[D2 ALL ] Felgi 19" - jakie opony?
[D2 ALL ] Felgi 19" - jakie opony?
Witam. Jakie opony na 19 ?
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 10:29 przez Sajmon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Bez urazy ale nie rozumiem tego podejścia :roll:Fiko pisze:Do 19' Audi przewiduje 255/40/19,ale jest to ogromny balon. Ja mam 255/35 i to wciaz za duzo opony.
Skoro opony jest za dużo to zamiast zakładać opony mniejsze obwodem od fabrycznych lepiej może załóż koła 20" i opony 255/35R20 - opony będzie mniej (tyle co w twoich 255/35R19), koło większe i ładniejsze noi przede wszystkim rozmiar całkowity koła z oponą nie będzie odbiegał od fabrycznych.
Na twoich 255/35R19 FIS przekłamuje ze spalaniem, prędkościomierz przekłamuje z prędkością noi przede wszystkim licznik kilometrów nalicza ci więcej kilometrów niż fizycznie przejeżdżasz - wszyscy cofają liczniki żeby na szafie było mniej a ty nakręcasz w ten sposób więcej niż jest w rzeczywistości....... później przy ewentualnej sprzedaży będziesz cofał szafę aby urealnić przebieg czy zostawisz to co nakręciłeś??
Oczywiście że przewiduje... fabryczny rozmiar to 255/40R19 i taki należałoby stosować ;-)fachowiec83 pisze:Nie jestem pewny ale Audi do D2 chyba nie przewiduje w ogóle 19' ? Ja mam 235/45/19
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
A wiec zalozylem panowie opony takie jak proponowaliscie czyli 255/40/19 i.....
Stanowczo NIE POLECAM tego rozmiaru!!!!
Chyba , ze chcecie miec komfort i nie dbaxie o wyglad.
Samochod na tych oponach wyglada jak traktor - stanowczo za duzo gumy.
Wiec z tego co teraz widze lepiej jest uzyc gume 255/30/19
Chyba , ze chcecie miec komfort i nie dbaxie o wyglad.
Samochod na tych oponach wyglada jak traktor - stanowczo za duzo gumy.
Wiec z tego co teraz widze lepiej jest uzyc gume 255/30/19
toż taki profil 30 śmiesznie wygląda na 19 w A8... nie rozrumiem ludzi co takie coś zakładają, szczelina wielka między kołem a nadkolami, żadnej amortyzacji i ogólnie wygląd bleee...
taki hardkor do golfa 2 jak jeździ na glebie, że koła schowane w nadkolach ale wtedy takie coś na weekendowy wyjazd bo prędkość max 40km/h
ja teraz mam profil 225/65/16 i powiem, że to jest dopiero balon jak w dostawczakach :p
taki hardkor do golfa 2 jak jeździ na glebie, że koła schowane w nadkolach ale wtedy takie coś na weekendowy wyjazd bo prędkość max 40km/h
ja teraz mam profil 225/65/16 i powiem, że to jest dopiero balon jak w dostawczakach :p
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Przecież to jest 10mm na średnicy, czyli 5 mm na stronę.. Tego nawet nie widaćDanioUK pisze:A wiec zalozylem panowie opony takie jak proponowaliscie czyli 255/40/19 i.....
A będzie na czym jeździć? To 50mm mniej na średnicy w porównaniu do 255/40..DanioUK pisze: Wiec z tego co teraz widze lepiej jest uzyc gume 255/30/19