[D3 02 4.2MPI/LPG ] Dziwne zachowanie zawieszenia
[D3 02 4.2MPI/LPG ] Dziwne zachowanie zawieszenia
Witam panowie w moim autku znowu coś się dzieje nie dobrego a mianowicie.
Jak odpale autko włacza sie kompresor aby podnieść autko z spoczynku podniesie je w czasie paru sekund mam nowy kompresor. Jak nim wyjade z garażu stane na równym i wyjde z niego zaobserwowałem że auto sie opuszcza i podnosi po długim postoju auto nie opada miechy 100% sprawne słychac to tak że włącza sie kompresor auto idzie do góry dojdzie do swojej wysokości kompresor się wyłacza i stoi tak przez 3 sekundy po chwili otwiera się jakiś zawór i opószcza auto i znów włacza się kompresor itd w kółko co sie z tym dzieje błedy to oczywiście przegrzanie kompresora no bo wiadomo non stop praktycznie pracuje od rozdzielacza czyli czujnika cisnienia g291 czyli widocznie nadal mało ciśnienia i przeciek w systemie spradzałem przy kompresorze jest ok wszystko sprawne aż do rozdzielacza przy rozdzielaczu nic nie leci miechy ok nie wiem tylko jak sprawdzić wężyk do bańki zapasowej ponieważ on wychodzi z kompresora i dalej wchodzi w swoje kanaliki które idą do bańki macie jakies pomysły za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam.
Jak odpale autko włacza sie kompresor aby podnieść autko z spoczynku podniesie je w czasie paru sekund mam nowy kompresor. Jak nim wyjade z garażu stane na równym i wyjde z niego zaobserwowałem że auto sie opuszcza i podnosi po długim postoju auto nie opada miechy 100% sprawne słychac to tak że włącza sie kompresor auto idzie do góry dojdzie do swojej wysokości kompresor się wyłacza i stoi tak przez 3 sekundy po chwili otwiera się jakiś zawór i opószcza auto i znów włacza się kompresor itd w kółko co sie z tym dzieje błedy to oczywiście przegrzanie kompresora no bo wiadomo non stop praktycznie pracuje od rozdzielacza czyli czujnika cisnienia g291 czyli widocznie nadal mało ciśnienia i przeciek w systemie spradzałem przy kompresorze jest ok wszystko sprawne aż do rozdzielacza przy rozdzielaczu nic nie leci miechy ok nie wiem tylko jak sprawdzić wężyk do bańki zapasowej ponieważ on wychodzi z kompresora i dalej wchodzi w swoje kanaliki które idą do bańki macie jakies pomysły za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2013, 22:59 przez domin1212, łącznie zmieniany 2 razy.
$$$Domin$$$
.
.
podłącz kompa i sprawdź w blokach pomiarowych na którym miechu spada ciśnienie gdy załącza kompresor nawet można to odczytać z wartości wysokości poszczególnych miechów. Poświęć trochę więcej czasu z kompem a się opłaci, samo odczytanie błędów często jest złudne.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Dziwne zachowanie zawieszenia pomocy.
Witam ponownie. Zapomniałem dodać że wymieniałem ostatnio sterownik od zawieszenia miałem wcześniej sportowe zawieszenie a teraz mam standardowe czy może to mieć wpływ na takie zachowanie zawieszenia? Sterownik oczywiście używka wymieniałem sam wsadziłem i wszystko zaczęło chodzić pięknie bo na tamtym sterowniku miałem bład "system funkcion test" i nic nie działało nawet kompresor się nie włączał jeśli to jest przyczyną to co mam zrobić jakieś inne parametry powpisywać?
$$$Domin$$$
.
.
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/levelcontrol.html :roll: Tu masz wszystko jak zrobic adaptacje.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla