części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Szukam pomysłu jak sprzedać dużą nieruchomość nad jeziorem ?

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Motostacja

Szukam pomysłu jak sprzedać dużą nieruchomość nad jeziorem ?

Post autor: Motostacja » 10 mar 2015, 17:32

Witam

Panowie czy ktoś z was może zajmuje się tematyką nieruchomości , otóż sprawa jest następująca , mam do sprzedania duży dom 400m2 nad jeziorem z działka 0.99ha , dom wyceniony wg. rzeczoznawcy majątkowego na około 1 100 000 zł , dom ma do zaadaptowania poddasze oraz do zrobienia elewacje.

Problem polega na tym że nikt z mojej rodziny nie wiąże przyszłości z tym miejscem , a żeby zaadaptować to np na miejsce rekreacyjne które będzie zarabiało brak funduszy , działka nadaje sie do podziału np na 2 mniejsze jedna na której bedzie dom i 2 ga np na sprzedaż lub podzielenia na mniejsze działki np na domki letniskowe , działka ma dostęp do jeziora i 2 pomosty , mozna tam zorganizowac parking sezonowy pole namiotowe itp itd możliwości jest wiele .

Lokalizacja przy jeziorze chełmżyńskim pod Toruniem. Lokalizacja jest bardzo atrakcyjna w okresie wakacyjnym dużo ludzi z okolicy przyjeżdża tam na wypoczynek , jezioro jest duże i rozległe nie jest to jakaś sadzawka .

Cena jaka wyliczył rzeczoznawca wg mnie jest zbyt wygórowana i myślę raczej o kwocie 750 000zł wiadomo bedzie klient bedzie rozmowa kwestia dogadania sie i znalezienia konsensusu .

Pytanie do was co można z taką nieruchomością zrobić jak to w miarę szybko sprzedać
odwrócone hipoteki itp mnie nie interesują , jedynie sprzedaż , wynajem tez nie wchodzi w gre.

Czy możecie polecić jakieś naprawdę dobrych deweloperów , bo z tymi z którymi ja mam do czynienia nie potrafią zbytnio zabrać sie za temat . Może jakaś licytacja , zamiana na 2 mieszkania , albo ferrari :P(żart) na propozycje jestem otwarty.

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Szukam pomysłu jak sprzedać dużą nieruchomość nad jezior

Post autor: beyer28 » 10 mar 2015, 18:02

raftor pisze:na propozycje jestem otwarty.
Ja bym to wykorzystał na stałe pod zloty dla A8Team :D

Motostacja

Post autor: Motostacja » 10 mar 2015, 19:58

beyer28 pisze:Ja bym to wykorzystał na stałe pod zloty dla A8Team :D
hehe moze i by sie nadało :P

ale wracając do tematu to jeśli ktoś ma jakąś wiedze doświadczenie w sprzedaży nieruchomości to zapraszam do kontaktu na PW

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 10 mar 2015, 22:24

Witam!

Przyslij troche zdjec i mape.

Stefan.

Awatar użytkownika
Danio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Danio » 10 mar 2015, 23:28

majkaistefan pisze:Witam!

Przyslij troche zdjec i mape.

Stefan.
No właśnie! a8team się tam zaaaklimatyzuje :-D
Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 10 mar 2015, 23:34

Zamienie na mieszkanie we wrocławiu. Duze mieszkanie.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

Gość

Post autor: Gość » 11 mar 2015, 00:00

raftor, Ja sprzedawałem mieszkanie długo. Poszedłem do biura obrotu nieruchomościami dałem upoważnienie i nieco wyższą cene i za tydzień był szcześliwy klient.
szeryfisch pisze:Zamienie na mieszkanie we wrocławiu. Duze mieszkanie.
Lepiej nie bo i tak już daleko mam do ciebie :P

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 11 mar 2015, 09:23

Sam napisałeś możliwości jest wiele , spróbuj na początek z polem namiotowym ,dlaczego twoja działka stoi w sezonie pusta ...? niech zacznie zarabiać ! .Miałem kiedyś we władaniu zaniedbany sad czereśniowy babcia żony zapisała go innemu wnukowi ale do pewnego okresu my mieliśmy go użytkować .Zrobiłem z nim porządek co roku sad przynosił całkiem spory dochód jak tylko się dowiedzieli ile kaski można natrzepać to ich szlak trafił .Zawalczyli a ze byli na prawie przejęli sad , od ręki sprzedali a kaskę przepieprzyli . Nie sztuka sprzedać , ale utrzymać choć by najmniejszym nakładem i na tym zarobić .

Motostacja

Post autor: Motostacja » 11 mar 2015, 09:37

tutenhamon,
Niestety kolego to nie takie proste , juz od dawna myslalem zeby cos tam zorganizowac ale wiaze sie to z nakladem $ ktorego w obecnej chwili nie jestem w stanie wygospodarowac , swoja przyszlosc wiaze ze stolica , do tego wszystkiego dochodza wzgledy rodzinne itp

Ziemia byla wynajmowana pod uprawe przez ostatnie lata , ostatnio mialem tez propozycje uprawy czosnku podobno dobrze mozna na tym zarobic ale rolnik ze mnie zaden raczej miastowy i wole skupic sie na tym co potrafie robic , a nie robic cos na sile .

Apophis, mozesz podsc co to za biuro , moj dom jest wystawiony przez jedno biuro ale ale nic po za tym na dniach chce tez sie zainteresowac tematem bo szkoda chalupy stoi pusta nikt nie ma czasu sie tym zajac .

[ Dodano: 2015-03-11, 09:38 ]
szeryfisch, gdyby to byla stolica albo torun , ale wolal bym 2 mniejsze mieszkania

Gość

Post autor: Gość » 11 mar 2015, 12:35

raftor pisze:Apophis, mozesz podsc co to za biuro , moj dom jest wystawiony przez jedno biuro ale ale nic po za tym na dniach chce tez sie zainteresowac tematem bo szkoda chalupy stoi pusta nikt nie ma czasu sie tym zajac .
Nie wiem czy ci się przyda ta informacja ale to miejscowe biuro,(biuro obrotu nieruchomościami ATUT w Żarach. Jeśli nie znajdziesz w necie to moge namierzyć ci kontakt jakiś bo na pewno niedawno widziałem gdzieś ich reklame jeszcze.

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 11 mar 2015, 14:17

wstaw to do wielu biur nieruchomosci ustaw X% za sprzedaz i kto 1 ten lepszy :) , a najelpeij podzielic jak mowisz pozostaly teren na jakies rowne dzialki z zapewnieniem dojazdu i zaczac od sprzedazy ich na pewno wiecej dostaniesz niz za sprzedaz calosci a kasa jakas bedze , skoro tj atrakcyjny teren jak piszesz powinno byc wzięcie :)
bądź sobą, wariatów też lubią

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl