![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)
no bo jak to mowia:
" NIE RYZYKUJESZ - NIE ŻYJESZ"

![]() |
![]() |
![]() |
A jak długo Ci stuka przy porannym rozruchu? Być może to zawory zwrotne ciśnienia oleju w głowicach upuszczają olej i głowica na sucho chodzi. Sam tego nie wyczujesz, ale ktoś z podobnym silnikiem usłyszy różnicę. Jeśli zaworki w porządku, to środek LM na hałasujące zawory spokojnie polecam.martin_rs4 pisze:ja najpierw musze zniwelowac te stuki przy rannym rozruchu a pozniej mysle ze zapodam silnikowi dawke albo dwie ceramizerano a pozniej sie efektami pochwale i mysle ze beda tylko pozytywne....
no bo jak to mowia:
" NIE RYZYKUJESZ - NIE ŻYJESZ"
stuka tylko przez moze 2-3sekundy przy rozruchu jak jest dosc zimno na zewnatrz. wczoraj wymienilem olej i dzis rano bylo dokladnie to samopebo pisze:A jak długo Ci stuka przy porannym rozruchu? Być może to zawory zwrotne ciśnienia oleju w głowicach upuszczają olej i głowica na sucho chodzi. Sam tego nie wyczujesz, ale ktoś z podobnym silnikiem usłyszy różnicę. Jeśli zaworki w porządku, to środek LM na hałasujące zawory spokojnie polecam.
U mnie identycznie też jak jest dość zimno,też 2 sekundy.martin_rs4 pisze:stuka tylko przez moze 2-3sekundy przy rozruchu jak jest dosc zimno na zewnatrz. wczoraj wymienilem olej i dzis rano bylo dokladnie to samopebo pisze:A jak długo Ci stuka przy porannym rozruchu? Być może to zawory zwrotne ciśnienia oleju w głowicach upuszczają olej i głowica na sucho chodzi. Sam tego nie wyczujesz, ale ktoś z podobnym silnikiem usłyszy różnicę. Jeśli zaworki w porządku, to środek LM na hałasujące zawory spokojnie polecam.Moj mechanik mowi ze jest to zupenie normalne, wiekszosc aut tak ma i nie ma co sie przejmmowac, jesli to stukanie sie nie nasila badz nie jest dlugotrwale...
Do tego zmierzałem, może w najnowszych ASB już można to stosować, ale nie spotkałem się z takimi rozwiązaniami. Wiadomo, tarczki muszą mieć i poślizg i tarcie, a po zastosowaniu takich preparatów raczej tarcie osłabnie, więc i skrzynia nie będzie działać jak trzeba.Apophis pisze:pebo, Jesli chodzi o ceramizer to absolutnie nie nadaje sie do ASB i podobnie inne preparaty. Dyferencjały,manualne skrzynie czy też jako dodatek do paliwa to ceramizer ok. ASB zostawmy w spokoju ze świeżym olejem
To nie jest NORMALNY objaw. U mnie nic nie stuka. Poczytajcie ten tematkrystek78 pisze:Bo to normalny objaw..w mojej obecnej tego nie mam ale nie bylo jeszcze mrozow
Ciesz się .że nie stuka inżynierowie z Audi pewnie są głupsi od Ciebie to oni napisali w książce,że to normalny objaw.seba185 pisze:To nie jest NORMALNY objaw. U mnie nic nie stuka. Poczytajcie ten tematkrystek78 pisze:Bo to normalny objaw..w mojej obecnej tego nie mam ale nie bylo jeszcze mrozow
http://www.a8team.pl/d2-fl-all-nastawni ... t=stukanie
nie wiem czy glupsi czy nie glupsi ale ja napisalem ze u mnie tego nie ma wiec nie wiem po co te zlosliwosci??!!marcinusss pisze:Ciesz się .że nie stuka inżynierowie z Audi pewnie są głupsi od Ciebie to oni napisali w książce,że to normalny objaw.
Ja rowniez tak mialem w innym aucie i nic sie nie dzialo w audi tego nie mammartin_rs4 pisze:mialem tak samo w A4 V6, tez na mrozie stukalo przy rozruchu i przez 3 lata jak mialem auto to nic sie nie dzialo.
Maćku, do skrzyni ZF'a z powodzeniem i odczuwalnymi pozytywnymi efektami możesz spokojnie stosować Lubegard( nie stosować z niebieskim olejem) Dla niektórych serwisów ASB jest jak balsam kapucyńskiApophis pisze:pebo, .... ASB zostawmy w spokoju ze świeżym olejem
Paweł a co to za czarodziejski specyfik i co on leczy w ASB ?Pepeka pisze:Maćku, do skrzyni ZF'a z powodzeniem i odczuwalnymi pozytywnymi efektami możesz spokojnie stosować Lubegard( nie stosować z niebieskim olejem) Dla niektórych serwisów ASB jest jak balsam kapucyński i mają go w podręcznych apteczkach