części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

CAR Audio - robil ktos w S8 D2??

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
Przemek21
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Przemek21 » 22 lip 2014, 22:47

Foss nie wiem czy dam radę we wrześniu przyjechać do Katowic bo pierwszego auto jedzie na wzmacnianie skrzyni a potem wstawiane będą turbiny i pewnie trochę z tym zejdzie ;(
ale prawdopodobnie zobaczymy się nad morzem ;)

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 23 lip 2014, 11:58

Przemek21, no wez nie gadaj, musisz dac rade :D

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 23 lip 2014, 14:34

Przemek21 pisze:Foss nie wiem czy dam radę we wrześniu przyjechać do Katowic bo pierwszego auto jedzie na wzmacnianie skrzyni a potem wstawiane będą turbiny i pewnie trochę z tym zejdzie ;(
No weź, to tylko jeden wrześniowy weekend.... dostosuj terminy i damy radę.
Będzie to już 3-cie wspólne Summer Cars Party... co roku jest więcej osób i fajniejsza w związku z tym impreza ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

r4q
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: r4q » 06 sie 2014, 10:51

Trochę zrywając off topa :P przed chwilą natknąłem się na coś co mnie nieco zdziwiło...

Audi na swojej stronie w modelu D2 oferuje kartę pamięci jako akcesoria dedykowane <jezu>

https://shops.audi.com/en_GB/web/zubehoer/p/audi-sd-card-8-gb-8r0063827f-10

Czy im się coś pomyliło, czy jest możliwość włożenia tej karty gdzieś ??

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 06 sie 2014, 11:30

r4q pisze:Audi na swojej stronie w modelu D2 oferuje kartę pamięci jako akcesoria dedykowane <jezu>

https://shops.audi.com/en_GB/web/zubehoer/p/audi-sd-card-8-gb-8r0063827f-10

Czy im się coś pomyliło, czy jest możliwość włożenia tej karty gdzieś ??
A po czym wiemy, że jest to dedykowane do D2?.... bo nie znalazłem nic takiego w opisie <hmm>

W D2 nie znam żadnego urządzenia akceptującego karty SD <niewiem>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

r4q
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: r4q » 06 sie 2014, 12:37

FOSS wyszedłem z założenia, że skoro po wyborze auta pokazują się tylko te opcje, które przy danym aucie są możliwe (jak np mapy pod RNS-D albo inne akcesoria), które zmieniają się w zależności od tego jaki model wybierzemy, to ta karta SD powinna w jakiś sposób znaleść zastosowanie w tym modelu...

No chyba, że wyszli z założenia, że będą sprzedawać karty pamięci sygnowane przez audi do odtwarzania w telefonie czy innym samograju :D

edit: a ponadto w zakładce "models" widnieje A8 1994-1999 A8 1999-2003 więc coś chyba musi być... albo się niefortunnie pomylili :P

r4q
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: r4q » 10 sie 2014, 15:47

To tak jakby kogoś zaciekawiło to udało mi się dowiedzieć tyle:

Karta SD jest wyszczególniona jako akcesorium do telefonu. Niestety nie byłem w stanie dowiedzieć się dokładnie jaki model słuchawki. W nowszych modelach ponoć istnieje możliwość odtwarzania muzyki z telefonu, ale czy nawet jeśli byłby w D2 jakiś najbardziej rozwinięty model telefonu np. z Bluetooth czy coś to i tak nadal nie wiem czy karta mogłaby służyć do odtwarzania muzyki czy np tylko przetrzymywania kontaktów a poprostu opis na stronie tego nie wyszczególnia.

Byłem z tą sprawą u lokalnego dealera oraz pisałem/dzwoniłem do Niemiec. Dalej się nie zagłębiałem, bo prędzej założę chyba RNS-E niż będę cudował z szukaniem wypasionego zestawu telefonu, który i tak nie wiem czy by zadziałał w ten sposób, aby odtwarzać z niego muzykę :P

Konradviper
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Konradviper » 30 lis 2014, 22:00

Podepnę sie pod ten temat bo najbardziej pasuje do moich dylematów.
Posiadam d2 z nagłosnieniem Bose i radiem Delta, ktore lada dzień wyleci z auta i zostanie zastąpione jakąś rozsądną komercyjną jednostką bo mam dość kasety z kabelkiem już.

Zastanawiam się jednak nad dalszym rozwojem audio i przeszło mi przez myśl, żeby wykorzystać te plastikowe komory na glosniki w drzwiach przednich, przerobić je tak aby siadły tam większe woofery. Czy myślicie że to możliwe? Jest tam jeszcze teochę miejsca? Nie rozbieralem tego jeszcze osobiście ale mam wrażenie że mozna sprobować toprzerobić pod większy glośnik, żeby nie budować nowej puchy na głosnik.

I jeszcze jedno. Gdzie jest jakaś zwrotnica do glosnikow przednich drzwi?

ernesto

Post autor: ernesto » 30 lis 2014, 22:11

Konradviper, przeczytaj temat od deski do deski i zobaczysz jak kolega Przemek21 rozwiązał temat z przednimi drzwiami

Konradviper
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Konradviper » 30 lis 2014, 23:12

Czytałem, czytałem.
Nie moja bajka, chcę się zmieścić w 5tys zł ze wszystkim.
Chcę zachować oryginalny wygląd boczków.
Nie chce mi się rzeźbić od zera skrzynek na woofery w drzwiach.
Stąd pomysł żeby wykorzystać oryginalne.

ernesto

Post autor: ernesto » 30 lis 2014, 23:19

Konradviper, Najpierw wsadź radio i oceń brzmienie. BOSE ma spore rezerwy i naprawdę potrafi dobrze zagrać. Zanim zaczniesz zmieniać zastanów się dobrze. Zastanów się jak to zrobić by było dobrze a nie popsuć tego co jest. Bo dobór głośników do auta jest najważniejszy by brzmienie było dobre i miłe dla ucha nie zależnie w jakim miejscu auta siedzisz.

Przemek21
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Przemek21 » 05 gru 2014, 19:02

kolego Konradviper nie da rady wykorzystać tych plastikowych komór mam to już za sobą próbowałem w te komory włożyć zestaw głośników MTX i zostały zdławione ,każdy głośnik ma inną charakterystykę pracy i potrzebuje odpowiedniego litrażu komory aby poprawnie zagrać.
Wiedz proponuje przede wszystkim zmień radio a bose zostaw w orginale dorzuć do tego mały
subwoofer w zamkniętej obudowie w miejsce schowka na narty i będzie git ,jak coś pisz na PW na pewno pomogę

Konradviper
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Konradviper » 06 gru 2014, 00:10

Spróbuję wykorzystać na pierwszy etap te standartowe plastikowe panele Bose ale włoże tam jakiś przyzwoity zestaw 13cm. Może się nie udusi w tej puszce.
Pewnie w przyszłości zbuduję coś w drzwiach, coś szczelnego na 16cm
Dobty pomysł z wooferem za podłokietnikiem. Spróbuję dopasować tam swoją zamkniętą skrzynkę tak żeby można było ją szybko zdemontować.

Awatar użytkownika
Tomas5
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Tomas5 » 06 gru 2014, 08:44

Nie wiem dlaczego chcecie robić woofery w przednich drzwiach ? <niewiem> dajecie do bagażnika mniejszy lub większy subwoffer w zależności od waszych potrzeb :p A w drzwiach potrzeba wam tylko wysokie i średnie tony. Z wysokimi najlepiej zamontować na słupku jakieś tweetery bo te oryginalne to się nie bardzo do czegoś nadają jeszcze w takim miejscu <tjaa> A średnie to akurat oryginalne bose które są dadzą wystarczająco rade. Ewentualnie. zrobić mały dystans i podmienić je na porządne 10cm. Jaki wy chcecie bas uzyskać z przednich głośników wielkości 13 czy 16 cm?

Damian921221

Post autor: Damian921221 » 06 gru 2014, 13:11

.....................
Ostatnio zmieniony 07 gru 2014, 11:13 przez Damian921221, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl