Tak czy inaczej trzeba ogarnąć całość zeby to mialo ręce i nogi
![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 00 ] Skrzynia w trybie awaryjnym
-
szeryfisch
- Super Klubowicz

- FOSS
- Super Klubowicz

Koszt tak jak kolega napisał.BzQ pisze:Pisząc droga jaki rząd wielkosci masz na myśli?
Tak czy inaczej trzeba ogarnąć całość zeby to mialo ręce i nogi![]()
Szukaj warsztatu z renomą - moim zdaniem, aby remont skrzyni był jednorazową wizytą w warsztacie, trzeba to zlecić znawcom tematu a nie komukolwiek kto się ogłasza że robi.
Jakbyś nie znalazł w swoich okolicach to w Wa-wie mamy kogoś kogo mogę z czystym sumieniem polecić - jakbyś potrzebował to szczegóły na PW ;-)
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- BzQ
- Forum Audi A8

Ok, jeszcze zobacze bo wczoraj ogarnalem motor (oprocz tego syku, nagralem filmidlo, moze ktos bedzie w stanie zidentyfikowac bo ja poleglem, napewno syczy w okolicach serwa ale blizej srodka auta, ), syk nie jest jednostajny i przerywa przy dodawaniu gazu, pojawia się póxniej znowu gdy obroty wyrównają.
A na razie jade jeszcze do jednego fachmana bo wczoraj wyszlo ze najprawdopodobniej komp skrzyni nie jest zakodowany.
A na razie jade jeszcze do jednego fachmana bo wczoraj wyszlo ze najprawdopodobniej komp skrzyni nie jest zakodowany.
-
Gość
- LUKAS
- Super Klubowicz

bo przeczytaniu postów stwierdzam iż
na 95% remont skrzyni miałem taki sam objaw przed remontem więc dobrze jak zmiescisz się w 5tyś potem jeszcze wymiana oleju po ok 1-2tys/km
a te syki może to być klima wyłącz klime i zobacz czy masz dalej syki jak ustępuje to jest ok
Moje zdanie "Kupując A8 D2 auto jest po remoncie skrzyni lub przed''
na 95% remont skrzyni miałem taki sam objaw przed remontem więc dobrze jak zmiescisz się w 5tyś potem jeszcze wymiana oleju po ok 1-2tys/km
a te syki może to być klima wyłącz klime i zobacz czy masz dalej syki jak ustępuje to jest ok
Moje zdanie "Kupując A8 D2 auto jest po remoncie skrzyni lub przed''
- BzQ
- Forum Audi A8

- wolek
- Super Klubowicz

remont bo wiesz czym jeździsz a używka różnie trafisz.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
-
MARCINSOBI
- Forum Audi A8

- BzQ
- Forum Audi A8

Tym sztywnym co idzie od serwa do grodzi? Jego macałem i nic, na ucho to bardziej na lewo do serwa (patrząc od przodu), tam widzę jakieś grubsze węże ale nie wiem od czego a łapa mi tam nie wchodzi żeby zobaczyć czy nie wieje. Musze się w piankę zaopatrzyć (taką jak gazownicy mają do sprawdzania szczelności) to może wynajdę skąd to wieje.pb41ns pisze:a u mnie syczenie było spowodowane pękniętym węzykiem od serwa
- BzQ
- Forum Audi A8

Tylko że to nie z tej strony syczy (z tego co zrozumiałem) piszesz żebym szedl w strone kolektora a to jakby syczało bardziej od strony podszybia. Szukałem w schematach czy coś tam jest ale za cholerę nie mogę sie połapać.pb41ns pisze:nie ten gruby, idz po nim, tak jak mówisz bardziej na lewo, on wkońcu łączy sie z kolektorem ssącym, miejsca co prawda bardzo mało
A pozostając w tym temacie, jeśli błędy nie wyskakują od wypadania zapłonu (przeskanowany VCDSem i tylko skrzynia/radio/ dwa silniczki od klimatronika) to nierównej pracy silnika nie ma co szukać w zapłonie? Bo wyczytałem że jak w podciśnieniu jest dziura gdzies to i motor będzie nierówno chodził (a lekko poszarpuje)
-
pb41ns
- Super Klubowicz

- BzQ
- Forum Audi A8