części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Światła do jazdy dziennej

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 04 sie 2016, 13:01

ogólnie najprościej jest wsadzic 4diodowa lampe drl i praktycznie moze byc porównywalne z oryginałem tylko że ja jestem bardziej tradycyjny i lubie mieć 2x drogowe ;)

wstawienie paska led z a6 nie wchodzi w grę dla mnie

wstawienie swiateł z superb nie biore pod uwagę również

pasek led który juz próbnie wstawiłem jest z modelu d4

plan jest narazie w powijakach poprostu zarys tego jak mniej wiecej to mialoby wygladać wstawienie oryginalnego swiatła dziennego z modelu D4

ogolnie dzięki za wypowiedzi chlopaki są ważne dla mnie wszystkie słowa za jak i przeciw abym mógł wyciągnąć konstruktywne wnioski zeby zrobic ze smakiem i nie przesadzic ;)

czekam na wiecej waszych opini sugestii

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 04 sie 2016, 13:38

dracus6662 pisze:ogólnie najprościej jest wsadzic 4diodowa lampe drl i praktycznie moze byc porównywalne z oryginałem tylko że ja jestem bardziej tradycyjny i lubie mieć 2x drogowe ;)

wstawienie paska led z a6 nie wchodzi w grę dla mnie

wstawienie swiateł z superb nie biore pod uwagę również

pasek led który juz próbnie wstawiłem jest z modelu d4

plan jest narazie w powijakach poprostu zarys tego jak mniej wiecej to mialoby wygladać wstawienie oryginalnego swiatła dziennego z modelu D4

ogolnie dzięki za wypowiedzi chlopaki są ważne dla mnie wszystkie słowa za jak i przeciw abym mógł wyciągnąć konstruktywne wnioski zeby zrobic ze smakiem i nie przesadzic ;)

czekam na wiecej waszych opini sugestii

Kombinuj systemik od D4:) jestem ciekaw rezultatu i z miłą chęcią bym sobie sprawił takie światełka :)

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 04 sie 2016, 14:35

ogólnie koszt podam na koncu całego przedsięwzięcia myślę ze wcale nie będzie wygórowany ,

jest trochę zabawy ale jak widzę kolejny mrygający zarnik u mnie to ui mnie trafia <onie>

więc próbuję z D4 najwyżej jak nie wyjdzie to trudno ....

najbardziej cięzko było wymyslec jak wpasowac ten pasek do lampy bo

lampa D4 ma prawie że odwrotnie proporcjonalny kształt

tam gdzie w D3 jest wąsko to w D4 szeroko ;)

prób do wpasowania paska miałem tylko jedną ale trafioną pod lampe ... i miesci sie

pod spodem podaję kilka zdjęc drl
pasek A6C6
Obrazek
made china pasek ala audi a5

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pasek w zderzaku
Obrazek
audi a5
Obrazek
audi d4 fl
Obrazek
podwójne światło obok halogenu
Obrazek

audi a8 d3
Obrazek
audi a8 d4 pre fl
Obrazek
audi a8 d3 neo projekt
Obrazek

a tera wasze opinie czy te listwe malnąć razem z lampą czy zostawic w standardzie i jak wam sie to widzi teraz macie jakies odniesienie
według mojego zdania ori dzienne z D3 wypadaJA troszke skromnie,,,

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 04 sie 2016, 21:14

FOSS pisze: (...) Jak już się tak zagłębiacie to zdradzę, że wcześniej, jak miałem przed-lifta i zanim przerobiłem lampy tak jak jest obecnie, rozpatrywałem jeszcze inną formę świateł dziennych. (...) Wtedy planowałem wrzucić dodatkowe światła dzienne led (paski wyprofilowane w łuk) na sam dół zderzaka pod światła przeciwmgielne (na foto zaznaczyłem kolorem czerwonym).

Obrazek[/URL]

Kiedyś, raz w życiu, widziałem gdzieś na trasie takie D3 i muszę powiedzieć, że kiedy to jechało na samych dziennych (wszystkie inne światła były wyłączone) to wyglądało to zabójczo..... szeroko, nisko, bandycko... po prostu kosa.

Rozwiązanie, jak wiele innych, ma swoje niewątpliwe zalety jak i również wady.
Zaletą jest to, że w prosty sposób można to podłączyć bez zbytniego ingerowania w elektrykę i praktycznie bez żadnej ingerencji w elektronikę. Zaletą jest również homologacja bo lampy firmowe taką homologację mają i jeżeli lampy działają prawidłowo to wszelka dyskusja z niebieskimi w tym przedmiocie jest z góry skazana na wasz sukces.

Ale... do wad takiego rozwiązania należy zaliczyć miejsce montażu. Jak traficie na upierdliwego policmajstra to szybko udowodni wam, że lampy są zamontowane niezgodnie z przepisami i jak będzie bardzo upierdliwy to nie tylko wlepi mandat ale również zabierze dowód rej. (...)
Damianie, no ja właśnie mając przedlift planowałem zrobić DRLe w kratki zderzaka, ale wstawić w górnej części, bliżej czujników parkowania, a nie na samym dole. Podejrzewam, że umieszczenie w dolnej części zderzaka będzie zbyt nisko. Zgonie z przepisami takie światła mogą być w odległości od jezdni do dolnej krawędzi lampy minimalnie 25 cm, od jezdni do górnej krawędzi maksymalnie 150 cm. W planach był zestaw Philips lub Osram - wszystko z homologacją, tak aby diagnostom i panom policjantom nie dawać pola do popisu w zakresie interpretacji przepisów.
Bądź dobry jak chleb.

Gość

Post autor: Gość » 04 sie 2016, 22:02

A jak postawicie na lifta to daje bedzie za nisko?? Bo może to sposób na głupawego miśka :D

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 05 sie 2016, 01:14

Apophis pisze:A jak postawicie na lifta to daje bedzie za nisko?? Bo może to sposób na głupawego miśka :D
Taaaaak.... tyle że ja, mając jeszcze wtedy przed-lifta, nie zdecydowałem się na montaż na dole zderzaka ponieważ w tamtym czasie moje auto stało ponad 4cm niżej niż seria i wg. mnie nawet na Lifcie nie spełniałoby to wymagań określonych przepisami <faktycznie>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Gość

Post autor: Gość » 05 sie 2016, 04:26

To co wy pługi sniezne macie czy auta :D

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 05 sie 2016, 13:24

Apophis pisze:To co wy pługi sniezne macie czy auta :D
No moje to widziałeś na żywo... niewątpliwie pługiem nie jest :D
ale gdybym teraz zamontował światła led w miejscu wskazanym powyżej to dolna krawędź byłaby na poziomie 18cm... na Comforcie <faktycznie> czyli na Lifcie jakieś 2cm wyżej <faktycznie>
Ale jak moja była jeszcze przed-liftem to siedziała niżej niż teraz... o jakieś 1,5cm... więc przy upierdliwym miśku tryb Lift za wiele by mi nie pomógł :)
inspekcje przed zakupem

-

Gość

Post autor: Gość » 05 sie 2016, 16:31

FOSS pisze:No moje to widziałeś na żywo... niewątpliwie pługiem nie jest
Tu bym dywagował bo pewnego razu w polskiej krainie była zima której bys tylko zbierał lub rozgarniał snieg kazdego ranka :D

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 06 sie 2016, 05:25

gdzie w D3 jest homologacja lampy?? na obudowie naklejka?

na kloszu gdzies?

ktos dysponuje zdjeciem ?

a jak wyglada homologacja dziennych w ori lampach z drl?

Gość

Post autor: Gość » 06 sie 2016, 07:05

Masz na kloszu i na lampie naklejka bądź wytłoczone. Chcesz mieć homologacje to wydrukuj sobie naklejke albo zamów w hidretrofit.pl

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 06 sie 2016, 10:27

Apophis pisze:Masz na kloszu i na lampie naklejka bądź wytłoczone. Chcesz mieć homologacje to wydrukuj sobie naklejke albo zamów w hidretrofit.pl
Apo... no jakąż znowu naklejkę?...
homologacja jest na kloszu lampy...
noi z tego co kojarzę, to nabita jest pełna homologacja... dla każdej po-liftowej masz tam wszystko co w po-liftach było dostępne więc nic sobie nie trzeba dodrukować <faktycznie>

Ja na swoich po-liftowych, na kloszach, mam m.in. również homologację na światła dzienne więc w przypadku moich lamp raczej ciężko udowodnić że jest coś nie tak <faktycznie>
inspekcje przed zakupem

-

Gość

Post autor: Gość » 06 sie 2016, 11:40

FOSS napisałem uniwersalnie bo to że D3 przedlift nie ma naklejki a odlane literki to widziałem ale w D2 i wielu innych były naklejki jeszcze.

A nawet jak by sobie pierdyknął naklejke to jaki szpec poza nami bedzie wiedział że to ori czy nie :)

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 06 sie 2016, 13:52

no dobra chlopaki ale jest tu pewien klopot
Maciek ma też rację

już tłumacze

Lampy stare klosze nowe to stara naklejka i nowa homologacja na kloszu

według tego co podaliście bo na lampie jest tez naklejka a ja nie zmieniałem lamp tylko klosze więc

tak jak Damian mówi : powinienem miec homologacje ale na wszystkich kloszach wybijali na dzienne homologacje bo nie wszystkie a8 mialy dzienne?

co do naklejki to nie dokonca naklejka tylko tzw kalka i to kalka zostaje na kloszu nie naklejka!!

ale w a8 d3 jest chyba grawer wiec nie wiem czy ta kalka zda sie czy nie

jezeli lampa jest stara to tam moze byc calkiem inna bajka naklejona prawda czy fałsz??????????

Gość

Post autor: Gość » 06 sie 2016, 14:22

tak wlasnie w podenej wyżej firmie mają takie "kalkowe" co się wlepia w środek klosza,w przedliftowych lampach nie widziałem homologacji RL ale głowy se uciąc nie dam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl