![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Zawieszenie gwintowane - da sie podnieść?
-
- Forum Audi A8
[D2 ALL ] Zawieszenie gwintowane - da sie podnieść?
Witam mam w aucie gwintowane zawieszenie i takie pytanie jak juz poprzedni wlasciciel je wsadzil to bede musial tak jezdzic ale wyczytalem w google ze da sie je jakos podniesc podkrecic czy cos w tym stylu ? na czym to polega?
Ostatnio zmieniony 26 sie 2013, 22:20 przez berarek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
ile warte jest takie zawieszenie?i co wchodzi w jego skad? sory ze tak glupio pytam ale jestem zielony... to moje jest niby prawie nowe jeszcze na gwarancjii a dla mnie liczy sie bardziej komfort niz jakis sportowy wygląd wyroslem z tego mam bmw 7 tez na sportowym zawieszeniu to sie jezdzic nie da po naszych drogach
Po pierwsze zdejmij koło, sprawdź jakiej firmy jest zawieszenie. Jak będziesz sobie chciał zastawić to zamów sobie do niego klucz i sobie podkręcisz. Ja mam KW i mi się jeździ super :-D jest twardziej ale bez tragedii. Są też plusy po założeniu gwintu Audi lepiej trzyma się drogi, pewniej się prowadzi ;-) Ja za klucz zapłaciłem 25zł plus wysyłka.
W skład zawieszenia wchodzi amortyzatory przód tył plus sprężyny przód tył. Cena zależy od firmy.
W skład zawieszenia wchodzi amortyzatory przód tył plus sprężyny przód tył. Cena zależy od firmy.
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
też tego nie rozumie "jak juz poprzedni wlasciciel je wsadzil to bede musial tak jezdzic" - chyba nikt przy wymianie tego nie używałspawarki czy gumówki. Ktoś CI nagadał głupot, jak Ci radzi Apophis możesz to zdjąć i zamienić na normalne a to sprzedać.Apophis pisze:Po pierwsze primo to gwint możesz komus sprzedać i wsadzić sobie normalną zawiechę
Uzywane czy nowe zawieszenie to nie jest jakis mega wydatek. Np komplet amorów do D2 to wydatek w PL ok 300-400euro,spręzyny to w żalezności gdzie szukasz ok 200euro ale mozna szukac zdrowych uzywek. Ja np u siebie zapodałem normalne springi z tyłu i od klubowicza kupiłem i jest lepiej i ciut wyżej bo mi już tyłek przysiadał 

-
- Forum Audi A8