Nie mam sterownika ccs moge podejrzeć tylko w sterowniku silnika jak i skrzyni działanie czujnika stopu i działa.wolek pisze:sprawdz wszystkie parametry w sterowniku,
006 Cruise control system (CCS)
Tempomat na daną chwilę nie działa
Widzisz czyli to taka przypadłość każdego sterownika tej serii. Mój też nadal działa ale tylko do 250km/hKuki30 pisze:Witam. Kilka dni temu poprawiłem luty na sterowniku tempomatu i wszystko działa za każdym włączeniem. Wielkie dzięki karol208
Po zmianie na manual, trzeba zapodać mostek w jednym miejscu. Bo instalacja tempomatu tego wymaga, zgodnie ze schematem. Musisz na Schemacie sobie to zobaczyć, ładnie jest to pokazane.adrian949 pisze:U mnie nie działa jeszcze tempomat :-/ wydaje mi się że przestał działać po zmianie na manuala, ma ktoś jakiś pomysł?
A masz kolego schemat, lub wiesz w którym miejscu trzeba zrobić mostek?Gabriel pisze:Po zmianie na manual, trzeba zapodać mostek w jednym miejscu. Bo instalacja tempomatu tego wymaga, zgodnie ze schematem. Musisz na Schemacie sobie to zobaczyć, ładnie jest to pokazane.adrian949 pisze:U mnie nie działa jeszcze tempomat :-/ wydaje mi się że przestał działać po zmianie na manuala, ma ktoś jakiś pomysł?
Nie. Żeby działał tempomat po zmianie na manuala trzeba zrobić mostek z bezpiecznika F6 listwa zółta do wtyczki tempomatu pin piąty (czarno biały przewód) Pozdrokarol208 pisze:Czy chodzi o mostek zastępujący czujnik na sprzęgle?Gabriel pisze: Po zmianie na manual, trzeba zapodać mostek w jednym miejscu. Bo instalacja tempomatu tego wymaga, zgodnie ze schematem. Musisz na Schemacie sobie to zobaczyć, ładnie jest to pokazane.
Można skrócić ten mostek, bo po drodze są jeszcze 2 wtyczki jakieś, ale nie wiem co to za jedne,ani gdzie ich szukać. Ale przypuszczam ze jedna z nich to ta okrągła co idzie na sterownik skrzyni, ale pewny nie jestem.adrian949 pisze:Nie. Żeby działał tempomat po zmianie na manuala trzeba zrobić mostek z bezpiecznika F6 listwa zółta do wtyczki tempomatu pin piąty (czarno biały przewód) Pozdro
Nie chodzi o ten mostek, ale wracając do niego, to dobrze wyrzucić ten mostek i wstawić odpowiednie urządzenie pod sprzęgło (takie jak pod hamulcem), aby po wciśnięciu sprzęgła tempomat się rozłączył, a nie dodawał gazu w nieskończoność.karol208 pisze:Czy chodzi o mostek zastępujący czujnik na sprzęgle?
Ja puściłem przewodzik od bezpiecznika do kiery dużo roboty nie było. Mi brakuje tego czujnika na sprzęgle i muszę go sobie skołować. Jeżeli nie będę rozbierał swojej A8Gabriel pisze:Można skrócić ten mostek, bo po drodze są jeszcze 2 wtyczki jakieś, ale nie wiem co to za jedne,ani gdzie ich szukać. Ale przypuszczam ze jedna z nich to ta okrągła co idzie na sterownik skrzyni, ale pewny nie jestem.adrian949 pisze:Nie. Żeby działał tempomat po zmianie na manuala trzeba zrobić mostek z bezpiecznika F6 listwa zółta do wtyczki tempomatu pin piąty (czarno biały przewód) Pozdro
Nie chodzi o ten mostek, ale wracając do niego, to dobrze wyrzucić ten mostek i wstawić odpowiednie urządzenie pod sprzęgło (takie jak pod hamulcem), aby po wciśnięciu sprzęgła tempomat się rozłączył, a nie dodawał gazu w nieskończoność.karol208 pisze:Czy chodzi o mostek zastępujący czujnik na sprzęgle?
Części wystawiłem koledze i to jest jego ta czarna, zastanawiam się czy jej sobie nie zostawić. Chce za nią 9 tys plus przerejestrowanie, skrzynia jest walnięta reszta jest okej, szkoda ją rozbierać. Albo ją kupię i będę miał dwie sam już nie wiem co robić. :-(Apophis pisze:Rozbierał w jakim celu? A czujnik z tej co masz na czesci wziety z pedała hamulca nie da sie zaadoptowac?adrian949 pisze:Jeżeli nie będę rozbierał swojej A8