![]() |
![]() |
![]() |
[inne] Pomoc w doborze tarcz oraz klocków.
-
- Super Klubowicz
Z tym pierwszym montażem to ciągle słyszę o każdej marce w każdych częściach. Już mogli by nowy bajer wymyślić.
Im dłużej żyje tym mam większe przeświadczenie. Że na ten montaż i w ASO to zupełnie inna jakość. Jak na razie potwierdza się to zawsze. Po prostu lepsza jakość celowo narzucana przez producentów aut. A to, że jest w ASO napisane Brembo, ATE, Girling czy inny. To po prostu ktoś wygrał zamówienie i u kogoś musiały być wyprodukowane.
Brembo ma np bardzo dobrą i nowoczesna swoją fabrykę w Dąbrowie Górniczej.
A8 jest ciężkim i mocnym autem. Proponuję najpierw precyzyjnie sprawdzić zawieszenie i układ kierowniczy. Jeżeli jest ok, to albo DBA albo pływające. W zależności od stylu jazdy. Każde inne z "popularnych" wcześniej czy później pogną się.
Ponieważ do moich nie ma DBA to zakładam pływające z aluminiowym dzwonem. Nie są tanie ale tańsze od ceramiki, która też ma wady. Np szybko kruszy się i pęka.
Panowie ideałów nie ma.
Polecam też ten zestaw który załatwia wasze problemy.
http://www.tomson.com.pl/product-pol-10 ... 56-mm.html
Przystępna cena nie wiele większa do mojego swapa.
8-)
Im dłużej żyje tym mam większe przeświadczenie. Że na ten montaż i w ASO to zupełnie inna jakość. Jak na razie potwierdza się to zawsze. Po prostu lepsza jakość celowo narzucana przez producentów aut. A to, że jest w ASO napisane Brembo, ATE, Girling czy inny. To po prostu ktoś wygrał zamówienie i u kogoś musiały być wyprodukowane.
Brembo ma np bardzo dobrą i nowoczesna swoją fabrykę w Dąbrowie Górniczej.
A8 jest ciężkim i mocnym autem. Proponuję najpierw precyzyjnie sprawdzić zawieszenie i układ kierowniczy. Jeżeli jest ok, to albo DBA albo pływające. W zależności od stylu jazdy. Każde inne z "popularnych" wcześniej czy później pogną się.
Ponieważ do moich nie ma DBA to zakładam pływające z aluminiowym dzwonem. Nie są tanie ale tańsze od ceramiki, która też ma wady. Np szybko kruszy się i pęka.
Panowie ideałów nie ma.
Polecam też ten zestaw który załatwia wasze problemy.
http://www.tomson.com.pl/product-pol-10 ... 56-mm.html
Przystępna cena nie wiele większa do mojego swapa.
8-)
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz