Mniej więcej 20l Pb na miesiąc,zależy ile na Pb się jeżdzipawcio1813 pisze:Jak jest u was z dolewaniem PB ?
![]() |
![]() |
[S8 D2 FL] Spalanie... Jakie jest Wasze ?
Dokładnie tyle samo ja wlewam PB w miesiącu , i z tych 20L , robię około 60-80KM na PB .Marecki pisze:Mniej więcej 20l Pb na miesiąc,zależy ile na Pb się jeżdzipawcio1813 pisze:Jak jest u was z dolewaniem PB ?
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

ja zalewam PB za 150pln, co miesiac i nie wiem ile na tym robie ale juz dawno wskazowka nie zeszla ponizej polowymdamian pisze:Marecki napisał/a:
pawcio1813 napisał/a:
Jak jest u was z dolewaniem PB ?
Mniej więcej 20l Pb na miesiąc,zależy ile na Pb się jeżdzi

a na gazie jak jade "przepisowo" to zszedlem ponizej 12 L. Na 78 L gazu przejechalem ponad 660km <hura> ...ale to nie jazda jest

po miescie ok. 16 - 18 L. lpg oczywiscie.
to nie jest zwykły napęd...to
dokladnie jak piszecie... po zakupie mialem tak 1/4 baku i padla mi pompa paliwadanielos8 pisze:Marecki pisze:Bo strach o pompęmartin_rs4 pisze:ale juz dawno wskazowka nie zeszla ponizej polowy![]()
![]()
![]()
![]()
haha lepiej dmuchac na zimno ja tez jezdze jezdze na minimalnie 25 litrach wzwyż rezerwę miałem tylko raz przez poltora rokulepiej uniknąć problemów
![]()

to nie jest zwykły napęd...to
to jak to w końcu wychodzi z dolewaniem pb kiedy ma się instalacje gazową. Biorąc pod uwagę że np . jeździ się tylko trasy. np. dziennie 50 km w jedną i potem w drugą strone. Niech weźmie sobie 12 gazu. A ile pb będzie potrzebował. 1 L na 100 wystarczy przy takiej jeździe ?
Kto nie próbuje, ten nie zyskuje 

-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
właśnie sobie sprawdziłem dlugodystansowo i wychodzi mi niecałe 2l Pb98 na 100
średnia z dwóch lat, samochód odpalany zimny średnio dwa razy codziennie
czasami robiłem jakieś końcówki na benzynie jak mi brakło gazu a nie było stacji
średnia z dwóch lat, samochód odpalany zimny średnio dwa razy codziennie
czasami robiłem jakieś końcówki na benzynie jak mi brakło gazu a nie było stacji
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020