Witojcie. Wpadłem na taki pomysł aby po "zimie" dać wszystkie chromy zewnętrzne mojej A8 do galwanizacji i mam pytanka:
1. Czy dawał już ktoś swoje chromy do galwanizacji i ile za taką przyjemność płacił?
2. Gdy już się zdecyduję na oddanie chromów to jak zdemontować chromy wokół szyb? Są one na zatrzaskach i po prostu trzeba je jakoś podważyć czy jak to jest?
3. I ostatnie pytanie czy da radę potem utrzymać te chromy w bardzo dobrym stanie? Np. gdy będę co 1 miesiąc je pastować, będę unikać myjni z chemią i sam nie będę myć chemią? Czy wtedy one będą w stanie jak nowe czy i tak zajdą?
[D2 FL ALL ] Listwy chromowane
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
1. Przyłączam się do pytania.
2. Listwę nad oknami odkręca się. Mocowana jest na paru śrubkach trox widoczne są po ściągnięciu uszczelek. Listwa górna i ta dolna z uszczelką przy szybach są z innego materiału i je wystarczy ręcznie wypolerować i będzie zaje fajnie świecić i nie matowieć.. Wszystkie dolne jak i te nad trójkątnymi szybkami są innej jakości i moment po polerce robią się szare.
3. Przyłączam się do pytania.
2. Listwę nad oknami odkręca się. Mocowana jest na paru śrubkach trox widoczne są po ściągnięciu uszczelek. Listwa górna i ta dolna z uszczelką przy szybach są z innego materiału i je wystarczy ręcznie wypolerować i będzie zaje fajnie świecić i nie matowieć.. Wszystkie dolne jak i te nad trójkątnymi szybkami są innej jakości i moment po polerce robią się szare.
3. Przyłączam się do pytania.
jw
podpinam się do tematu w kwestii demontażu listew wokół szyb bocznych. Tyle tylko, że ja chcę je pomalować /może oksydować/ na czarno. Dlatego mam pytanie jeżeli ktoś widział czarne listwy w oryginale, to proszę napisać czy są matowe czy błyszczące? To samo dotyczy grila, łącznie ze znaczkiem firmowym włącznie.
RA
Uderz do tego kolegi:Rycho124 pisze:...mam pytanie jeżeli ktoś widział czarne listwy w oryginale, to proszę napisać czy są matowe czy błyszczące? To samo dotyczy grila, łącznie ze znaczkiem firmowym włącznie.
http://www.a8team.pl/emre,u,4681.htm
Ma w oryginale wszystkie elementy o które Ci chodzi.
Re: jw
Z tego co pamiętam to fabryczny pakiet Schwarz miał wszystkie chromy w kolorze czarny mat..... ale mogę się mylić bo sam z takim fabrycznym pakietem nie miałem i spotkać taki fabryczny w ósemce to duża rzadkość.Rycho124 pisze:Tyle tylko, że ja chcę je pomalować /może oksydować/ na czarno. Dlatego mam pytanie jeżeli ktoś widział czarne listwy w oryginale, to proszę napisać czy są matowe czy błyszczące?
Ale grillowi to daj spokój, grafitowy eSkowy jest moim zdaniem wyjątkowyRycho124 pisze:To samo dotyczy grila, łącznie ze znaczkiem firmowym włącznie.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Może się mylę ale przy pakiecie Schwarz te listwy na słupkach B (pomiędzy przednimi i tylnymi drzwiami) oraz trójkąty przy tylnej szybie też były w czarny mat - tak coś kojarzę jak oglądałem takie jedno po-liftowe S8 z tym pakietem.
No chyba, że właściciel coś sobie tam wtedy dorobił ale zarzekał się, że to fabryka.
No chyba, że właściciel coś sobie tam wtedy dorobił ale zarzekał się, że to fabryka.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-