trzyma w tych ślizgach - już sam nie wiem może jakiś debil to jeszcze na kleju dał ale po co by miał to robić nie mam pojęcia...
muszę ochłonąć i na spokojnie się przyjrzeć jeszcze tam czy faktycznie czegoś nie ma dopatentowanego... 2 piwka....bo aż mnie telepie
[D2 FL ALL ] Jak zdemontowac przedni zderzak?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Kur de no ja zderzak kilka razy ściągałem bez najmniejszego problemu. Jedyna przeszkoda to nadkola które trzymają również tył zderzaka wchodząc od góry w tą "małą szparkę" - bez podtextów
Ja zawsze robię tak, ze jak już odkręce śruby przednich podbojów to najpierw lekko wciskam zderzak w stronę silnika, odczepiam-wyginam najpierw lewą lub prawą stronę zderzaka na zewnątrz - zaraz przy błotnikach i dopiero jak widzę że po całości wyszedł (bo czasami nadkole może zablokować również dolny spojler zderzaka) wtedy jedną stronę (zależy od której zaczęliśmy) wypycha na zewnątrz, ale nie całkiem, potem przechodzą do drugiej, robię identycznie i dopiero łapie zderzak po środku i ciągną do siebie....
Inaczej nie wiem jak mam to opisać
Ja zawsze robię tak, ze jak już odkręce śruby przednich podbojów to najpierw lekko wciskam zderzak w stronę silnika, odczepiam-wyginam najpierw lewą lub prawą stronę zderzaka na zewnątrz - zaraz przy błotnikach i dopiero jak widzę że po całości wyszedł (bo czasami nadkole może zablokować również dolny spojler zderzaka) wtedy jedną stronę (zależy od której zaczęliśmy) wypycha na zewnątrz, ale nie całkiem, potem przechodzą do drugiej, robię identycznie i dopiero łapie zderzak po środku i ciągną do siebie....
Inaczej nie wiem jak mam to opisać
to nie jest zwykły napęd...to