części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Koszt utrzymania Audi A8 D3

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Cinek100
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Koszt utrzymania Audi A8 D3

Post autor: Cinek100 » 03 lut 2019, 11:53

Witam,
odkąd skończyłem 18 lat marzę o A8 d3 i gdy już przeszedł czas, że stać mnie na jej zakup to pojawia się wiele wątpliwości...

Przejdę do sedna:

Biorę pod uwagę Audi a8 d3 (4.2Pb), Audi A6 c6 (2,4 Pb), BMW e60 (3.0 Pb), Mercedes w204 (2.0Pb) - do każdego z nich mam zamiar założyć gaz, choć do a8 będzie dość drogi i tu rozważam zakup auta z założoną instalacją.

I zastanawiam się, czy koszty utrzymania/napraw (pomijam spalanie) mnie nie zabiją - po zakupie samochodu i doprowadzeniu go do stanu używalności, planuję rozpocząć budowę domu i wolałbym nie wkładać rocznie 10000tys zł na naprawy.

Samochodem będę robił prawdopodobnie max 5000km. Będzie mi służył do przejażdżek wieczorami i jakiś dalszych wypadów w niedzielę.

A teraz moje pytania:
1) Ile płacicie za ubezpieczenie i jakie macie zniżki.
2) Czy potraficie określić ile kosztuja was rocznie naprawy waszych a8.
3) Jeśli komuś z was posypała sie skrzynia to jakie ponieśliście koszty i czy jest jakiś zaufany warsztat w moich okolicach (moi mechanicy ostrzegli mnie, że a8 naprawiać mi nie będą...)
4) Po prostu wszystko co związane z finansami...

Jeśli coś mi sie przypomni, to bede pytał dalej :)

Chodzi o to żebym zestawił sobie wszystkie samochody które biorę pod uwagę i jeśli uznam, że koszty utrzymania a8 nie będą tragiczne to ułatwi mi to decyzję :)
Ostatnio zmieniony 03 lut 2019, 15:50 przez Cinek100, łącznie zmieniany 4 razy.
Cinek

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 03 lut 2019, 11:56

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
to nie jest zwykły napęd...to

Cinek100
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Cinek100 » 03 lut 2019, 12:14

To bądź tak miły i podeślij mi link do podobnego tematu który był poruszany na tym forum, bo jak widać nie radzę sobie z wyszukiwarką.

Chodzi mi o taki w którym użytkownicy z moich okolic napiszą gdzie naprawiają swoje samochody i piszą jakie koszta z tym związane ponieśli.
Cinek

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 03 lut 2019, 15:56

w sumie stricte tematu o utrzymaniu D3 nie ma więc &#8230;

po pierwsze Cinek100, regulamin i dział powitań...
Cinek100 pisze:1) Ile płacicie za ubezpieczenie i jakie macie zniżki.
https://www.a8team.pl/oc-w-gore-vt21576,180.htm
https://www.a8team.pl/czy-warto-wykupic ... t16687.htm
Cinek100 pisze:2) Czy potraficie określić ile kosztuja was rocznie naprawy waszych a8.
Cinek100 pisze:4) Po prostu wszystko co związane z finansami...
poniżej temat dotyczy co prawda D2, ale koszty są bardzo zbliżone.

https://www.a8team.pl/ile-kosztuje-utrz ... utrzymanie

ale może ten temat się rozwinie więc zobaczysz jakie są realia
Cinek100 pisze:3) Jeśli komuś z was posypała sie skrzynia to jakie ponieśliście koszty i czy jest jakiś zaufany warsztat w moich okolicach (moi mechanicy ostrzegli mnie, że a8 naprawiać mi nie będą...)
temat rzeka...ja nie miałem jeszcze tej nieprzyjemności, a opinie i warsztatach krążą różne.. <bezradny>
to nie jest zwykły napęd...to

Zablokowany

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl