Mniej więcej 20l Pb na miesiąc,zależy ile na Pb się jeżdzipawcio1813 pisze:Jak jest u was z dolewaniem PB ?
[S8 D2 FL] Spalanie... Jakie jest Wasze ?
Dokładnie tyle samo ja wlewam PB w miesiącu , i z tych 20L , robię około 60-80KM na PB .Marecki pisze:Mniej więcej 20l Pb na miesiąc,zależy ile na Pb się jeżdzipawcio1813 pisze:Jak jest u was z dolewaniem PB ?
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
ja zalewam PB za 150pln, co miesiac i nie wiem ile na tym robie ale juz dawno wskazowka nie zeszla ponizej polowymdamian pisze:Marecki napisał/a:
pawcio1813 napisał/a:
Jak jest u was z dolewaniem PB ?
Mniej więcej 20l Pb na miesiąc,zależy ile na Pb się jeżdzi
a na gazie jak jade "przepisowo" to zszedlem ponizej 12 L. Na 78 L gazu przejechalem ponad 660km <hura> ...ale to nie jazda jest chociasz fajnie jest miec swiadomosc ze to auto tez potrafi byc oszczedne...
po miescie ok. 16 - 18 L. lpg oczywiscie.
to nie jest zwykły napęd...to
dokladnie jak piszecie... po zakupie mialem tak 1/4 baku i padla mi pompa paliwa ! po wymianie juz ponizej polowy baku to zadko schodzidanielos8 pisze:Marecki pisze:Bo strach o pompęmartin_rs4 pisze:ale juz dawno wskazowka nie zeszla ponizej polowy
haha lepiej dmuchac na zimno ja tez jezdze jezdze na minimalnie 25 litrach wzwyż rezerwę miałem tylko raz przez poltora roku lepiej uniknąć problemów
to nie jest zwykły napęd...to
to jak to w końcu wychodzi z dolewaniem pb kiedy ma się instalacje gazową. Biorąc pod uwagę że np . jeździ się tylko trasy. np. dziennie 50 km w jedną i potem w drugą strone. Niech weźmie sobie 12 gazu. A ile pb będzie potrzebował. 1 L na 100 wystarczy przy takiej jeździe ?
Kto nie próbuje, ten nie zyskuje
właśnie sobie sprawdziłem dlugodystansowo i wychodzi mi niecałe 2l Pb98 na 100
średnia z dwóch lat, samochód odpalany zimny średnio dwa razy codziennie
czasami robiłem jakieś końcówki na benzynie jak mi brakło gazu a nie było stacji
średnia z dwóch lat, samochód odpalany zimny średnio dwa razy codziennie
czasami robiłem jakieś końcówki na benzynie jak mi brakło gazu a nie było stacji
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020