![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB ] Wentylator nagrzewnicy z D3 do D2
[D2 98 4.2PB ] Wentylator nagrzewnicy z D3 do D2
panowie, czy od d3 podejdzie do d2?
Ostatnio zmieniony 15 lip 2013, 12:57 przez pb41ns, łącznie zmieniany 4 razy.
Wentylatory w D3 mają swój własny sterownik do jego obsługi.... doprowadzone jest tam stałe napięcie + kable sygnałowe więc nie wiem jak byś chciał to podłączyć aby poprawnie działało.
W D3, mimo pozornie identycznego rozmiaru, nie można ich nawet zamienić miejscami bo sterowniki mają zakodowane który jest master (chłodzenie silnika) a który slave (klimatyzacja).
Co więcej sterowane są z komputera silnika a więc dobranie niewłaściwego, mimo pozornie identycznego wyglądu, często będzie skutkować nieprawidłowym jego działaniem.
Może się da ale, jak się pewnie domyślasz, nikt tego jeszcze nie próbował.
:idea: Apropos [tagów] w tytule.....
nie wybieraj [D2 ALL] tylko taki który bezpośrednio odpowiada twojemu autu....
bo w różnych modelach D2 mogą być różne wentylatory i różne rozwiązania konstrukcyjne i sterowanie pomiędzy modelami przed i po lifcie.....
[D2 ALL] wstawiamy tam gdzie rocznik i silnik nie ma najmniejszego znaczenia.
W D3, mimo pozornie identycznego rozmiaru, nie można ich nawet zamienić miejscami bo sterowniki mają zakodowane który jest master (chłodzenie silnika) a który slave (klimatyzacja).
Co więcej sterowane są z komputera silnika a więc dobranie niewłaściwego, mimo pozornie identycznego wyglądu, często będzie skutkować nieprawidłowym jego działaniem.
bo w różnych modelach D2 mogą być różne wentylatory i różne rozwiązania konstrukcyjne i sterowanie pomiędzy modelami przed i po lifcie.....
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
wydaje mi się że się nie zrozumieliśmyFOSS pisze:Wentylatory w D3 mają swój własny sterownik do jego obsługi.... doprowadzone jest tam stałe napięcie + kable sygnałowe więc nie wiem jak byś chciał to podłączyć aby poprawnie działało.
dziś doszedł wentylator od d3, jest identyczny,ma dwa kabelki, plus i minus jutro montaż i się okaże, ale powinien pasować
- tutenhamon
- Super Klubowicz
bez obrazy kolego dla twojego rocznika, nie to miałem na myśli :shock:tutenhamon pisze:No to nie zły patent , na pewno jest dużo cichszy od mojego .
Poprawiłem cytat, bo BBCode Ci zjadło.
Pozdrawiam
Simone331
Ostatnio zmieniony 03 sie 2013, 16:07 przez pb41ns, łącznie zmieniany 1 raz.
- tutenhamon
- Super Klubowicz