[S8 D2 98 ] Piszcząca rolka ?
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Przed awarią rozrządu miałem objawy szumu i pisku ale były to chwilowe objawy które chwilę po ruszeniu z miejsca zanikały . Po zerwaniu pasa rozrządu i demontażu obudów okazało się że dolna rolka ta za kołem wału zapiekła się i spowodowała zerwanie paska , Tak że ostrożnie z tymi diagnozami ,A słyszałem że nawet w autoryzowanych serwisach przy wymianie rozrządu mechanicy tej właśnie rolki nie wymieniają bo jest problem z demontażem koła wału , a co najważniejsze ukrywają ten fakt przed klientem który ma świadomość że ma wszystko wymienione .
Nie wiem czy im współczuć czy gratulować.... ja bez ruszania przodu tego nie widzę..... blokady, napinanie, dokręcanie z odpowiednim momentem... książkowo to raczej awykonalne ;-)123mielony pisze:Są magicy co cały rozrząd wymieniają bez demontowania przodu.
A to w pre-FL bez demontażu koła wału da radę poprawnie wymienić pasek rozrządu?..... bo mi się wydaje że nie da rady :->tutenhamon pisze:A słyszałem że nawet w autoryzowanych serwisach przy wymianie rozrządu mechanicy tej właśnie rolki nie wymieniają bo jest problem z demontażem koła wału , a co najważniejsze ukrywają ten fakt przed klientem który ma świadomość że ma wszystko wymienione .
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- tutenhamon