[D2 FL ALL ] Polerowanie kloszy
[D2 FL ALL ] Polerowanie kloszy
Witam. zostanawiam sie nad polerka kloszy w mojej A8 wymieniłem juz wszsytko w lampach i nadal xenon świeci jakby słabo. zostanawiam sie czy cos wogole to polerowanie da czy moze po prostu mam pecha i ciezko trafić ori palniki i kazde świeca daremnie. przerabiał ktos taki temat?
a tak nawiasem mowiąc może ktoś wie jak fabrycznie ustawic lampyna pokrętłach aby dobrze świeciły?? zwiedziłem juz kilka stacji diagnostycznych i kazdy inaczej ustawia światła, ale nadal sa bardzo wysoko ze świeca prawie po koronach drzew zamiast na droge, a poza tym jak ustawic ze świało z obu lamp ładnie pokrywało sie w oddali np na ścianie jak stanie sie z daleka? nawiasem mowiąc mijał mnie wczoraj kumpel swoją A3 2008rok i jego xenony świeciły dużo mocenij i bielszym światłem
grzybek86, U mnie nie ma samopoziomowania a więc ustawiam światła tak by granica światłocienia była ok 20-25m przed autem patrząc na równej drodze. W trasie sobie pokretłem podkręcam o stopień wyżej jak trzeba i mam ok 40m ale nie oślepiaja jeszcze. Na autostradę daje całkiem wyżej tak że nie oslepiaja a ja widze na dobre 100m. Mowa o mijania. Dawno juz nie korzystam z usług SKP lub jak nakręcą to poprawiam bo ich ustawienie to mi oświetla najwyżej asfalt tuz przed autem a nie drogę. Co do schodzenia się świateł to sobie stań przed jakąś ściana tyle metrów ile uwazasz i lewe dopasuj do prawego by się schodziło. Mi sie łacza dopiero na ok 50m a nie jak SKP na 15...
no własnie dzisiaj wieczorem musze to jakos ustawic zeby świeciły daleko ale ale nie wysoko bo tak to nic nie widze i czuje sie jakbym tylko postojkówki miał włączone, ale kiedys próbowałem to wyregulowac i cos nie dało sie. jak miałem poprzednie auto to nie uzywałem nigdy dlugich taki piekny xenon był, a tu lekkie rozczarowanie,
, pojedź do normalnego warsztatu ,na lampie jest napisane (albo w okolicy lampy) 1,0 % lub 1,2 % i tyle trzeba ustawić na przyrządzie do świateł , ustawić przyrząd idealnie w lini wzdłuż zderzaka i wyregulować światła na przyrządzie jest kreska do którego momentu trzeba kręcić, i to tyle z regulacją świateł.grzybek86 pisze: no własnie dzisiaj wieczorem musze to jakos ustawic zeby świeciły daleko ale ale nie wysoko bo tak to nic nie widze i czuje sie jakbym tylko postojkówki miał włączone, ale kiedys próbowałem to wyregulowac i cos nie dało sie. jak miałem poprzednie auto to nie uzywałem nigdy dlugich taki piekny xenon był, a tu lekkie rozczarowanie,
toom_ek
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz