![]() |
![]() |
![]() |
[D3 02 4.2MPI/LPG ] Dziwne zachowanie zawieszenia
-
- Forum Audi A8
[D3 02 4.2MPI/LPG ] Dziwne zachowanie zawieszenia
Witam panowie w moim autku znowu coś się dzieje nie dobrego a mianowicie.
Jak odpale autko włacza sie kompresor aby podnieść autko z spoczynku podniesie je w czasie paru sekund mam nowy kompresor. Jak nim wyjade z garażu stane na równym i wyjde z niego zaobserwowałem że auto sie opuszcza i podnosi po długim postoju auto nie opada miechy 100% sprawne słychac to tak że włącza sie kompresor auto idzie do góry dojdzie do swojej wysokości kompresor się wyłacza i stoi tak przez 3 sekundy po chwili otwiera się jakiś zawór i opószcza auto i znów włacza się kompresor itd w kółko co sie z tym dzieje błedy to oczywiście przegrzanie kompresora no bo wiadomo non stop praktycznie pracuje od rozdzielacza czyli czujnika cisnienia g291 czyli widocznie nadal mało ciśnienia i przeciek w systemie spradzałem przy kompresorze jest ok wszystko sprawne aż do rozdzielacza przy rozdzielaczu nic nie leci miechy ok nie wiem tylko jak sprawdzić wężyk do bańki zapasowej ponieważ on wychodzi z kompresora i dalej wchodzi w swoje kanaliki które idą do bańki macie jakies pomysły za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam.
Jak odpale autko włacza sie kompresor aby podnieść autko z spoczynku podniesie je w czasie paru sekund mam nowy kompresor. Jak nim wyjade z garażu stane na równym i wyjde z niego zaobserwowałem że auto sie opuszcza i podnosi po długim postoju auto nie opada miechy 100% sprawne słychac to tak że włącza sie kompresor auto idzie do góry dojdzie do swojej wysokości kompresor się wyłacza i stoi tak przez 3 sekundy po chwili otwiera się jakiś zawór i opószcza auto i znów włacza się kompresor itd w kółko co sie z tym dzieje błedy to oczywiście przegrzanie kompresora no bo wiadomo non stop praktycznie pracuje od rozdzielacza czyli czujnika cisnienia g291 czyli widocznie nadal mało ciśnienia i przeciek w systemie spradzałem przy kompresorze jest ok wszystko sprawne aż do rozdzielacza przy rozdzielaczu nic nie leci miechy ok nie wiem tylko jak sprawdzić wężyk do bańki zapasowej ponieważ on wychodzi z kompresora i dalej wchodzi w swoje kanaliki które idą do bańki macie jakies pomysły za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2013, 22:59 przez domin1212, łącznie zmieniany 2 razy.
$$$Domin$$$
.
.
- pebo
- Super Klubowicz
- wolek
- Super Klubowicz
podłącz kompa i sprawdź w blokach pomiarowych na którym miechu spada ciśnienie gdy załącza kompresor nawet można to odczytać z wartości wysokości poszczególnych miechów. Poświęć trochę więcej czasu z kompem a się opłaci, samo odczytanie błędów często jest złudne.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
-
- Forum Audi A8
Dziwne zachowanie zawieszenia pomocy.
Witam ponownie. Zapomniałem dodać że wymieniałem ostatnio sterownik od zawieszenia miałem wcześniej sportowe zawieszenie a teraz mam standardowe czy może to mieć wpływ na takie zachowanie zawieszenia? Sterownik oczywiście używka wymieniałem sam wsadziłem i wszystko zaczęło chodzić pięknie bo na tamtym sterowniku miałem bład "system funkcion test" i nic nie działało nawet kompresor się nie włączał jeśli to jest przyczyną to co mam zrobić jakieś inne parametry powpisywać?
$$$Domin$$$
.
.
- pebo
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/levelcontrol.html :roll: Tu masz wszystko jak zrobic adaptacje.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
- wolek
- Super Klubowicz