![]() |
![]() |
![]() |
[D2 96 2.8PB/LPG ] Prawidłowe obroty?
[D2 96 2.8PB/LPG ] Prawidłowe obroty?
Witam, proszę szanownych kolegów o poradę odnośnie prawidłowych obrotów w silniku 2.8 ack. Na P po rozgrzaniu jest troche poniżej 700. Przy hamowaniu i skręceniu obroty spadają do 500.
Ja planuje w swojej czyszczenie przepustnicy, tak jak i mycie silnika po 20.06sylwekr pisze:czyszczenie przepustnicy + jej adaptację.

Z rozbieraniem i składaniem nie będzie problemu.. Ale co do tej adaptacji, to mamy na forum jakiś sprytny opisik jak to ogarnąć? ;-)
Czyszczonko przepustnicy jak przeprowadzić? Jakieś preparaty specjalne, czy benzynka + pędzelek + kompresor?
przepustnice juz czyscilem, było troche syfu ale obroty były juz takie przed czyszczeniem, kilka razy nawet mi samochod zgasl podczas jazdy dlatego czyscilem przepustnice, byl tez zatkany jeden wezyk, nie wiem czy cos to pomoglo w sprawie gasniecia nie gaslo to czesto ale obroty mnie troche martwia.
babole tzn? :-) sprawdzalem jeszcze wczoraj w nocy wszystkie podcisnienia, kazdy wezyk sprawdzony, jedyne co mnie zastanawia to praca niebieskiego zaworka zwrotnego na tej blaszcze z wezykami. Co prawda puszcza tylko w jedym kierunku ale dmuchajac dosc trudno go w ogole ruszyc choc niby jakis przeplyw jest.