Samochód dla kobiety do miasta (głównie).
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Ja swojej kupiłem ravkę , W automacie oczywiście . Nie wyobraża sobie teraz innego auta - suv jest dla kobitki bezstresowy . Wszędzie wjedzie , w miarę wysokie , wygodnie się wsiada . Jak czasami jedzie ósemką to stres bo za niskie . Czyli polecam coś w pseudo terenówce . Może Q3 .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
Jimny zaczyna sie od 85k z automatem ma tylko troje drzwi no i strony suzukidice111 pisze:W takich cenach to już bym wolał nowe Suzuki Jimny, przy okazji sam się pobawisz jak lubisz off-road.
to nieporozumienie, nic praktycznie da się tam dowiedzieć.....
na tapetę wpadła jeszcze Kia Niro... ciekawe autko...
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Ja w ostatnim roku zakupiłem dwa małe wozy.
Golf V był strzałem w dychę. 1.4MPI z ostaniego roku produkcji, stan absolutnie nienaganny. Lata i "zwraca się" Wygodny, cichy, nie duży. Może być naprawdę dobrze wyposażony w razie potrzeby.
Teraz kupiłem Giuliettę z 2014 i jak na razie jest bardzo spoko. Nie wiem jak będzie w dłuższym wymiarze czasu pod względem awaryjności bo z 1.4 jest 170KM. Jeździ bardzo dynamicznie, sporo pali ale jest na prawde przyjemnie. Skrzynia dwu sprzęgłowa bardzo przyjemnie zmienia biegi. Też jest bardzo zwinne i dość małe.
Golf V był strzałem w dychę. 1.4MPI z ostaniego roku produkcji, stan absolutnie nienaganny. Lata i "zwraca się" Wygodny, cichy, nie duży. Może być naprawdę dobrze wyposażony w razie potrzeby.
Teraz kupiłem Giuliettę z 2014 i jak na razie jest bardzo spoko. Nie wiem jak będzie w dłuższym wymiarze czasu pod względem awaryjności bo z 1.4 jest 170KM. Jeździ bardzo dynamicznie, sporo pali ale jest na prawde przyjemnie. Skrzynia dwu sprzęgłowa bardzo przyjemnie zmienia biegi. Też jest bardzo zwinne i dość małe.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
No dobra, mały update.
Byłem pozytywnie zaskoczony dwoma modelami od Kia: Venga i Niro.
Venga mały samochodzik a siedzi się przyjemnie wysoko, dużo widać.
Koreańcy odwalili kawał dobrej roboty, jakościowo we wnętrzach również.
W wersjach maksymalnych (lub prawie) całkiem fajne autka.
Ale przy finansowaniu juz nie jest tak wesoło (inne np seat, vw polo, tak samo
rata idzie sporo w górę ponad umowne 1% netto za 1% brutto)
Oglądałem też mini - i też jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Na razie na placu boju zostały:
- Q2 roczny/dwulatek z małym przebiegiem i dalszą gwarancją 3 lata z ASO
- mini również salonowy z małym przebiegiem (muszę rozpoznać finansowanie w BMW jeszcze)
Ktoś uśytkował może te modele i coś podpowie?
Byłem pozytywnie zaskoczony dwoma modelami od Kia: Venga i Niro.
Venga mały samochodzik a siedzi się przyjemnie wysoko, dużo widać.
Koreańcy odwalili kawał dobrej roboty, jakościowo we wnętrzach również.
W wersjach maksymalnych (lub prawie) całkiem fajne autka.
Ale przy finansowaniu juz nie jest tak wesoło (inne np seat, vw polo, tak samo
rata idzie sporo w górę ponad umowne 1% netto za 1% brutto)
Oglądałem też mini - i też jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Na razie na placu boju zostały:
- Q2 roczny/dwulatek z małym przebiegiem i dalszą gwarancją 3 lata z ASO
- mini również salonowy z małym przebiegiem (muszę rozpoznać finansowanie w BMW jeszcze)
Ktoś uśytkował może te modele i coś podpowie?
wyPAD 2020
wyPAD 2020
A co ma jedno do drugiego? Jak idę do sklepu po masło i są dwa, jedno za 3zł a drugie za 6zł to biorę za 6zł bo mnie stać? Logiczne, że człowiek szuka zawsze najtańszego rozwiązania a skoro ma płacić więcej nie za to, że auto ma lepsze wyposażenie, a tylko dlatego że finansuje auto w systemie ratalnym to również bym się zastanowił po co kogoś wzbogacać za nic. Po drugie to czy kolegę stać czy nie to jego indywidualna sprawa uważam, a branie auta w leasing itp. jest na pewno korzystniejsze dla portfela niż jednorazowe wydanie pieniędzy.walus30 pisze:Może poprostu lepiej kupić auto na które ma się pieniądze i Cię stać , niż dokonywać zakupu w oparciu o to jakie finansowanie , kredyt, raty ma dana marka?
Mysle ze wybór będzie znacznie łatwiejszy dla Ciebie
no dokładnie o to tu chodzi, za powiedzmy 1200 netto za miesiąc mam albo seata
wartego cennikowo 85k albo Q2 warte 120k... co za tym idzie duzo fajniej wyposażene itp
na parę dni wypożyczyć.
Finansowanie właśnie jak pisałem z grupy VAG na razie najlepiej jest w Audi.
Konkretnie (0% opłaty wstępnej, 3 lata, limit kilometrów 20k):
Karoq: 88k brutto, rata 1220netto
Q2: 101k brutto, rata 1085 netto
Q3: 120k brutto, rata 1200 netto
Ibiza: 49k brutto, rata 745 netto
to są tylko przykłady ale widać przeliczniki na te chwilę są korzystne tylko w Audi (1do1)
wartego cennikowo 85k albo Q2 warte 120k... co za tym idzie duzo fajniej wyposażene itp
A co konkretnie beznadziejnego? Jak już będą miał ostateczne faworyty to chcę każdegodice111 pisze:Jeździłem Q2 bo chciałem kupić i dla mnie samochód beznadziejny, to samo z Q3 (tyle, że wg mnie ładniejsze). Jak szukasz czegoś w tym stylu to fajna jest Karoq (finansowanie Skoda też ma dobre).
na parę dni wypożyczyć.
Finansowanie właśnie jak pisałem z grupy VAG na razie najlepiej jest w Audi.
Konkretnie (0% opłaty wstępnej, 3 lata, limit kilometrów 20k):
Karoq: 88k brutto, rata 1220netto
Q2: 101k brutto, rata 1085 netto
Q3: 120k brutto, rata 1200 netto
Ibiza: 49k brutto, rata 745 netto
to są tylko przykłady ale widać przeliczniki na te chwilę są korzystne tylko w Audi (1do1)
wyPAD 2020
wyPAD 2020