części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Polerowanie kloszy

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 FL ALL ] Polerowanie kloszy

Post autor: grzybek86 » 01 cze 2013, 23:26

Witam. zostanawiam sie nad polerka kloszy w mojej A8 wymieniłem juz wszsytko w lampach i nadal xenon świeci jakby słabo. zostanawiam sie czy cos wogole to polerowanie da czy moze po prostu mam pecha i ciezko trafić ori palniki i kazde świeca daremnie. przerabiał ktos taki temat?

arczi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arczi » 01 cze 2013, 23:38

sama polerka wystarczy ci na miesiąc dwa po tym czasie wosk zejdzie i będzie to samo, jest lepsza metoda tylko tego nie zrobisz sam a dokładniej mówiąc zeszlifowanie i polakierowanie na nowo. U kogo zregenerowałeś odbłyśniki że ci nie poprawiło świateł

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 01 cze 2013, 23:48

wiesz co odbłysniki robiłem w katowicach poprawiła sie widocznośc super ale świecą jakby na żółto i to raczej wina palników pewnie trefne. słyszałem o tej metodzie co piszesz ale nie wiem gdzie cos takiego robia i jaki to koszt

arczi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arczi » 02 cze 2013, 00:02

sam wymieniałeś odbłyśnik czy robiła to firma koszt takiego lakierowania to 70 zł za szybe jak wyślesz zdemontowana. A ile dales za żernik

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 02 cze 2013, 09:18

tak odbłyśniki wymontowałem i pojechałem kupić nowe stare na wymiane zostawiłem, a żarniki płaciłem 125zł sztuka. gdzie wykonuja takie lakierowanie?

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 03 cze 2013, 06:09

a tak nawiasem mowiąc może ktoś wie jak fabrycznie ustawic lampyna pokrętłach aby dobrze świeciły?? zwiedziłem juz kilka stacji diagnostycznych i kazdy inaczej ustawia światła, ale nadal sa bardzo wysoko ze świeca prawie po koronach drzew zamiast na droge, a poza tym jak ustawic ze świało z obu lamp ładnie pokrywało sie w oddali np na ścianie jak stanie sie z daleka? nawiasem mowiąc mijał mnie wczoraj kumpel swoją A3 2008rok i jego xenony świeciły dużo mocenij i bielszym światłem

Gość

Post autor: Gość » 03 cze 2013, 09:46

grzybek86, U mnie nie ma samopoziomowania a więc ustawiam światła tak by granica światłocienia była ok 20-25m przed autem patrząc na równej drodze. W trasie sobie pokretłem podkręcam o stopień wyżej jak trzeba i mam ok 40m ale nie oślepiaja jeszcze. Na autostradę daje całkiem wyżej tak że nie oslepiaja a ja widze na dobre 100m. Mowa o mijania. Dawno juz nie korzystam z usług SKP lub jak nakręcą to poprawiam bo ich ustawienie to mi oświetla najwyżej asfalt tuz przed autem a nie drogę. Co do schodzenia się świateł to sobie stań przed jakąś ściana tyle metrów ile uwazasz i lewe dopasuj do prawego by się schodziło. Mi sie łacza dopiero na ok 50m a nie jak SKP na 15...

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 03 cze 2013, 12:01

no własnie dzisiaj wieczorem musze to jakos ustawic zeby świeciły daleko ale ale nie wysoko bo tak to nic nie widze i czuje sie jakbym tylko postojkówki miał włączone, ale kiedys próbowałem to wyregulowac i cos nie dało sie. jak miałem poprzednie auto to nie uzywałem nigdy dlugich taki piekny xenon był, a tu lekkie rozczarowanie,

toom_ek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: toom_ek » 03 cze 2013, 18:10

grzybek86 pisze: no własnie dzisiaj wieczorem musze to jakos ustawic zeby świeciły daleko ale ale nie wysoko bo tak to nic nie widze i czuje sie jakbym tylko postojkówki miał włączone, ale kiedys próbowałem to wyregulowac i cos nie dało sie. jak miałem poprzednie auto to nie uzywałem nigdy dlugich taki piekny xenon był, a tu lekkie rozczarowanie,
, pojedź do normalnego warsztatu ,na lampie jest napisane (albo w okolicy lampy) 1,0 % lub 1,2 % i tyle trzeba ustawić na przyrządzie do świateł , ustawić przyrząd idealnie w lini wzdłuż zderzaka i wyregulować światła na przyrządzie jest kreska do którego momentu trzeba kręcić, i to tyle z regulacją świateł.
toom_ek

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 03 cze 2013, 18:15

apropo polerowania lamp - spotkał się ktoś z czymś takim jak " tlenek ceru " ?

Swego czasu jak miałem a6 to tam lampy wyglądały tragicznie.. kupiłem ten specyfik, ale jeszcze nie zdążyłem użyć.. ;)

Ponoć potrafi zdziałać cuda ;-)

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 03 cze 2013, 20:43

Tlenek ceru to stosują do polerki szkła, a klosze w po FL masz plastikowe ;)
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl