części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ciekawy artykuł o grupie aut VW.

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
AudiA8
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Ciekawy artykuł o grupie aut VW.

Post autor: AudiA8 » 12 wrz 2012, 23:29

Polecam poczytać, kolega podesłał mi linka, wciągające, jaka jest nasza nowoczesność :)
http://vwszrot.pl/
Wyjątkowy samochód, dla wyjątkowych ludzi.

Gość

Post autor: Gość » 13 wrz 2012, 00:06

No to jest bardzo popularny artykuł i jeszcze bardziej prawdziwy :) Moje motto to: Nigdy żadnego nowego złoma :mrgreen: Wole 1/4 tej kasy włozyć w renowacje i tuning mojej lali dać jej drugie zycie i sie cieszyć kolejne lata :)

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 13 wrz 2012, 08:48

Czytałem już ten artykuł kawałek czasu temu, ręce opadają gdy tylko się pomyśli w jakim kierunku idzie świat.. Zamiast iść w jakość to brnie się w tanią masówkę z góry nastawioną na zyski płynące z serwisowania.. :-(
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
AudiA8
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: AudiA8 » 13 wrz 2012, 10:28

Ja myślę, że ten artykuł świetnie pokazuje że czasy solidności, trwałości dawno minęły.
Nie można powiedzieć, bo volkswageny słynne B5, czy golfy IV są udane dosyć i cieszą się dużym zainteresowaniem ciągle, ale dzisiaj jest inny czas.
Teraz serwisy muszą zarabiać aby się utrzymać.
Jednak fajnie, że są auta nie pierwszej nowości, ale trwałe i solidne jak przystało na daną markę, z tego się można cieszyć. B6 to już nie jest B5, gdzie 90 konne TDI jest proste jak cep.
Nie chcę się wypowiadać za innych, ale Audi zaczyna na " siłę " produkować co to różne modele aby tylko sprzedać, kiedyś nie było wyboru i ludzie kupowali, to co było i na co ich było stać. Wiadomo że jak VW produkuje tyle samochodów masowo to wszystko odbije się na jakości.

Awatar użytkownika
martinezzg
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: martinezzg » 13 wrz 2012, 16:46

co prawda to prawda - choćby na przykładzie MB - kiedyś ich serwis to były - wymiany oleju hamulców itp.... a teraz co kawałek naprawa MB - bo non stop się coś sypie:(
A8>eSka

Awatar użytkownika
AudiA8
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: AudiA8 » 13 wrz 2012, 18:35

martinezzg pisze:co prawda to prawda - choćby na przykładzie MB - kiedyś ich serwis to były - wymiany oleju hamulców itp.... a teraz co kawałek naprawa MB - bo non stop się coś sypie:(
Mercedesy zmieniły się bardzo, są stylistycznie nowoczesne i drogie.
Ale cena nie jest adekwatna do solidności. Dobre czasy się skończyły i w Mercedesie i wszędzie, wszystko chce zarabiać na serwisie, przez co musi się psuć.

Pamek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pamek » 22 wrz 2012, 12:24

AudiA8 pisze:
martinezzg pisze:co prawda to prawda - choćby na przykładzie MB - kiedyś ich serwis to były - wymiany oleju hamulców itp.... a teraz co kawałek naprawa MB - bo non stop się coś sypie:(
Mercedesy zmieniły się bardzo, są stylistycznie nowoczesne i drogie.
Ale cena nie jest adekwatna do solidności. Dobre czasy się skończyły i w Mercedesie i wszędzie, wszystko chce zarabiać na serwisie, przez co musi się psuć.
Popieram.

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 22 wrz 2012, 13:45

ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 22 wrz 2012, 21:55

Nasze audiki tez tak maja, tylko ze D2 sa wyliczone mechanicznie a D3 juz elektronicznie. Padaja moduły ktore sa tak zaprogramowane zeby zdechly po czasie lub po okreslonej liczbie uruchomien. I najlepsze ze pada w nich soft bo hardware jest nadal sprawny.
Podobnie jest robione w przypadku sprzetu agd - pralki, lodowki itd zaliczaja padake po okreslonym czasie i juz.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

Gość

Post autor: Gość » 23 wrz 2012, 00:37

szeryfisch pisze:Nasze audiki tez tak maja, tylko ze D2 sa wyliczone mechanicznie a D3 juz elektronicznie.
To wychodzi że D2 sa po prostu trwalsze??

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 23 wrz 2012, 16:45

Apophis pisze:To wychodzi że D2 sa po prostu trwalsze??
Oby tak było :-D , jak na razie na D3 mnie nie stać, zatem to co mam zapowiada się, że parę lat będzie musiało mi posłużyć. A o zakupie nowego to tylko zostaje mi pomarzyć i tego typu opinie mnie przekonują do długiej eksploatacji poczciwego staruszka.

Gość

Post autor: Gość » 23 wrz 2012, 16:55

sylwekr pisze:
Apophis pisze:To wychodzi że D2 sa po prostu trwalsze??
Oby tak było :-D , jak na razie na D3 mnie nie stać, zatem to co mam zapowiada się, że parę lat będzie musiało mi posłużyć. A o zakupie nowego to tylko zostaje mi pomarzyć i tego typu opinie mnie przekonują do długiej eksploatacji poczciwego staruszka.
ja szczerze powiem że mi słuzyc bedzie raczej długo. Za cene już mniej trwalej D3 mogę zrobić gruntowny remont D2 i hasac nastepne lata wygodną i ładna lumuzyną. O D4 już nie wspomne bo to najnowsze i chyba najgorzej pod względem trwałości modele. Drodzy wielbiciele A8 D2 jak chcecie sie długo cieszyć to dbajcie o fury i bedą wam słuzyć latami! :)

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 23 wrz 2012, 17:03

Cholera, nie wiedziałem że jeżdżę szrotem :lol:

Gość

Post autor: Gość » 23 wrz 2012, 17:19

labas, Nie popadajmy w skrajności :mrgreen:

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 23 wrz 2012, 18:39

Nie jest tak źle z D3 , trochę więcej elektroniki która może się sypnąć a pozostałe rzeczy mają taką samą zasadę jak w D2 : jak się dba to się ma .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl