[D2 FL ALL ] Wycieraczki przestały działać
[D2 FL ALL ] Wycieraczki przestały działać
Cześć.
Po wczorajszym nocnym wietrze i opadach śniegu w aucie przestały działać wycieraczki
W żadnej pozycji nie chcą działać, spryskiwacze działają.
Ogólnie dzisiaj rano jakaś masakra, drzwi przymarznięte, śniegu kupa...
Co możecie poradzić w tej kwestii?
Po wczorajszym nocnym wietrze i opadach śniegu w aucie przestały działać wycieraczki
W żadnej pozycji nie chcą działać, spryskiwacze działają.
Ogólnie dzisiaj rano jakaś masakra, drzwi przymarznięte, śniegu kupa...
Co możecie poradzić w tej kwestii?
Wczoraj pamiętam, że zostawiłem wycieraczki "na chodzie" (nie przełączyłem w pozycję off), ale to przecież nie powinno mieć znaczenia.
Jeszcze muszę spróbować z tym wtykiem, ale na razie czekam, bo pod pracą zimno jak w psiarni i pod maską z gołymi rękami nie idzie nic zrobić. Zaparkuję gdzieś w galerii i pogrzebię.
[ Dodano: 2017-01-05, 19:18 ]
Przy powrocie auto zagrzałem, zaparkowałem w galerii i poszedłem za zakupy.
Trochę się odmroziło, napsikałem odmrażaczem, wypiąłem i wpiąłem kostkę parę razy i wycieraczki łaskawie ruszyły
[ Dodano: 2017-01-12, 07:42 ]
Niestety kłopoty powracają. Wycieraczki czasami startują z opóźnieniem, czasami w ogóle i trzeba im ręcznie pomóc. Jak już się rozbujają, to pracują. Dodatkowo skończył się płyn, dolałem ze 3L a kontrolka nadal się świeci. Ta zima jakoś dziwnie oddziałowuje na moją Niunię
Jeszcze muszę spróbować z tym wtykiem, ale na razie czekam, bo pod pracą zimno jak w psiarni i pod maską z gołymi rękami nie idzie nic zrobić. Zaparkuję gdzieś w galerii i pogrzebię.
[ Dodano: 2017-01-05, 19:18 ]
Przy powrocie auto zagrzałem, zaparkowałem w galerii i poszedłem za zakupy.
Trochę się odmroziło, napsikałem odmrażaczem, wypiąłem i wpiąłem kostkę parę razy i wycieraczki łaskawie ruszyły
[ Dodano: 2017-01-12, 07:42 ]
Niestety kłopoty powracają. Wycieraczki czasami startują z opóźnieniem, czasami w ogóle i trzeba im ręcznie pomóc. Jak już się rozbujają, to pracują. Dodatkowo skończył się płyn, dolałem ze 3L a kontrolka nadal się świeci. Ta zima jakoś dziwnie oddziałowuje na moją Niunię
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Witam posiadam a8 d2 4.2 Fl 99rok mam problem z wycieraczkami szyby po włączeniu wycieraczek na 1 biegu chodzą ok na 2 i 3 tluka o podszybie przy włączeniu spryskiwaczy też tluka, podszybie rozkrecone i sprawdzone wszystko ok dzisiaj wziąłem się za rozkreconie obudowy manetki i sprawdzeniu styków po wyciągnięciu wtyczki z manetki i ponownym podłączeniu problem częściowo ustąpił nie tlucze na biegach tylko na włączonych spryskiwaczach czy to może być objaw uszkodzonej manetki wycieraczek???czy miał ktoś z was taki problem ???
[ Dodano: 2018-03-18, 11:09 ]
Czy zna ktoś przyczynę takiego wariowania wycieraczek?
[ Dodano: 2018-03-18, 11:09 ]
Czy zna ktoś przyczynę takiego wariowania wycieraczek?