[D3 ALL] Kodowanie xenon doświetlanie na skrętny
[D3 ALL] Kodowanie xenon doświetlanie na skrętny
Czy można w D3 (przedlitf) zmienić lampy bi-xenon z doświetlaniem na bi-xenon skrętny i co trzeba by ew zmienić ?
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
W pre-FL nie było lampy ze skrętną soczewką a od po-lifta lampa nie pasuje wogóle więc nie więc temat na ori częściach raczej nie wykonalny.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Widziałem ostatnio na allegroszu ogłoszenie lamp do D3, sprzedawca opisał, że lampy do przedlifta ale skrętne (nawet zadzwoniłem zapytać i potwierdził) miał gołe nowe w rozsądnych pieniądzach i zaciekawiła mnie kwestia ew zmiany
http://allegro.pl/audi-a8-d3-2003-04-ro ... 65895.html
http://allegro.pl/audi-a8-d3-2003-04-ro ... 65895.html
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
Widać po zdjęciu że są z doświetlaniem na dodatkowej żarówce ;-)
A sprzedający na allegro to wszystko potrafią powiedzieć.
A sprzedający na allegro to wszystko potrafią powiedzieć.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Ty masz lepszy wzrok :mrgreen:
Dzwoniłem i pytałem czy skrętne ma na myśli z tą żarówką doświetlającą (bo b często tak ludziska to traktują) ale stanowczo powiedział, że nie nie z żarówką tylko skrętna soczewka....
echh
Dzwoniłem i pytałem czy skrętne ma na myśli z tą żarówką doświetlającą (bo b często tak ludziska to traktują) ale stanowczo powiedział, że nie nie z żarówką tylko skrętna soczewka....
echh
Była w A8 skrętna soczewka? Z tego co wiem, to ford i citroen stosuje takie rozwiązanie, a audi właśnie robi na dodatkowej żarówce między światłem mijania a długimi i odbłyśnik jest skierowany w bok.colln pisze:Ty masz lepszy wzrok :mrgreen:
echh
Bądź dobry jak chleb.
No właśnie, dopiero w po-lifcie ale raczej ciężko to znaleźć.PABLO200 pisze:Tak była sekretna soczewka ale od 2005 roku w opcji są inne piny do lamp szersze
Co do pinów natomiast to ogólnie rzecz biorąc lampa po-liftowa ma inną wtyczkę (14-pinowa) niż przez-liftowa (10-pinowa).
A ze skrętną soczewką jest jeszcze coś innego?... bo jakoś nie widzę uzasadnienia :roll:
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Witam Panowie
Jeżeli chodzi o tą żarówkę z doświetlaniem to nie świadczy ona o braku skrętnych ksenonów. Też myślałem w ten sposób , że jak jest żarówka to xenony nie skrętne ale u siebie ostatnio jak jechałem we mgle zobaczyłem że xenony skręcają a żarówka do doświetlania dodatkowo również jest.
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o tą żarówkę z doświetlaniem to nie świadczy ona o braku skrętnych ksenonów. Też myślałem w ten sposób , że jak jest żarówka to xenony nie skrętne ale u siebie ostatnio jak jechałem we mgle zobaczyłem że xenony skręcają a żarówka do doświetlania dodatkowo również jest.
Pozdrawiam
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Jeżeli mówisz o tej od doświetlania to teoretycznie tak, można zastąpić LED'ową...... ale nic dobrego z tego nie wyniknie bo oprócz tego, że będziesz musiał kombinować z rezystorami aby nie wyrzucało błędów na FIS to jeszcze jej funkcja użytkowa będzie raczej słaba bo ona nie da takiego światła z odbłyśnika jak żarówka halogenowa.orkaskawina pisze:Witam
a czy tą żarówkę można zastąpić jakąś ledową ?
Ale jak nie zależy ci na doświetlaniu w formie użytkowej to oczywiście ta diodowa będzie ciekawiej się prezentowała niż żółtawa halogenowa.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- orkaskawina