynym wyjsciem jest ten dotykowy ekran
W sumie fajna zabawka moze z tego byc oczywiscie nie tylko jako zwykły otwarzacz do wszystkiego ale i na stałe podpiete kabelkiem z kompem auta i wieloma programami w sumie do tego wtedy mozna podpiac dosłownie wszystko od wielu podpietych lcd do głupiego telefony łączocego sie z naszym terminalem po przez bluetooth i wtedy nawet internet mamy w aucie mozliwosci wtedy jest wiele ale czy tego naprawde oczekujemy od naszego wymarzonego auta :?:

bunga bunga
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bunga bunga » 13 lut 2012, 20:55

A powiedźcie mi po co Windows w samochodzie? Do czego ma to służyć?

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 13 lut 2012, 21:38

Serrgiusz, stałę podpięcie pod obd i logi masz z pierwszej ręki :P

Po pierwsze takie terminale nie są przystosowane do takich różnic temp. jakie występują w aucie.

Po drugie trochę elektrykę Ci obciąży w samochodzie

Po trzecie moim zdaniem szkoda pracy i kasy , miejsca na taki bajer, który ciężko jest wykorzystać.

Awatar użytkownika
Masa
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Masa » 14 lut 2012, 19:33

no to spytam o co innego (jak nie wolno to prosze przeniesć ) a mianowicie chodzi ze ja chciałbym DVD w swoim audi co potrzebuje kupic i jak to podłączyc ??

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 17 lut 2012, 22:23

Masa pisze:no to spytam o co innego (jak nie wolno to prosze przeniesć ) a mianowicie chodzi ze ja chciałbym DVD w swoim audi co potrzebuje kupic i jak to podłączyc ??
Potrzebujesz kupić DVD + okablowanie i wszystko podłączasz pod Bose...
o ile masz TV to na pewno masz też wejścia AV... prościzna, w swoim S8 miałem jakiegoś Alpina i śmigało wszystko... na postoju, podczas jazdy.... DVD w bagażniku a wszystko sterowane pilotem ;-)
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Masa
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Masa » 17 lut 2012, 22:35

Guru FOSS jak bys miał chwilke czasu i ochoty to czy mogłbyś mi znaleśc cały osprzęt jaki mam kupic i troszeczke pomocy jak to zamontowac bo dla mnie to nie takie proste poprostu nie mam cierpliwosci do kabelków wole miec czarno na białym co kupic to wtyknąc a to włozyc tu i tu (sorki ze ide na łatwizne)ale mam dwoje dzieci i zrobie wszystko zeby siedziały cicho jak jade a nie słuchac tataaa jedż dwa szesc zero !!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl