części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
emilus143
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emilus143 » 16 maja 2016, 16:40

Może nie w tym dniu ale miesiącu:

- regeneracja magla + zbieżność
- wymiana dyfru
- wymiana wszystkich poduszek na dyfrze
- nowe tarcze z przodu
- zrobiony "ręczny"
- wymiana tulejek stabilizatora
- prostowanie, piaskowanie, malunek felg
- 4 nowe opony sportmaxxy

uff... aż boli...
I`m the LPG master

wedka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wedka » 16 maja 2016, 19:03

Zamówiłem dzisiaj tarcze i klocki na przód u kolegi Lewiana, po wczorajszym awaryjnym hamowaniu z butem w podłodze ze 160 do 70 tarcze mi się pogięły i nie ma jazdy, strasznie biją. Trochę szkoda, bo i tarczy i klocka było jeszcze na prawdę sporo i hamowało to to dobrze, ale i tak już wcześniej było wyczuwalne delikatne bicie, więc prędzej czy później musiałem wymieniać;)
Jest jakaś wielka filozofia w przypadku zacisków brembo w porównaniu do jakichś bardziej konwencjonalnych, czy każdy średnio ogarnięty mechanik w stolycy powinien dać radę? <bezradny>

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 16 maja 2016, 22:03

dracus6662 pisze:(...)osobiscie polecam kazdemu i 0 w 40 nie rozwalilo mi silnika wbrew opiniom i nie rozszczelnilo nie urwalo tloków i nie dolewam litrami miedzy wimianami minimalne ubytki znikome miedzy wymianami auto na banie srednio 200 czesto vmax oraz meczone w miescie (...)
To był taki eksperyment i kolejna wymiana to będzie znów LM 0W-40. Aby było śmieszniej, to na bagnecie prawie zawsze jest klarowny i czasami ciężko dopatrzeć się, jaki jest poziom oleju - dopiero pod światło widać. Mam jeszcze taki problem, że gdzieś spod chłodniczki przy filtrze oleju mi się przesącza olej silnikowy (to pamiątka po wypadku-czołówce), ale nie dolewam między wymianami, bo nigdy nie schodzi poniżej środka. Myślałem, że gdy pójdzie rzadszy olej to będzie więcej uciekało, ale nie.
Bądź dobry jak chleb.

Gość

Post autor: Gość » 17 maja 2016, 15:43

A ja dziś sprzątłem środeczek i nakremowałem skórki-ten zapaszek skóry w aucie zadowala :)

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 17 maja 2016, 20:03

Apophis pisze:A ja dziś sprzątłem środeczek i nakremowałem skórki-ten zapaszek skóry w aucie zadowala :)
Jak dla mnie, zapach skóry, to też jedyny słuszny zapach w aucie.
Bądź dobry jak chleb.

adrian949

Post autor: adrian949 » 17 maja 2016, 20:19

Zabrałem się za przeróbkę air ride. Może skończę w tym tygodniu.

Gość

Post autor: Gość » 17 maja 2016, 20:23

pebo pisze:Jak dla mnie, zapach skóry, to też jedyny słuszny zapach w aucie.
Słusznie prawisz po tym kremowaniu to bym tylko siedział w aucie :)
adrian949 pisze:Zabrałem się za przeróbkę air ride. Może skończę w tym tygodniu.
bedzie full adaptiv?

adrian949

Post autor: adrian949 » 17 maja 2016, 20:26

Takie pierdoły nie potrzebne. Wszystko chowam w koło zapasowe, koło oczywiście też się zmieści.

Gość

Post autor: Gość » 17 maja 2016, 20:33

Bardzo fajny pomysł :)

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 17 maja 2016, 21:36

Do D2 pre-FL wleciał panel webasto:

Obrazek

..i w końcu na gotowo można podpinać pamięć pasażera bo jest już obudowa prawego modułu, tylko trzeba znów żarowkę na diodę zmieniać ;)

Obrazek
Black Cars Matters

ernesto

Post autor: ernesto » 17 maja 2016, 22:23

dice111, da radę to podpiąć jeśli fabrycznie nie było pamięci dla strony ślubnej ?

Awatar użytkownika
Mrozu76
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Mrozu76 » 18 maja 2016, 06:45

odebralem auto z korekty lakieru i czyszczenia wnetrza :D jest nowsze niz nowe :D

zabralem sie rowniez za szukanie dywanikow do siebie, musza byc welurowe. ma ktos jakiegos sprzedawce np z Allegro, ktorego moze polecic?

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 18 maja 2016, 09:06

ernesto pisze:dice111, da radę to podpiąć jeśli fabrycznie nie było pamięci dla strony ślubnej ?
Kupujesz ten plastik z angola albo z wersji pamięci pasażera. Dodatkowo najlepiej mieć fotel dawcy co by przełożyć całość lub potencjometry i całość sterownika. Wymagana jest jeszcze kostka z pamięcią 3 pozycji a zamiast 4 jest (*) - odsunięcie. Do kpl calości potrzeba z tyłu u pasażera podobny plastik z możliwością przesuwania przednim fotelem. Sam mam wszystko skompletowane ale czasu jak na lekarstwo no i chęci :P
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 19 maja 2016, 19:05

ernesto pisze:dice111, da radę to podpiąć jeśli fabrycznie nie było pamięci dla strony ślubnej ?
Da radę. Dawca angol, ale przy okazji pojawił się problem, bowiem silniki dla fotela z pamięcią od tych bez różnią się tym, że posiadają dodatkowo pozycjonery, więc albo dodajemy albo zmieniamy całość.
Nie mam kostki o której pisze Krzysiek:
Obrazek
więc wlatuje to samo co po stronie kierowcy - 4 opcje, z resztą sterownik również jest kierowcy, więc po prostu będzie to samo i samo odsuwanie nie miało by jak działać.
Tak, więc kolejny raz z dwóch foteli powstaje jeden. Najprościej jasne dorwać fotel z modułem, wiązkami i modułami od takiej, która to miała, no ale rzeźbi się z tego co jest.
Black Cars Matters

ernesto

Post autor: ernesto » 20 maja 2016, 07:23

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl