Dzień dobry
To już 2 lata jak cieszę się z faktu posiadania oraz użytkowania A8 D2
Za mną szcześliwe 35 tyś km(jedna awaria 10 km od domu),miałem farta.
Ostatnio odwiedziłem kilka krajów Europejskich tzn Austrie Czechy Słowację
Szukam na tym forum kogoś kto podróżował lub podróżuje długie trasy starym A8
Chciałbym wymienić się opiniami spostrzeżeniami.
Może jednak tylko ja jestem taki "PUSTY" i "ODWAŻNY"
Dziękuję za zainteresowanie mym tematem
Michał
Zdobywanie Europy Audi A8 D2
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Latam z psami na wystawy, a co ? Championy muszą mieć wygodnie A co tu się bać ? Zabrać akurat ze sobą lapka z VCDSem, zapasowy komputer, cewkę, moduły, czujnik wału, ew dla bardziej zaawansowanych, co lubią robić remonty na środku drogi - wtrysk, pompę paliwa, ew Pepkowy patent i tyle. Jak ktoś nie chce się bawić w to wszystko to dodatkowe assistance, który obejmuje kraje do których lecimy. Bardziej bym się obawiał lecieć nową C8, która je.. psuje się na potęgę i wszystko naprawiają aktualizacją softu (zatrudniać więcej pajeetów i innych kumarów, widać to po Boeingu (i dobrze im tak, szkoda tylko tych ludzi co musieli zginąć)).
W poprzedniej D2 przez bardzo długi czas jedyną awarią (z resztą zaraz po zakupie) była roleta tylnej szyby, a z takich które unieruchomiły samochód to w sumie czujnik wału i przepływka.
W eSce natomiast padł jeden wtrysk i coś czuję, że moduły "się kończą", ale na razie pomógł kontakt w sprayu.
D3 nie miałem tak długo i choć sypała błędami wszystko działało
W poprzedniej D2 przez bardzo długi czas jedyną awarią (z resztą zaraz po zakupie) była roleta tylnej szyby, a z takich które unieruchomiły samochód to w sumie czujnik wału i przepływka.
W eSce natomiast padł jeden wtrysk i coś czuję, że moduły "się kończą", ale na razie pomógł kontakt w sprayu.
D3 nie miałem tak długo i choć sypała błędami wszystko działało
Black Cars Matters
-
- Super Klubowicz
Moją D3 śmigam już 7 lat zrobiłem 280tys przejechałem prawie całą EU Włochy,Albania,Kosowo,Turcja,Hiszpania, Gibraltar ,Chorwacja,Dania itd...w tym roku miała być Gruzja no Ale wieus jedyna awaria jaką miałem to czujnik położenia wału na szczęście pod blokiem jeszcze strzelił mi miech,ale raczej z mojej winy
Ja D3 mam już prawie 10 lat i przelatałem nią już ca. 350kkm
Trochę sobie nią po Europie pojeździłem - Niemcy, Holandia, Belgia, Francja, Czechy, Słowacja, Austria, Słowenia, Chorwacja, Litwa, Łotwa - ale jak widać wciąż są kraje do których tym konkretnie autem jeszcze nie dotarłem
Trochę sobie nią po Europie pojeździłem - Niemcy, Holandia, Belgia, Francja, Czechy, Słowacja, Austria, Słowenia, Chorwacja, Litwa, Łotwa - ale jak widać wciąż są kraje do których tym konkretnie autem jeszcze nie dotarłem
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Ta musiała sporo jeździć po Europie , spory przebieg jak na V12, https://www.mobile.de/pl/Samochod/Audi- ... 25287.html
Ostatnio zmieniony 04 paź 2020, 20:46 przez Inter32, łącznie zmieniany 1 raz.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Bo niektórzy lubią wierzyć w to, że ich 20 letni samochód ma 200kInter32 pisze:Praktycznie mało kto na forum ma taki przebieg a ty mówisz ze normalny
No i co z tego ? Właśnie do tego jest W12, do latania w trasyInter32 pisze:to wielka benzyna a nie diesel ,
Zależy w którymInter32 pisze:ile masz w swoim
Black Cars Matters
Kolega doczytał temat choć trochę.Inter32 pisze:Ta musiała sporo jeździć po Europie , spory przebieg jak na V12,https://www.mobile.de/pl/Samochod/Audi- ... 25287.html
Proszę pisać jak w temacie.
Pochwal sie gdzie dojechałeś swą A8