Ja uważam, że lepszy od Sportmaxxa jest Eagle F1 Asymetric. Miałem te i te opony i Goodyear miał subiektywnie lepsze parametry, szczególnie na mokrym. Zużycie podobne. Teraz też kupiłem F1.Maciex pisze:Sportmaxx jest najlepszą oponą z wyżej wymienionych.
[ALL] Na jakich oponach jeździcie?
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
http://www.oponeo.pl/artykul/test-opon- ... 225-40-r18 tutaj Dunlop górą.
dunlop jest jak najbardziej ok, ale jak bieżnik dojdzie do połowy to wyją jak skur****n :-DMaciex pisze:http://www.oponeo.pl/artykul/test-opon- ... 225-40-r18 tutaj Dunlop górą.
ja mam takie: 245/45 R18
-
- Forum Audi A8
Opony a8di a8 d3
Witam,
co sądzicie o firmie Nokian (np nowy model Zline) do modelu 4.2 tdi? Chodzi mi o komfort i ścieralność w porównaniu np do Bridgestone Potenza re040
co sądzicie o firmie Nokian (np nowy model Zline) do modelu 4.2 tdi? Chodzi mi o komfort i ścieralność w porównaniu np do Bridgestone Potenza re040
Re: Opony a8di a8 d3
Założyłem to w tamtym sezonie, klientowi do E klasy 2004 i jest bardzo zadowolony. Cena do jakości zachęca... ;-)wafelo pisze:Witam,
co sądzicie o firmie Nokian (np nowy model Zline) do modelu 4.2 tdi?
Opony
W innym aucie tylko słabszym miałem nokiany zg2 i spisywały się bardzo dobrze. Ten model jest w sprzedaży od 2013r i opinii żadnych jeszcze nie ma.
Co myślicie o Goodyear EAGLE F1 ASYMMETRIC mam dylemat nad tymi dwoma oponami. Goodyear wg tych opinii szybko się zużywa.
Co myślicie o Goodyear EAGLE F1 ASYMMETRIC mam dylemat nad tymi dwoma oponami. Goodyear wg tych opinii szybko się zużywa.
Ja zdecydowałem się na DUNLOP SPORT MAXX.... od wczoraj już na samochodzie.... na razie za krótko jeszcze aby dokonywać jakichś konkretnych ocen ale znajomy od opon polecał jako te które mają najlepszą specyfikację i mam nadzieję, że się nie zawiodę.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Poprzednio miałem Vredestein UltracSessanta oraz Yokohama Advan Sport.wafelo pisze:FOSS, jakie miałeś poprzednie oponki? Czy te dunlopy są twarde w porównaniu do poprzednich?
Vredestein spisywał się dobrze ale przypadkiem odkryłem, że na 3 letnich oponach na bokach powstają całkiem sporej długości pęknięcia - dlatego teraz wogóle nie brałem ich pod uwagę.
Yokohama spisywała się też całkiem dobrze ale ten model jak i kilka lat temu używany model AVS Sport wydaje mi się dosyć miekki i szybko się ścierają. Mój oponiarz mówi także że te Yokohamy trudne są do wyważenia - po wyważeniu mija tydzień i już jest coś nie tak i chyba sam też się z tym spotkałem bo chyba sam do niego jeździłem w reklamację że świeżo założone gumy mają jakieś bicie.
Co z Dunlopem to się dopiero okaże.... różne słyszałem opinie ale muszę przyznać, że przez te wszystkie lata Dunlopa osobiście jeszcze ich nie miałem więc doświadczeń własnych nie mam z nimi żadnych ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- martinezzg