VCDS 11.3.0 - Out of date - Jaka nowsza wersja ?
VCDS 11.3.0 - Out of date - Jaka nowsza wersja ?
Witam,
Od jakichś dwóch lat mam VCDS'a z którym nie było żadnych problemów aż do września tego roku. Po odpaleniu pokazuje komunikat 'out of date' i nie można przeprowadzić diagnozy poszczególnych podzespołów.
Pomaga jedynie cofnięcie daty w systemie przed wrzesień 2013 i wtedy wszystko śmiga.
Wersja mojego VCDS to 11.3.0 Millenium. Czy ktoś posiada / mógłby mi podesłać kompatybilną do mojego kabla wersję która nie będzie wysypywała takiego komunikatu ?
Pozdrawiam.
Od jakichś dwóch lat mam VCDS'a z którym nie było żadnych problemów aż do września tego roku. Po odpaleniu pokazuje komunikat 'out of date' i nie można przeprowadzić diagnozy poszczególnych podzespołów.
Pomaga jedynie cofnięcie daty w systemie przed wrzesień 2013 i wtedy wszystko śmiga.
Wersja mojego VCDS to 11.3.0 Millenium. Czy ktoś posiada / mógłby mi podesłać kompatybilną do mojego kabla wersję która nie będzie wysypywała takiego komunikatu ?
Pozdrawiam.
Aktualny VCDS to 12.12.0 dla wersji angielskiej i 11.11.6 dla wersji polskiej.
Obie wersje dostępne bezpłatnie ze stron producentów....... ale program to nie wszystko bo musi jeszcze "dogadać" się z kablem ;-)
Obie wersje dostępne bezpłatnie ze stron producentów....... ale program to nie wszystko bo musi jeszcze "dogadać" się z kablem ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Nie instaluj nowszej wersji, ani zadnej innej bo bedzie to ostatnie polaczenie auta z tym kablem. Potem trzeba kabel na nowo programowac.
Trzeba zainstalowac programik, ktory zmienia tymczosowo date w systemie i odpala VCDS-a. Nie pamietam jak sie to nazywalo, ale dziala na 100%.
EDIT: To powinno pomoc:
http://www.nirsoft.net/utils/run_as_date.html
Trzeba zainstalowac programik, ktory zmienia tymczosowo date w systemie i odpala VCDS-a. Nie pamietam jak sie to nazywalo, ale dziala na 100%.
EDIT: To powinno pomoc:
http://www.nirsoft.net/utils/run_as_date.html
Widze ze ktoś usunał moj post odnosnie wersji 11.6 en ktora jest wersja bardziej stabilną od wersji 11.3 en i rozwiązuje problem daty ! Też mam tego chinola Vcds 11.3 milenium i testowałem go z rożnymi wersjami, parę razy go od nowa stwiałem bo kabel sie wysypał. Chiałem pomoc ale widze ze są tu specjalisci ktorzy najwdoczniej maja wieksze doświadczenie ode mnie. Więcej nie będe starał sie nikomu pomoć w kwesti diagnostyki pozdrawiam
Kolego winek1986, zapraszam:
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam
Simone331
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam
Simone331
Ten komunikat zawsze będzie wyskakiwał w wersji programu starszej niż najnowsza. Zamykasz go i używasz programu dalej. W niektórych wersjach Beta niestety też trzeba przestawić datę w systemie komputera, ale to taki urok wersji Beta.Rapik pisze:Od jakichś dwóch lat mam VCDS'a z którym nie było żadnych problemów aż do września tego roku. Po odpaleniu pokazuje komunikat 'out of date' i nie można przeprowadzić diagnozy
Kabel o którym mówisz zapewne masz w tym dłuższym wtyku. Wsad, który w nim siedzi działa z kilkoma wersjami VCDS. Najlepsza i najwyższa wersja to VCDS 11.6.0, która z nim śmiga i nie trzeba przestawiać daty. 11.2.0 też nie ma problemu daty, ale jest odrobinę starsza.
Jak się ma i wgra odpowiedni wsad do Atmegi pod daną wersję programu to będzie śmigać. I zasada ta sama jak z każdym klonem. Kabla można używać tylko z dedykowanymi do wsadu w nim wersjami programów i nie aktualizować przez neta.michalek pisze:Kolego winek1986 myślisz ze wersja 11.11.5 pl pójdzie z tym chinolem 11.3 milenium ? Mi sie wydaje ze uwali sie atmega .