części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

sznur butylowy do lamp ktos uzywal ?

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Motostacja

Post autor: Motostacja » 24 kwie 2017, 11:44

Wiec ja to opisze krotko,
mialem doczynienia z oryginalnie klejonymi lampami prefl klej mocny jak ten do szyb podgrzewanie piekarniki nie ruszaja samego kleju. Nalezy w 1 kolejnosci ponacinac klej pod rantem zewnetrznym, nastepnie nagrzewac gorny rant w celu jego rozgiecia robi sie tam przestrzen na wydlubywanie kleju za pomoca np zagietego plaskiego srubokreta, praca mozolna i dla cierpliwych. Po zdjeciu szkla wydlubujemy resztki kleju, podgrzewajac ranty staramysie przywrocic je do pierwotnego ksztaltu, odtluszczamy rant i mozna kleic klosz.

Ja polecam szczeliwo wurth elastyczne trzyma dobrze nic odpukac nie paruje, auto bylo juz myte cisnieniowo i nadal lampy jak nowe,

Wnetrze lampy mozna umyc woda zwykla lub demineralizowana nie dotykac chromowych czesci, wysuszyc sprezonym powietrzem. Moje lampy wygladaja i swieca jak nowe, z tym ze ja zapodalem fabrycznie nowe szkla i ramki.

Tez myslalem o malowaniu srodka na czarno ale jednak mi sie to wgl nie podoba, chyba ze ktos ma jakis projekt shadow matowe chromy itp ma to wtedy racje bytu. Ja wole a8 w oryginale.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl