części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Jarek1988
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Jarek1988 » 13 sie 2016, 23:31

ernesto K2 Militec który jest widoczny na zdjęciu w poprzednich Twoich postach to coś podobnego do ceramizera?

Gość

Post autor: Gość » 14 sie 2016, 00:38

To wosk chyba? :)

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 14 sie 2016, 04:35

Ernesto ooo to wałsnie chodziło drązki całe z koncówkami pewnie są wkręcane na klej jak myślicie?

Maciek zuzywaja sie na polskich drogach b.szybko

a człowiek nie swiadom tego daje całe auto zeby mu magiel naprawili a oni sruba podkręcą drązki nowe i panie to trza 1800 za regeneracje <amasz>

z tego co wiem to drązki wyrabiają sie na przegubie [jabłku] przy tym luzie nikt nie ustawi dobrze ani zbieznosci ani geometrii a na nierównosciach ma sie uczucie ze auto jakby '' uskakuje przodem to w prawo to w lewo

do tego dochpodza takie głuche stuki pukanie trudne do namierzenia

ernesto

Post autor: ernesto » 14 sie 2016, 07:27

Jarek1988 pisze:ernesto K2 Militec który jest widoczny na zdjęciu w poprzednich Twoich postach to coś podobnego do ceramizera
Tak tylko ceramizer jest bardziej do silnika, tego stosuje się do wszystkiego. Ja wlałem do silnika, skrzyni i wspomagania.
Niestety jeden trafił się ori a drugi podróba. We wtorek będe dzwonił do przedstawiciela i będe mu robił jazdę.
Ogólnie Militek jest uszlachetniaczem do olei ale można go stosować do wszystkiego: smarowanie zawiasów, szyberdachów,zamków, prowadnic itd

A testuje się go w ten sposób, że dajesz krople do szklanki z wodą, jeśli kropla opadnie na dół to jest ori. jeśli rozleje się na powierzchni to jest podróba

Tu masz z jednej butelki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu z drugiej

Obrazek

Gość

Post autor: Gość » 14 sie 2016, 11:16

Erni cos tam w tesco kupił i juz wlewasz gdzie popadnie :P

Dracus ja w PL przejechałem 100tys i nie zmieniałem żadnych drążków jeszcze i nadal sa ok.

pb41ns
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pb41ns » 14 sie 2016, 14:15

gtfan pisze:Jestem niemalże w 100% pewien, że przykręcona pod autem nie latała :P

Chodzi mi o to, jakie objawy dawała tak zużyta podpora, jakieś wibracje, stukanie, czy coś podobnego? Moja jest w podobnym stanie i wg warsztatu, który przedłużał mi wał (zajmują się tylko wałami napędowymi) jeszcze nie ma tragedii i nie ma konieczności jej wymiany. Ale z drugiej strony mam jakieś dziwne wibracje nadwozia powyżej 100km/h i się zastanawiam czy to nie jej wina.

I żeby nie było offtopu, to w ostatnim czasie wymieniłem przeguby wewnętrzne na wszystkich półosiach ;)
z kąd brałeś przeguby i jakich marek??????
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....

ernesto

Post autor: ernesto » 14 sie 2016, 14:40

Apophis pisze:Erni cos tam w tesco kupił i juz wlewasz gdzie popadnie.
Jedni wierzą we wróżki inni w kosmitów.
Ja do Militeca mam przekonanie Ale tylko do ori.
To po co ceramizer lac? Też w Tesco jest dostępny czy STP :P

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 14 sie 2016, 17:16

pb41ns pisze:
gtfan pisze:Jestem niemalże w 100% pewien, że przykręcona pod autem nie latała :P

Chodzi mi o to, jakie objawy dawała tak zużyta podpora, jakieś wibracje, stukanie, czy coś podobnego? Moja jest w podobnym stanie i wg warsztatu, który przedłużał mi wał (zajmują się tylko wałami napędowymi) jeszcze nie ma tragedii i nie ma konieczności jej wymiany. Ale z drugiej strony mam jakieś dziwne wibracje nadwozia powyżej 100km/h i się zastanawiam czy to nie jej wina.

I żeby nie było offtopu, to w ostatnim czasie wymieniłem przeguby wewnętrzne na wszystkich półosiach ;)
z kąd brałeś przeguby i jakich marek??????
Przednie używki w dobrym stanie. Tylne nowe Metelli 16-1014 (to jest komplet z nową osłoną, śrubami i smarem. Same gołe przeguby to 16-0014).
Four rings to rule them all

Gość

Post autor: Gość » 14 sie 2016, 20:07

ernesto, Ceramizera zanim zalałem zrobiłem rozeznanie. Sorki ale ja nie z tych co ładuja cos do auta bo ma ładna etykietke. Nie wiem co to to co piszesz ale z opisu to zwyczajne nic :)

Wszystko co mam w swoim aucie to sprawdzone i przemyslane decyzje i raczej każda z nich sie sprawdza.

ernesto

Post autor: ernesto » 14 sie 2016, 21:02

Ja jestem przkonany do Militeka Ale tylko ori. W większości to podroby

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 14 sie 2016, 23:42

Z moją niuńką od wczoraj zabawa trwała.

Zaczęło się od awarii układu chłodzenia, najpierw ubywało ok litra G12 dziennie, a ostatnimi dniami nawet po 1.5L

Wczoraj jednak zlokalizowałem wyciek.
Przewód gumowy idący od zbiornika płynu do rury wodnej z tyłu silnika. Fontanna była niezła.

Oczywiście demontaż przepustnicy, kolektora ssacego i wtedy awaria jak na dłoni.

Przy okazji wymiana zaworków zwrotnych oleju z ASO, nowe uszczelki, śrubki. Odma wypucowana, wyczyszczona + nowy ezektor.

Wszystkie podciśnienia podczas demontażu rozpadały się w rękach.
Z pomocą przyszło 5m węża silikinowego 4mm

Do tego wszystkiego zarzucone świeczki NGK Irydowe.

Wszystko umyte, wyczyszczone benzyną + K2 Akra.

Kilka fotek.

Czuć dużą różnicę w przyśpieszeniu auta.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 15 sie 2016, 19:30

Moja ósemka wróciła w końcu do domu na własnych kołach, skrzynka pracuje bardzo ładnie no i oczywiście w końcu zapina Lock-Up <chura> ...po dwóch tygodniach jazdy RS-ką tak mnie wytrzęsło, że mało nie zasnąłem wracając do domu A8 <faktycznie>

ernesto

Post autor: ernesto » 15 sie 2016, 21:30

A ja dziś chciałem dobrze, stwierdziłem, że umyje lampy.
Wszystko szło malinowo, rozebrane, wyczyszczone. Niestety podczas zakładania uszczelki lampa mi się ślizgła i zrobiło się ziazia <nienie>

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

<nienie>

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 15 sie 2016, 21:45

nie przejmuj się dokupisz ;)

ernesto

Post autor: ernesto » 15 sie 2016, 21:47

Muszę kupić teraz 2, zresztąnie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. I tak planowałem coś z nimi zrobić bo były strasznie poobijane kamieniami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl