![]() |
![]() |
![]() |
[D2 01 3.7PB/LPG ] Jakie świece do AKC?
[D2 01 3.7PB/LPG ] Jakie świece do AKC?
Jak w temacie, chcę zmienić świece bo nie znam ich przebiegu, chcę wymienić na jedno elektrodowe do gazu, najlepiej DENSO. To co znalazłem na forum to wszystko do 4.2.
DENSO K20TT będą pasowały?
DENSO K20TT będą pasowały?
Ostatnio zmieniony 18 lis 2013, 17:37 przez daniello, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
dice111, kilka godzin po założeniu tego posta znalazłem temat: http://www.a8team.pl/d2-97-42pb-lpg-swi ... vt3942.htm gdzie koledze Kooguut3 zaproponowałeś DENSO K20TT więc się tym zasugerowałem i takie zamontowałem. Auto jeździ i to dobrze, zauważyłem odrobinę głośniejszy dźwięk silnika/wydechu i lepszą reakcję na gaz tak jakby się odmulił. Wymontowane świece były NGK 4 elektrodowe i niektóre miały brązowy nalot na porcelanie przy łączeniu porcelany z metalem.
ja mialem problem z wypadaniem zaplonu na zwyklych po jakis 10kkm do 15kkm. Wymienilem je na NGK LPG1 Laser Line. i jak reka odjal. :mrgreen: ....no a okres przegladaowy tych swiec to miedzy 50kkm a 60kkm.
Co prawda kosztuja niebagatela miedzy 50 a 70 pln za sztuke (zalezy od znajomosci) ale przy dluzszej perspektywie czasu to sie one zwracaja z naddatkiem.
![Obrazek]()
Co prawda kosztuja niebagatela miedzy 50 a 70 pln za sztuke (zalezy od znajomosci) ale przy dluzszej perspektywie czasu to sie one zwracaja z naddatkiem.
to nie jest zwykły napęd...to