Panowie czy każdy warsztat ASB jak słyszy problem ze skrzynia to od razu krzyczą 5tys za remont skrzyni chociaż czasami wystarczy wymienić jedna cześć, np. konwerter czy sprzęgło hydrokinetyczne.
Piszę bo chciałem oddać swoja skrzynie do naprawy, tzn. do wymiany mam płytę sterującą i możliwe że sprzęgło hydrokinetyczne, zadzwoniłem do Długołęki i do Wrocławia na ul. rakową 40a.
Pan z Długołęki przyznał mi rację że problem leży po stronie hydrauliki, ale i tak powiedział że może zrobić ale kompletny remont za 5tyś, chyba że wyśle do nich sprzęgło które oni oddadzą do regeneracji koszt około 1000zł i płytę która sprawdzą koszt okolo1800zł, ale jak chce robic u nich to tylko całkowita regeneracja
Moja skrzynia miała remont w 2008r i przejechała od tego czasu 30tys km, a naprawa polegała na wymianie kosza do jazdy w przód-komplet, tarcze z przekładkami, komplet uszczelniaczy, wydaje mi się że nie ma potrzeby robić kompletnego remontu.
Na ul. Rakowej krótko i na temat, 5koła trzeba szykować albo i lepiej, koszta okażą się po rozebraniu skrzyni.
Warsztat ASB - czy wszyscy robia tylko kompletne remonty??
Moim zdaniem nie wszystcy chcą od razu robić pełne remonty... np. wspomniany wcześniej Mirek z Midparts kiedy coś zaczęło się dziać ze skrzynią w moim Ex A8 D2 to diagnoza brzmiała "sprzęgło hydrokinetyczne" i tylko o takim zakresie naprawy rozmawialiśmy... oczywiście za zdecydowanie mniej niż 5kpln.
Z drugiej strony rzecz biorąc jeżeli są elementy których działanie jest ściśle uzależnione od działania innych ważnych elementów można zastanawiać się jaki jest zakres gwarancji po stronie warsztatu po naprawie tylko wybranych elementów skrzyni... bo być może niektórzy boją się podjąć naprawy częściowej gdyż ryzykują reklamacjami... remont kompletny uważają za bezpieczniejszy i na to dają gwarancję :shock:
Z drugiej strony rzecz biorąc jeżeli są elementy których działanie jest ściśle uzależnione od działania innych ważnych elementów można zastanawiać się jaki jest zakres gwarancji po stronie warsztatu po naprawie tylko wybranych elementów skrzyni... bo być może niektórzy boją się podjąć naprawy częściowej gdyż ryzykują reklamacjami... remont kompletny uważają za bezpieczniejszy i na to dają gwarancję :shock:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
No u mnie też podobna diagnozę wystawił ale mimo to nie chcą się podjąć samej wymiany sprzęgła, tylko remont skrzyni, a po kiego grzyba jak u mnie kosz był juz robiony, skrzynia biegów nie przeciaga, nie łapie błedów, więc może sama wymiana sprzęgła rozwiąże sprawe, bo płytę jestem w stanie sam wymienićFOSS pisze:Moim zdaniem nie wszystcy chcą od razu robić pełne remonty... np. wspomniany wcześniej Mirek z Midparts kiedy coś zaczęło się dziać ze skrzynią w moim Ex A8 D2 to diagnoza brzmiała "sprzęgło hydrokinetyczne" i tylko o takim zakresie naprawy rozmawialiśmy... oczywiście za zdecydowanie mniej niż 5kpln.
A mi sie wydaje że oni tak po prostu naciagaja przez co tez maja taka dobrą opinię że znają się na rzeczy, a co sie maja nie znac jak jedziesz do nich z pierdołą a oni kapitalny remont przeprowadzaja na zasadzie wyjęcia starych części (nie koniecznie uszkodzonych) i montują juz nowe, takie plug & play.FOSS pisze:Z drugiej strony rzecz biorąc jeżeli są elementy których działanie jest ściśle uzależnione od działania innych ważnych elementów można zastanawiać się jaki jest zakres gwarancji po stronie warsztatu po naprawie tylko wybranych elementów skrzyni... bo być może niektórzy boją się podjąć naprawy częściowej gdyż ryzykują reklamacjami... remont kompletny uważają za bezpieczniejszy i na to dają gwarancję :shock:
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz