![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] Cewka zapłonowa? Świeca? Nie pali na 6 cyl.
Wybacz dice ale nie do końca się z tym zgodzę...dice111 pisze:(...) Musi być pod konkretne auto i pod konkretny silnik.
w moim A8 4.2V8 310KM (AQF) mam wrzuconą całą listwę wtryskową z wtryskiwaczami od S8 4.2V8 360KM (AVP) i nie tylko to jeździ ale w moim subiektywnym odczuciu jeździ nawet trochę lepiej :lol:
Ja mam sprawną i kompletną listwę z wtryskiwaczami ale od A8 D2 FL 4.2V8 310KM (AQF) lecz nie mam pewności czy do Twojego będą dobre :shock:jajopn pisze:(...) Czy ktoś ma może namiar na kogoś kto sprzedaje wtryskiwacze??
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
eeeeee... no jasne, mój błąd :-?dice111 pisze:Dobrze FOSS, ale co innego jeden wtrysk, a co innego cała listwa.
Rzeczywiście tematem była właściwie wymiana jednego wtryskiwacza, a przy wymianie jednego oczywiście musi być on identyczny z pozostałymi aby parametry spalania były identyczne na wszystkich cylindrach.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
Witam , rano odpalam auto i czuję nie równą pracę silnika (drgania) , ciepły trochę mniej . Dzieje się to za równo na PB jak i na LPG . Na LPG zdecydowanie lżej ale weźmy pod uwagę że , zanim się przełączy na LPG to jest już wyższa temperatura . Co może być przyczyną ?? Świece zmienione . Na interface błędy 16684 Wykryto przerwę zapłonu - jakikolwiek cylinder
16685 Cylinder #1 - wykryto przerwę zapłonu.
Pozdrawiam
16685 Cylinder #1 - wykryto przerwę zapłonu.
Pozdrawiam
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
drgania silnika na pb oraz na lpg
Wrócę do tematu , oczywiście problem nadal jest tylko, że teraz nie mam błędów i nie wiem czy jest różnica w cylindrach przepinając moduły . Odkręcałem wszystkie cewki i każda sobie cyka . Na vagcom nie mogę znaleźć wypadania zapłonów jakie tam powinny być wartości i w jakich jednostkach ? Może ktoś podeśle scren 

-
- Super Klubowicz
Ok znalazłem odpalone auto , zgaszone , a nawet podczas jazdy i wszędzie zera , czyli nic się nie dzieje z zapłonem . To gdzie leży problem drgań silnika na wolnych obrotach na pb oraz lpg . Nie jest to również poduszka ani świece .hipcio pisze:Wypadanie zapłonów to 19 i 20 blok. Powinny być same zera. inne liczby to ilośc wypadniętych zapłonów w określonym czasie. Powyżej 200 wawala bład. Ponizej to się kasuje i odnowa liczy i błedu nie ma.
-
- Forum Audi A8
ja miałem dziwna sytuacje,zapalam auto a tu cat się zaswiecilo po nagrzaniu wyraźnie czuje ze chodzi na 7 cylindrach,dojechalem do domu 6km wstawiłem do garażu i mowie sobie pewnie ktoras fajkocewka padla bo miałem podobna sytuacje w poprzedniej a8,rano zapalam auto i wszystko ok już tydzień jezdze i jest dobrze,na wszelki wypadek swiece wymienie bo po kupnie pare zeczy zrobiłem a swiec nie, dla spokojności zamowie jedna fajkocewke na zapas żeby w trasie mnie nie zaskoczyla,dodam tylko ze przed ta przypadloscia co pare dni ladowalem aku bo padl i ta sytuacja miała miejsce na dwa dni przed rozładowaniem aku teraz już siedzi nowa bateria.co o tym sadzicie pozdrawiam