[D3 ALL ] Jaki zbiornik LPG w koło?
chrisvtr pisze:mi wchodzi gazu 82ltr a zbiornik ma chyba 96
We wnęce koła zapasowego to macie ?? :shock:pioter pisze:U mnie też około 80 litrów wchodzi , pewnie jeszcze kwestia ustawienia ogranicznika .
Ja mam w kole zbiornik coś około 77-80l... po podgięciu ogranicznika wchodzi mi tam jakieś 66l
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
No to ładnie... to pewnie jakaś nowsza ta butla... teraz jakieś pełne te butle robią czy cóś takiego... 80 litrów to ja kilka lat temu tankowałem do D2-ki do walca za tylną kanapą a teraz proszę, w koło to wszystko wchodzi ;-)pioter pisze:Tak , macie we wnęce .
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
106 litrów... ŁoŁ :shock: no to nie jestem na czasie.chrisvtr pisze:Damian teraz w koło do D3 wchodzi butla 106ltr...
Chętnie miałbym te 40 litrów więcej bo teraz po mieście robię jakieś 250-280km... ale ja też nie będę wywalał 6-ciu stów żeby go mieć... tym bardziej że ten co mam to juz pewnie tylko na złom bym oddał bo nie wiem czy byłby jeszcze na niego jakiś chętny ;-)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
U mnie butla ma 84l, pierwsze tankownie weszło 75~ litrów a teraz przeważnie jak już piknie że jest pusto i jadę na stację to wchodzi 72-73litry. Butla w kole.
Z tego co mi gazownik mówił to wchodzi właśnie ta 96L w koło tylko trzeba dywanik przełożyć w drugą stronę (tą wklęsłą stronę zrobić żeby była wypukła )
Z tego co mi gazownik mówił to wchodzi właśnie ta 96L w koło tylko trzeba dywanik przełożyć w drugą stronę (tą wklęsłą stronę zrobić żeby była wypukła )
Witam
Czy ten zbiornik mi wejdzie do auta? Niby srednica koła 225/55/17 to 679 mm wiec powinien ten 75 litrowy wejsc a bardziej chodzi mi o wysokość.
LPG-Bormech-680-250-75L
http://www.phjacus.pl/Z132-Zbiornik-but ... p1043.html
Czy ten jest lepszy
http://www.phjacus.pl/Z185-Zbiornik-tor ... p1159.html
[ Dodano: 2013-12-20, 11:25 ]
Czy szukac 680/270
Czy ten zbiornik mi wejdzie do auta? Niby srednica koła 225/55/17 to 679 mm wiec powinien ten 75 litrowy wejsc a bardziej chodzi mi o wysokość.
LPG-Bormech-680-250-75L
http://www.phjacus.pl/Z132-Zbiornik-but ... p1043.html
Czy ten jest lepszy
http://www.phjacus.pl/Z185-Zbiornik-tor ... p1159.html
[ Dodano: 2013-12-20, 11:25 ]
Czy szukac 680/270
Przyznam się bez bicia, że u mnie butla leży po prostu we wnęce... i nie ma tam żadnego wzmocnienia od spodu ani podwieszenia od góry.
Podobnie miałem w swoich poprzednich ósemkach i na szczęście nigdy mi ta butla nie wypadła.
Podobnie miałem w swoich poprzednich ósemkach i na szczęście nigdy mi ta butla nie wypadła.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Szczerze powiedziawszy zjeździłem samochodem dużą część EU i jeszcze nigdy nikt nie sprawdzał mi stanu technicznego pojazdu...... wielokrotnie sprawdzano czy nie przewożę czegoś niedozwolonego ale stricte stan technicznego czy obowiązkowego wyposażenia (kamizelka, gaśnica, trójkąt itp.) nigdyApophis pisze:No i raczej nie wypadnie ale jak sie pojedzie za granice i trafi na upierdliwca a nie daj los jaks wypadek to bedzie zadyma.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-