![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Login skrzyni
Dowiadywałem sie i mi kolega co siedzi głęboko w elektromechanice(forumowicz) wyraźnie powiedział że 4biegowe nie mają tej opcji. Moja nie ma nawet sladu cana więc jak ma sie niby zresetowac?Mi skrzynia wyrażnie lepiej pracuje jak odłacze aku na minimum godzine i przejade sie na benzynce 100-200km
Czyli reset jest ale niedokońca skrzyni. Jak kiedys o tym przeczytałem to probowalem u siebie to robic i nic sie nie działo.

U mnie w aucie jest tak że jak jade dynamicznie to skrzynka sie dopasowuje do tego stylu i trzyma biegi wysoko. Jak jade delikatnie to zachowuje sie tak jak trzeba czyli ekonomicznie i spokojnie. W razie nagłej zmiany stylu potrzebuje jakas chwilę na zmiane stylu pracy. Czyli jak dam w gaz i powyprzedzam trochę to potem przez jakąs chwile się zachowuje agresywnie poczym wraca do emeryckiego stylu i na odwrot. Dosłownie to jest tak jakby brała dane z pedału gazu czy noga cieżka czy nie. I co wy na to powiecie?
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
moim zdaniem nie jest to normalne jak wstawię jej przez ok 30 sek. czyli konkretne rozpędzanie na kick-down i nagle spuszczam pedał gazu to jadąc spokojnie trzyma wysoko biegi i podczas zwalniania przez dotknięcie hamulca zrzuca je nie potrzebnie . Auto zachowuje się jak by wsiadła do niego kobieta i to jeszcze bez prawa jazdy ( szarpanie, hamowanie itp.)
Sory kobitki
Sory kobitki

-
- Super Klubowicz
U mnie w 5HP reset żaden nie działał. Skrzynia zawsze zmieniała biegi tak jak zmieniała. Skrzynia nie uczyła się. Zawsze pracowała tak samo. Kiedyś zmieniałem różne kodowania sterownika i nie zauważałem żadnej zmiany.
Nie mówię ze pracowała zle, ale zawsze tak samo.
Aha było tak przed remontem skrzyni i po :-P
Nie mówię ze pracowała zle, ale zawsze tak samo.
Aha było tak przed remontem skrzyni i po :-P