części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Dodatki do paliwa i silnika

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Hjeniu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Hjeniu » 09 sty 2014, 13:02

Znajomy kiedyś pracował u dystrybutora Luqui Moly. Jako że sprzedawał mi te środki w fajnych pieniądzach to kupowałem i testowałem od dodatków do paliwa po oleje, ceramizery, dwusiarczki molibdenu i insze cuda.

Po żadnym z dodatków silnik ani mniej nie palił ani lepiej nie jechał. Po jednym z nich zmarły wtryski... a może po prostu zmarły ze starości ... kto wie auto miało ponad 200kkm.

W międzyczasie zdarzało się coś grzebnąć przy silniku i po rozebraniu widziałem..... silnik. Bez żadnych cudów.

Od czasu tamtych testów jedynym dodatkiem jaki stosuję jest żółty skydd do diesla w zimie.

Owszem są środki, które pomagają ruszyć zamordowane wtryski lub wyciszyć zarżnięty silnik aby przy potencjalnym nabywcy nie sprawiał wrażenia, że zaraz się rozleci.

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 09 sty 2014, 13:17

W takim razie stan czekam na Twój post.

Hjeniu dzięki za opinie i czekam na resztę :) własnie mile widziane odpowiedzi osób które coś stosowały.

Dodam od siebie że kiedyś do A6 C4 2.5TDI z 1-1,5tys przed wymianą oleju wlałem puszkę Dr.Silnik czy jakoś tak - taki bajer kupowany w tesco - otwierało się to jak piwo w puszczce :D
To silnik chodził znacznie ciszej i przyjemniej. Miałem też mały wyciek z uszczelki to wyciek zmniejszyj się i to bardzo.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl