[D2 ALL ] Rozładowywanie akumulatora
[D2 ALL ] Rozładowywanie akumulatora
Wiem że ten temat sie juz kilka razy przeiwijał. Zmierzyłem pobór prądu (samochód zamknięty, po 20 minutach). Pobór po podpięciu miernika jest rzędu 2,7A po sekundzie spada do 2,3 i tak jeszcze raz co sekunde 2,7 i 2,3. Po kilku sekundach spada do 1A i kilka razy się zmienia w zakresie 1-1,5, później spada do ok 1 i tu juz zostaje. Wszystkie wartości sa przybliżone - pomiary robione miernikiem analogowym. Moze ktos miał cos podobnego.
-
- Forum Audi A8
u mnie pozeraczem pradu byl dodatkowy telefon
ktos sobie domontowal i aku padal po 3 dniach
po wywaleniu juz prawie rok i aku jeszcze nie doladowywany a ciagle auto pali
moze po prostu odlaczaj po koliei uklady (wyciagaj bezpieczniki,ja tak robilem)
i moze cie troszke naprowadzi co pozera prad
ktos sobie domontowal i aku padal po 3 dniach
po wywaleniu juz prawie rok i aku jeszcze nie doladowywany a ciagle auto pali
moze po prostu odlaczaj po koliei uklady (wyciagaj bezpieczniki,ja tak robilem)
i moze cie troszke naprowadzi co pozera prad
Marcin
No i nic to nie dalo. Wyjmowalem bezpieczniki po kolei i caly czas pobor ok 1A. Niech mnie ktos poprawi jezeli cos zle zrobilem. Zamknalem auto pilotem (alarm sie uzbraja), otworzylem bagaznik juz kluczykiem (zeby nie rozbroic alarmu), odpialem kleme i zamknalem bagaznik. Po 20 minutach pomierzylem pobor i wyszlo co wyzej.
Tylko nie wiem po co to usypianie sterownikow jak po tych 20 minutach wpinam miernik i tym samym zamykam obwod.
[ Dodano: 2013-09-27, 13:44 ]
Może ktoś to potwierdzić bądź poprawic mnie.
[ Dodano: 2013-09-28, 11:15 ]
no i padł, nie moge znaleźć tej przyczyny. Czy ktoś mi może powiedzieć czy we wnęce w bagażniku pod wzmacniaczem i zmieniarką jest jakiś odpływ wody. Zauważyłem tam 2 razy wode stojącą i nie wiem czy to nie powoduje jakiegoś zwarcia. Niestety wyjmowanie bezpieczników nic nie dało.
Tylko nie wiem po co to usypianie sterownikow jak po tych 20 minutach wpinam miernik i tym samym zamykam obwod.
[ Dodano: 2013-09-27, 13:44 ]
Może ktoś to potwierdzić bądź poprawic mnie.
[ Dodano: 2013-09-28, 11:15 ]
no i padł, nie moge znaleźć tej przyczyny. Czy ktoś mi może powiedzieć czy we wnęce w bagażniku pod wzmacniaczem i zmieniarką jest jakiś odpływ wody. Zauważyłem tam 2 razy wode stojącą i nie wiem czy to nie powoduje jakiegoś zwarcia. Niestety wyjmowanie bezpieczników nic nie dało.
Na jakiej podstawie tak twierdzisz?Marecki pisze:Nie ma tam odpływu.
Mi się jednak udało znaleźć coś na ten temat:
http://forums.quattroworld.com/a8/threads/5547.phtml
też mi się wydawało że tam jakieś odpływy są, dzięki KolegoFlash pisze:Na jakiej podstawie tak twierdzisz?Marecki pisze:Nie ma tam odpływu.
Mi się jednak udało znaleźć coś na ten temat:
http://forums.quattroworld.com/a8/threads/5547.phtml
[ Dodano: 2013-09-30, 23:22 ]
temu też się muszę przyjrzećkarol208 pisze:Zobacz czy jest rurka z odpływu anteny. Tamtędy woda potrafi wlatywać do wnęki wzmacniacza
i tu sie kolego mylisz. bo jest taka sama jak po stronie akumulatora. Dokłądnie jak na załączonym rys.Gabriel pisze:Od strony wzmacniacza nie ma żadnej rurki z odpływem
U mnie dalej nie moge zdiagnozować co jest, wypinałem bezpieczniki po kolei i nic.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2013, 11:42 przez Ara$, łącznie zmieniany 2 razy.