części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
VIGO
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: VIGO » 05 lut 2015, 18:36

Wreszcie naprawiłem podświetlanie FIS-a :D wszystko ładnie świeci - bardzo jasno

[ Dodano: 2015-02-05, 18:38 ]
Apophis pisze:Zwiększyłem przelicznik w zegarach o 20% by bliżej pokazywało spalanie rzeczywiste LPG. Zobaczymy co wyjdzie :)
Apophis czy można zwiększyć przelicznik w moim liczniku bo przekłamuje mi o ok. 2 litry czyli też o ok. 20%
Rób w życiu to na co masz ochotę a żyć będziesz szczęśliwie ...

Gość

Post autor: Gość » 05 lut 2015, 19:02

Na pewno mozna,wejdź vagiem w adaptacje licznika i poszukaj na którym kanale masz mnożnik spalania. Standardowo jest 100 ja dałem 120

VIGO
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: VIGO » 05 lut 2015, 19:39

Odnośnie mojego FIS-a
Miałem taką sytuację, że raz świecił a raz nie. Raz mocno raz bardzo słabo. Wszystko zależało od pogody i temperatury otoczenia. Po rozebraniu i bardzo dokładnym oglądnięciu całej płyty okazało się, że w okolicy fis-a były dwa malutkie zimne luty. Zlutowałem no i działa, przynajmniej na razie. Poobserwuje kilka dni czy coś się zmieni, jak coś będzie nie tak to napiszę. Szkoda, że nie zrobiłem Wam zdjęcia tych lutów :(

[ Dodano: 2015-02-05, 19:40 ]
Apophis pisze:Na pewno mozna,wejdź vagiem w adaptacje licznika i poszukaj na którym kanale masz mnożnik spalania. Standardowo jest 100 ja dałem 120
Dzięki serdeczne. Muszę poszukać wszystkich kodowań i będę sobie działał.

Do dnia dzisiejszego, po zlutowaniu tych zimnych lutów fis świeci przepięknie :)
Ostatnio zmieniony 08 lut 2015, 17:30 przez VIGO, łącznie zmieniany 1 raz.
Rób w życiu to na co masz ochotę a żyć będziesz szczęśliwie ...

Zapa
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Zapa » 05 lut 2015, 20:15

A ja dzisiaj założyłem w swojej eSce xenon plus, w porównaniu ze zwykłymi zenonami świecą milion razy lepiej. A z kolei w A8 narzeczonej zmieniłem jedną cewkę bo chodził biedaczek na 7 garów, założyłem też brakującą listewkę w błotniku przednim. A i dowiedziałem się, że założyć poliftowy podłokietnik do przedlifta to nie taka prosta sprawa :P
Obrazek

Gość

Post autor: Gość » 05 lut 2015, 20:24

Zapa pisze:A ja dzisiaj założyłem w swojej eSce xenon plus, w porównaniu ze zwykłymi zenonami świecą milion razy lepiej.
A to ciekawe,niejeden raz widziałem że soczewkowe świecą o wiele lepiej jak np moje od xenon plusów :]

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 05 lut 2015, 21:09

Apophis pisze:
Zapa pisze:A ja dzisiaj założyłem w swojej eSce xenon plus, w porównaniu ze zwykłymi zenonami świecą milion razy lepiej.
A to ciekawe,niejeden raz widziałem że soczewkowe świecą o wiele lepiej jak np moje od xenon plusów :]
Ale to oznacza, że te xenon plus nie są takie plus, albo coś już z nimi jest nie tak. Jeśli xenon plus są w dobrym stanie to naprawdę świecą bardzo dobrze.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 05 lut 2015, 21:19

Xenon plus aby świecił to musi mieć dobry odbłyśnik a nie spalony, okopcony i matowy :D
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Gość

Post autor: Gość » 05 lut 2015, 21:22

Dokładnie tak jak piszecie muszą być cacy to bedą ładnie dawać światełko. Odbłysnik,jedna szybka druga szybka trochę tego tam jest...

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 05 lut 2015, 21:35

A czy tak w ogóle różnią się zwykłe xenony od tych plusowych ?

Gość

Post autor: Gość » 05 lut 2015, 21:40

W D2 zwykły xenon jest na soczewce ale tylko na mijania(krótkich) Długie zarówno w przedlifcie jak i lifcie są realizowane dodatkowymi żarówkami. Xenon plus to odbłysnikowy bixenon wspomagany tylko halogenową żarówką na światłach długich.

Zapa
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Zapa » 05 lut 2015, 23:09

Moje xenon plusy przerabiałem, dokładałem odblaski tak jak w lampach us i przy okazji rozebrałem całe. Odbłyśniki były git, jedno szkiełko lekko żółtawe ale udało mi się je doprowadzić do super stanu i na koniec dostały polerkę szkieł. Przy zwykłych xenonach wzrok się strasznie męczył, co prawda miałem mleczne soczewki, pewnie jak by je ogarnąć to było by git. No i xenon plus dostał żarniki Philips D2R Ultra Blue 4800K. A jeszcze dołożyłem moduły kierunków us w reflktory.

[ Dodano: 2015-02-06, 11:43 ]
Tak to u mnie wygląda:
Obrazek
Tego w tle pewnie kojarzycie z ogłoszenia z przed paru dni :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Nyku
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Radek

Post autor: Nyku » 06 lut 2015, 13:23

Nasmarowałem uszczelki drzwi i bagażnika wazeliną i zawiasy potraktowałem WD40 bo troszke zaczęły skrzypieć :)

btuner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: btuner » 06 lut 2015, 20:01

zamontowałem tylną roletę.

okazja cenowa (80zł) okazała się miną w postaci rolety od longa.

Gość

Post autor: Gość » 06 lut 2015, 21:25

W longu chyba tylko drzwiowe są inne bo szersze a tylna to to samo. Czy się różni czymś??

ernesto

Post autor: ernesto » 06 lut 2015, 22:10

Apophis pisze:W longu chyba tylko drzwiowe są inne bo szersze a tylna to to samo. Czy się różni czymś??
Osoby podróżujące w longu na tylnym siedzeniu są w innej strefie czasowej niż Ci w przednim rzędzie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl